- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Androidos fejegységek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
"Itt a tavasz szele, és a nyúlpörkölt hihi, haha, huhu, hehe..."
Új hozzászólás Aktív témák
-
rnrn
aktív tag
válasz Dluinet #77434 üzenetére
Köszi!
Már ki van építtetve a fűtési rendszer, ami egy nyitott és egy zárt rendszer hőcserélővel összekötött változatát jelenti, méghozzá gáz és vegyes tüzelésű rendszerrel. 800 eFt volt, ezért most ezen már nem változtatnék. 10-15 év múlva teljesen más lesz, akkor valszeg újra lesz gondolva.
Falun, 2. ház vagyunk. Van, hogy kutya hideg van, mínusz 20-tól is alacsonyabb... A cikk egy kissé elbagatelizálja ezt, nem olyan vicces, mikor meg akar fagyni a család, ahol kisgyerek is van. A faluban rendszeresen vannak áramkimaradások. A jelenlegi rendszer gravitációs része tudtommal áram nélkül is működik, de tény, hogy aggregátor is létezik (de mi van, ha nem vagyunk otthon).
A kiép. ktg.-ek magasak, nekünk adott volt a két kazán és a radiátorok 70%-a, ezért csak a csövezést, szelepeket terveztettük, építtettük ki újra meg pár radiátort vettünk.
A klímák zajosak, el kell vezetni a vizet belőlük, stb. engem ez nem győzött meg, ha tehetem majd 10-15 év múlva, akkor a geotermia vagy a napenergia felé fordulok majd (s talán belefér egy e-autó is). Addig marad a hagyományos fűtés. Majd én is írok ilyen hosszú cikket, hogy milyen kalssz a gázfűtés. :-D
Még egyszer köszi, de ez nem az én világom...
Viszon szerelőt még mindig nem ajánlottatok.
-
nagyúr
asszem így kezdtem a HSZ-t: "olvasd el (nem a fűtés miatt)"
Ez után a fűtés részébe belekötni?
Senki nem mondta, hogy szereld le a kazánt, ha klímát raksz fel.
Ha nincs áram, akkor hűteni sem fog, sem a klíma, sem a kazán. Mondjuk a kazán árammal sem.PEACE
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nesa
veterán
Kolegamat behúztak a csőbe én mondtam neki ne építéssé ki a napkollektoros fűtést mert van hogy 1 hónapig ki sem sut a nap, mondta ő meg olyat nem látott, mondtam neki néha fel kéne nézni, hamar eljött amikor 2 hétig nem sütött ki a nap ill a sugarak a ködtől/szmogtól nem értek le, azóta neki is be van rakva a klímás fűtés.
Egyébként létezik hozza hőcserélő hogy a jelenlegi KP fűtés rendszered rábírod kötni Víz-levegő, geotermikust meg gyakorlatilag már nem szerel senki (ideje múlt) sokban az sem különbözik a klímás fűtéstől csak árban 25x annyiba kerül.
Skandináv országokba is mindenki hőszivattyúra al át, ez szerintem az elérhető plafon nincs feljebb max ha mindenki berak egy mini rektort.
És ne ebbe magyar gyökér mentalitású klíma szerelésbe gondolkodjon senki, kurvára nem való a falra a kültéri.
Én veréb voltam engedtem felrakni a falra hamarosan át lesz rakva.
-
rnrn
aktív tag
válasz Dluinet #77454 üzenetére
Így lesz!
Daikin, Gree is van k.jó áron, már csak egy szerelő kellne. De közben eszembe jutott a jó öreg Boda Laci... remélem, hogy foglalkozik még klímával (nem vette fel).
Majd a szaki megasszongya, de párat a telj. igénye nélkül kinéztem:
Daikin FTXV25AB / RXV25AB Eco Comfort
Gree GRS-101EI Home
Midea MS12FU-09HRDN1 Luna
Whirlpool SPIS 409L
Üdv! -
-
nesa
veterán
A tetőre rakatni nem tudom menyire jó, állítólag a konzol is drága, én a földbe betonozott konzolra fogom átrakni, ha tehetném úgy hogy a kültéri teteje 1,7m magasan legyen, max 2m, hogy ne keljen szenvedni a tisztításnál létrával meg minden szarral.
Ha be van építve a tetőtér átfogja vinni a fagerenda a rezgéseket.
Azt hiszem az a Daikn is GREE a másik két markával ne foglalkozz.
