Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • qpmex

    tag

    Sziasztok!

    beírom ide is lehet hamarább kapok választ:

    A kérdésem az hogy sikeresen töröltem az 500GB-s merevlemezen lévő adatokat, vagyis azt hiszem de ez még nem teljesen biztos.
    A történet úgy kezdődik hogy pár napja érkezett meg a digitől az új hd-s Kaon set top box (satelit). Erre szerettem volna felvenni az adást a tv-ből, használat előtt persze formázni kellett. Ezért először is nem az 500GB HDD-vel próbálkoztam hanem egy 32GB-os üres usb-vel. Ezt sikeresen le is formázta ext3 fájlrendszerre. Felvenni is sikerült vele, ezzel nem volt gond.

    Ezután próbálkoztam az 500GB-os HDD-vel, gondoltam ha létrehozok egy új partíciót akkor csak azt fogja leformázni és nem az egész HDD-t a STB. Szóval létre is hoztam egy partíciót (32GB) a lemezkezelővel. Aztán STB-n a két partíció közül kiválasztottam a másodikat tehát a 32 GB-osat. és leformáztam. Létre is jött az ext3 partició 32GB.
    Ezután amikor visszadugtam a gépbe a HDD-t, sajnos már nem látta nagyobbik partíciót csak a kisebbet és azt tudni kell hogy ezt az ext3 fájlrendszert nem ismeri fel a windows tehát kiírta hogy ''használat előtt formázza''.
    Ezt én is tudtam hogy nem fogja látni de most nem is ez a probléma hanem hogy nem tudom mi lett a nagyobb partícióval mert a Lemezkezelésnél ''Kifogástalan (Elsődleges partíció)'' ként írja.
    Ez most azt jelenti hogy a STB formázta az egészet vagy csak a windows nem látja a nagyobbik partíciót amin kb. 300GB adatom volt...?
    Aztán még annyit csináltam hogy a kisebb 32GB-os partíciót töröltem és újra leformáztam NTFS-re.

    Itt egy kép hogy mit ír ki ha jobb gombbal kattintok a nagyobb partícióra.
    [link] Csak törölni lehet...

    Mit kell tennem hogy újra láthatóvá váljon a nagyobb partíció, lehetséges hogy még nem vesztek el róla az adatok?

    Remélem jó helyre írom és valaki tud segíteni, fontos lenne.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák