Hirdetés

Aktív témák

  • CsikósT

    csendes tag

    Sziasztok!

    Bevallom töredelmesen, hogy nem olvastam egészen végig a topikot, de lenne egy igen érdekes kérdésem.

    Van egy P5WD2-es alaplapom (elvileg két lan-csatival). Az a helyzet, hogy lett itthon egy másik gép, amivel hálóba szeretném kötni. Az enyémen kapcsolódik egy netmodemhez és crosslinken kapcsolódna a másikhoz. Fizikailag minden adott (kártyák mind2 gépben, crosslink), de fura a lapon található marwell port.

    Ha a crosslink van benne, akkor hiába pipálom ki a protokollok között a ''MS network ügyfél''-t és a ''Fájl .... megosztás''-t, mert ha leokézom, akkor annyit kérdez: ''A jelenlegi kijelölés a következő összetevőket is tiltja: Fájl- és nyomtató megosztás, MS network ügyfél. Biztosan le akarja tiltani ezeket az összetevőket?'' Szóval nem tudom kipipálni ezt a két szolgáltatást. Így aztán nem is tud ezen keresztül hálózat létrejönni. (rendes tallózható hálózat)

    Ellenben ha sima kábelt dugok bele (ami a netmodem felé kell), akkor nem veszi észre, hogy van bele kábel dugva. (nem világít a lámpa, ki is írja a kapcsolat állapotának, hogy nincs bedugva a kábel)

    Viszont akkor mire jó a marwell lan port? Hálózatra nem jó, netre nem jó. Akkor mire? Kábelek tesztelni? Azt írja a lap leírása, hogy teljesértékű gigabit csatoló. Sőt, úgy reklámozza, hogy nem lehet semmi gondom, mert dual-lan, mindenre elég. Lenne.... Ha működne.

    A dolog legfőbb érdekessége az, hogy ha crosslinket dugok a marwellbe, akkor netosztásra (amire amúgy nem is igazán akartam használni) tökéletesen alkalmas és mind2 gépről pingelhető oda-vissza az össze kártya. Tehát fizikai összekötésre tökéletes. De logikaira nem tudom használni.


    Találkozott már valaki evvel a problémával? Van valakinek ötlete?

Aktív témák