A tetőre rakva ki és menyi pénzér fogja a hőcserélőt tisztítani?
[ Szerkesztve ]
-
Szilofon
aktív tag
-
Xray-1
tag
Én klimás vagyok, csak semmi időm. Jövő héten kiderül, hogy a főállásomat feladom vagy sem (nem törik magukat, hogy maradjak) akkor lesz több időm. De akkor is csak szeptember vége, annyi van jelenleg meló.
(pont ezért mondok fel, rengeteg a megkeresés, amit sorra kénytelen vagyok lemondani. ) -
Bandus99
őstag
Azért ne maradjon ki a költségekből, hogy sok esetben a H tarifa lehetősége se olcsó, főleg, ha ehhez a teljes bejövő rendszer át kell alakítani.
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
Xray-1
tag
Nem szerencsés. hacsak nem valami védett helyen lévő rész. De nem az szokott lenni.
Nem tesz jót se az élettartamnak, se a hatásfoknak.
Pl fűtést nulla alatt durván hátráltatja a nyitott tér= leolvasztás reménytelen néha= jéggombóc lesz a gép.
Hűtésnél meg a pokol ami fent van... -
nesa
veterán
válasz Bandus99 #77464 üzenetére
Ez igaz ha nem szabványos a villanyóra kialakítás akkor szabványosítani kell, de tegyük hozza ezt az e-on barmikor kérheti, kap a lakó egy levelet amiben lesz mondjuk 90- 180 napja szabványosítani a villanyórát ellenkező esetben kikapcsoljak a villanyt, volt az elmúlt évekbe több ilyen eset.
utána mivel a villany mindenkinek jár majd akar ingyen visszakötik de már csak szabványos órába aminek a ki alakítása a regisztrált villanyszerelőé lesz, az meg nem fog ilyet csinálni egy olyan házon ahol még papír vagy textil szigetelésű 0,5-0,75 alú kábelek futnak, sajnos rengeteg ilyen van meg...és többnyire ezekben van az hogy 8 szabvánnyal korábbi a szekrény, olyat még nem hallottam ahol egyel régebbi szabványér panaszkodtak volna.
(#77465) Xray-1
Azt hogy kell érteni hogy a leolvasztat hátráltatja a nyitott tér?
Inkább azt tudom elképzelni hogy leolvasztass után nem tud elfolyni a víz mert belefagy, de erre van a tálca fűtés, viszont tetőnél ugye felgyűlhet a jég a gép alatt.
Mondjuk nulla fok körül termel annyi vizet 1 nap mint mínusz 10 ben 1 hét alatt.
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
Ha valaki külföldről behozott kocsit venne szánja rá mindenképp azt a pár ezer forintot egy komplett lekérdezésre itt: [link]
Engem ez mentett meg egy valószínűleg Uberes példánytól. Győztem visszaszerezni a foglalót bár így is volt buktaA pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Xray-1
tag
Leolvasztáskor a venti a kültériben megáll. Ha nem állna le, a folyamatos légmozgás miatt hatástalan lenne a próbálkozás, mert fele fentmaradna a bordákon a viznek/jégnek.
Na akkor most képzeljünk el egy szituációt, amikor a nyilt tetőre szerelt klimán süvit át a szél... mindig.
-
Sir Riccio
addikt
(#77455) nesa: A jó napkollektoros rendszerhez nem kell napsütés. Édesapámé sem volt jó alapból, a felét sem tudta mint amit ígértek, hogy tudni fog, szóval kapott még egyet, de még úgy sem tudta, aztán nekiállt tuningolni, saját vezérlést építeni hozzá, meg minden és most simán húz tíz-tizenöt fokot a víz hőmérsékletén télen, borongós időben is. Nagyon nem mindegy, hogy a tíz fokos vizet melegíti a kazán, vagy a huszonöt fokosat. Amúgy van ahol csak a falra tudod tenni a kültérit, pl. társasházban.
Jó dolog egyébként a klíma, én ugye zömében itthon dolgozom, ráadásul ugye teljesítményigényes a munkám (már ami a PC-t illeti), amikor 40 fok felett volt a szobában, a régi AMD-s rendszer simán újraindult, meg kikapcsolt, akkor rakattuk fel a klímát. 47nm panel, azóta ezzel fűtünk, ezzel hűtünk, ritka, hogy be kelljen kapcsolni a központi fűtést.
(#77467) a2d: Ezt köszi, ősszel szeretnék Olaszországból autót venni, csak az ugye szinte biztosan traileres móka lesz mert állítólag lábon elhozni nagyon para. Itt megragadnám a lehetőséget, hogy tud valaki bérelhető, B kategóriás jogsival vezethető trailert?
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Exian
addikt
"Időpontot kell kérni.
De lehet még aznapra is kapsz."Simán. Ebben a percben beszéltem velük, 9:30-ra már tudtak volna időt adni De nekem csak délután lesz jó.
10.000 Ft kereken, töltés-tisztítás együtt.
Én amúgy még sosem töltettem klímát, előző autómban nem volt jó a klíma kompresszor, így sosem tudtuk használni, töltve sem volt, azelőtti autómban meg nem volt egyáltalán klíma, azelőtti csodás Trabimban úgyszintén nem volt
A mostaniban meg 4 évvel ezelőtt volt utoljára töltve még az előző tulajnál, eddig bírta. Ez szerintem elég jó egy 20 éves autótól.
[ Szerkesztve ]
-
rnrn
aktív tag
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek esetleg egy GTX 260 6000ft-ért ?
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
Ajándékok
aktív tag
Lehet bérelni kifejezetten ilyesmihez készült eszközöket. Döngölő béka, lapvibrátor. A betonhoz pedig merülő vibrátor. Annyi a gond, hogy ezek tényleg tömörítenek, ezért észrevehetően több anyag kell.
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Feleségemnek keresnék iPhone 6S készüléket, gold vagy rose gold szìnben.
32 vagy 16 GB tárhellyel és függetlent, vagy max. Telenoros lehetne.Nem vennék feltétlenül újat és ezért kérdezném tőletek,hogy Pécsen érdemes-e valamelyik telefonosnál körbenézni?
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Bandus99
őstag
valakinek elfekvoben apropenzert egy "mickey eger" kabel?
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
Pécsen tudnátok ajánlani megbízható net/tv szolgáltatót?
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
Exian
addikt
válasz newwave0507 #77491 üzenetére
Digi nekem tökéletes 10 éve. Persze kérdés hol kell.
-
nbl2
senior tag
Sziasztok!
Keresek megbízható kőművest. Eddig négy emberrel próbálkoztunk, sikertelenül, az első három rossz minőségben dolgozott, az utolsó kétszre mondta110%-ra, hogy jön megbeszélt időpontra, azóta is várom.
Egy 10nm-es lábazatra kellene a diszítő köveket felragasztani.Köszönöm.
Never give up!
-
newwave0507
aktív tag
Maléter Pál.
-
TRob1
veterán
válasz newwave0507 #77494 üzenetére
Panel egyértelműen Digi kábel. (Ezek szerint sikerül kéglit venni )
¤ R'n'R ¤
-
McAdam6
aktív tag
Maléter Pál
Ő a kőműves ?
-
Exian
addikt
Akkor igen közel lakunk egymáshoz Itt mindenképp DIGI! Szerintem a legolcsóbb és nem szokott (nálunk legalábbis) gond lenni. Az alap, legolcsóbb net van, ami nem is tudom már hány Mbit (talán 100/50?), de még túl gyors is. Nem használom ki. A TV meg nem érdekel, eladtuk az összes TV-nket, hálóban van egy picike, de azon csak 2-3 adót nézek (nem, nem a felnőtt csatornákat Az nincs is (sajnos )). Telefon anyámék miatt jó, nekik is Digi van, ingyen telefonálunk. Ez így 6000 Ft.
Most van ez a FLIP vagy mi a szösz, ezek 4000-ért kínálják a TV-NET-TEL hármast, de hurka feltöltési sávval van az internet, az nekem nem lenne jó. És persze nem saját hálózatuk van, én már hallottam mindent, hogy a Telekomét használják, de máshol azt informálták, hogy a Digiét, aztán rájöttem, hogy szerintem össze vissza használják az összes létező meglévő infrastruktúrát, akivel épp le tudtak fillérekért szerződni az adott helyen... nem tudom, mi fog abból kisülni.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz M_AND_Ms #77499 üzenetére
Áhhá. Ez nekem új. Akkor valahol rosszul olvastam vagy hülyeséget írtak, hogy XY helyen a Digi hálózatát használják. Többnyire mindenhol a Telekomot írták.
Tényleg:
"... a Telekom hozta létre a Flip márkát, de külön csapat vagyunk, önálló ügyfélkapcsolati és értékesítési csatornával."[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest