- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsiga68
őstag
Én úgy oldottam meg hogy hátravezettem egy utp kábelt és rátettem egy öreg routert egy külső régi wifi antennával.
Nálad elég lenne egy beltéri másik router amire egy külső wifi antennát tennél, átvezetve a külső falon. Szerintem meg kellene vizsgállni a mostani wifi jelet a terasz ajtónál, bellül /Wifi Analizer/ és ha jó oda tenni egy jelismétlőt. Onnan csak kitalál a teraszra a jel.
"az ablakba viszont nem tudom kitenni mert addig nem ér a kábel."
Hosszabítsd meg :-)[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre ìrok és tudtok segìteni....
Adott Telekomos net és laptop (win10). Kàbelen csatlakozott (néha wifin) 1,5 éve nem volt gond. Szinte folyamatosan megy, amolyan nas-ként funkcionál, de hasznàljuk másra is.
Szóval tegnap óta nincs internet azt ìrja. Minden más eszköz használja a netet (kàbelen és wifin) rendesen. Belső hàlózaton látom a laptopot (csak telekom router van) mindkét módon. Telekom alkalmazásban wifin jelzi, kábelen nem. Eset tűzfalat is kikapcsoltam. Usb-n telenont ràdugva netet megosztva van net.
Rádugom a hálózati kábelt, azt ìrja a böngésző (firefox), hogy "az internet elérése elött be kell jelentkezni a hàlózatra", http://telekom.ip/parental-block.lp cìmen, hàlózati bejelentkezés oldal megyitása-ra nem csinàl semmit.
Már 6x agyvérzést kaptam, kérlek segìtsetek, hogy miért nem megy és mi a megoldás!
Köszönöm -
Topikgazda
-
sgery
őstag
-
gyulank
addikt
Használhatok egyszerre több utat ugyanarra? Szóval pl. az egyik routert 2 kábellel kötöm össze? Vagy ugyanez wifin, szóval az egyik LAN-ba mondjuk 5, másikba 2,4GHz-es eszközt dugok, meg a másik oldalon is.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Modem elötti internetkábellel kapcsolatban érdeklődnék....
A lakásba két vékony ősrégi tyúkbélen jön be az internet ami aztán egy "koax antenna " csatiba végződik, onnan megy be a modembe, és onnan már a szokványos kábelek rohangálnak!
Tudja e valaki hogy mi az elvárás, a modem elötti kábellel.. lehet az akár milyen, kisellenállású kéteres kábel? Mert, szeretném egy másik helyre húzni, (falba a csövezés megvan, csak tudnom kéne, hogy milyen kábellel essek neki!
Köszönöm! -
Pr3ciSioN
aktív tag
Sziasztok!
Ha nem teljesen ide kapcsolódik akkor elnézést
Találtam a szekrényben egy ASUS GX2048 hálózati switchet?
Segítsetek kérlek, hogy ér ez egyűltalán valamit vagy dobjam ki? netem semmit nem találtam róla.Köszönöm
\HTC ONE M8 ----> Más nem is kell\ A Reszkessetek Betörők a gyerekek Die Hardja
-
Patice
nagyúr
válasz SwissAirplan #64963 üzenetére
Ezt én a szolgáltatóval egyeztetném, lehet tudnak is benne segíteni.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Doky586
nagyúr
válasz SwissAirplan #64963 üzenetére
Mi az a "két vékony ősrégi tyúkbél" ami "koax antenna csatiba" megy?
-
Patice
nagyúr
válasz SwissAirplan #64970 üzenetére
Hát, ha tényleg ezzel kell dolgozni, akkor ethernet kábel és csak annyi szálat használsz, amennyi kell.
Amúgy ez milyen sebességet ad?Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz Patice #64971 üzenetére
Ez egy társasház... Ezen jön fel a központi elosztóból a lakàsig!
A lakásba a kapcsolószekrény mellett van ez.. de az érdekesség hogy innen megy 3 különböző fali csatlakozóba!
De nem ugymond osztva van egy 3 àgú "Y"- al hanem sorba van fűzve!
Tehàt innen megy egy kábel a dolgozószobába, onnan visszajön két szàl megy a nappaliba stb stb ..
Sebesség? Hàt 1500 at igértek minimumra de 950 megàllítja! -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott az egyik hálózatunk ami a másik portára vezet. Több AP segítségével értem ezt el és működik is, mindaddig míg nem jön legalább egy pillanatnyi áramszünet. Ekkor minden újraindul szépen, kivéve a sor elején lévő 801ND V5 nem. Röviden ilyenkor eltűnik a hálózatból, és el sem érem sehogyan sem, csak ha resetet nyomok és újra beállítom. Kliensbe van téve tehát wifin fogja a jelet és kábelen tolja tovább. Ezzel semmi probléma 90mbps fölött tud így és az nekem elegendő oda ahova megy a net. Viszont szinte minden hónapban van ilyen 1-5 másodperces áramkimaradás, és macera mindig újra belőni, főleg hogy sokszor hiába adok meg minden adatot, a szemétláda valamiért nem továbbítja továbbra sem a netet, majd többszöri próbálkozás után már igen, és utána a következő áramkimaradásig stabilan megy.
na most ki mit javasol? FW nincs rá újabb, azt már néztem. Tegyek mellé egy olcsóbb szünetmentest vagy cseréljem a kis AP-t másikra? Ha másik AP arra ki mit javasol ami nem felejti el beállításait ha netán kap egy áramszünetet és újraindul? (Az utána lévő kettő TP-Link CPE610 és az annak végén lévő TP-Link 542G sose felejti el beállításait, mert azok ugyanúgy mennek tovább mint előtte egy áramszünet esetén.)
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Multibit
nagyúr
válasz Marci112233 #64973 üzenetére
van ilyen 1-5 másodperces áramkimaradás
Egyértelmű a megoldás: UPS. -
Marci112233
addikt
válasz Multibit #64974 üzenetére
Köszönöm!
Már meg is írtam a kérdést a megfelelő topikba. Gépemhez tudtam mi az ami kell, de nem tudom ide milyen kis UPS kéne, így inkább kérdeztem.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
törölt tag
sziasztok, némi segítség kellene az alábbi switch-el kapcsolatban:
Routerből bejövő gigabites lan csatlakozik 1-es portra, 2-3-4 portba poe-s kamera csatlakozna, 5-ös porton meg lapos kapna gigás netet switchtől vissza.
működhet ?
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz Marci112233 #64973 üzenetére
"Adott az egyik hálózatunk ami a másik portára vezet. Több AP segítségével értem ezt el és működik is, mindaddig míg nem jön legalább egy pillanatnyi áramszünet. Ekkor minden újraindul szépen, kivéve a sor elején lévő 801ND V5 nem. Röviden ilyenkor eltűnik a hálózatból, és el sem érem sehogyan sem, csak ha resetet nyomok és újra beállítom. "
Ebben az esetben a kezdő lépésnek az áramszünet előtti és utáni állapot különbségét kellene megtalálni.
Az első tippem az lenne, hogy az Access Point, amire a kliens módú 801ND csatlakozik, csatornát vált.
Ekkor a 801ND a korábbi csatornán nem találja az AP-t és valószínűleg kapsolat hiján IP.t sem kap. Vagy ha fix IP-je van is, a rá csatlakozó eszköz nem kap IP-t a kapcsolat hiányában.De ezen felűl még egy csomó eset lehet, ami miatt megbicsaklik a rendszer.
Kábel helyettesítéskor fontos, hogy a wifi kapcsolatban a lehető legkevesebb változó paraméter legyen. (fix csatorna, fix csatornaszélesség, fix kódolás).
-
-
Firehand
tag
válasz Gubek-Einste #64915 üzenetére
Szia. Köszönöm a választ.
Közben próbáltam olvasgatni is a témában, de csak belegabalyodtam 😉Olyan rendszert keresek ami ha lehet tudja a wifi 6e-t, később tovább bővíthető, akár kültér felé (Asus xt8 ha jól tudom csak 2 készülékig bővíthető)
A nappaliban lenne a router és a többi készüléket szintén kábelel össze tudom kötni vele.
A Tp-link Deko xe75-öt néztem még esetleg, illetve ez lenne a max amit szeretnék adni egy ilyen rendszerért.De ha van lehetőség olcsóbb módon megoldani azt is szívesen fogadnám.
De reális gondolatokat is szívesen fogadnám, mert most lehet túl nagy lendülettel vetettem bele magam a dologba, és feleslegesen nagy kiadást sem akarok bevállani. Szóval az ár-érték arányú tanácsokat is szívesen fogadom.
Amúgy falusi vályogfalazatú kocka ház, ahol nem igazán van zavaró wifi túltengés, viszont később az udvarra is kiszeretném vinni, persze nem 60 méterre, csak mondjuk a teraszra, a vályogon kívülre.
Köszönöm előre is az ötleteketHa kicsi a tét a kedvem sötét....
-
Topikgazda
válasz Firehand #64985 üzenetére
Az Asus AiMesh megoldásban az a legjobb, hogy bármilyen AiMesh kompatibilis eszköz korlátozás nélkül beépíthető a rendszerben bármely ponton így a hálózat bővítése/fejlesztése egyszerű.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Patice
nagyúr
válasz Firehand #64985 üzenetére
A vályog nagyon visszafogja a wifit, ezért én mindenképpen több egységben gondolkodnék, azaz kell akkor egy kültéri is idővel.
Most hazabeszélek: nekem TP-Link Omada rendszerem van, nem a legolcsóbb, de cserébe stabil és menedzselhető. Ennél is lehet AP-onként építkezni és van kültéri AP is a kínálatban.
A WiFi 6E annyiban tud többet, hogy behozza a 6 GHz-es frekvenciát, amit leginkább a node-ok tudnak használni vezeték nélküli backhaulnak. Klienseknél még nagyon ritka.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
bteebi
veterán
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ez-e a legmegfelelőbb topik, de a keresés alapján úgy vélem, hogy igen (ha mégse, akkor légyszi irányítsatok át másikhoz).
Egy nagyobb, sajnos eléggé tagolt családi házba szeretnék rendes belső hálózatot kiépíteni, 3-4 db mesh routerrel. Az alapja (optikai) Digi net lesz. A legtöbb szobában lenne fali koax és Ethernet aljzat is, jelen esetben ez utóbbi az érdekes.
Úgy terveztem, hogy a szolgáltató modem/routerétől menne egy kábel a "fő" routerbe, és onnan lennének a Cat6a kábelek elhúzva a fali végpontokig (és valószínűleg lesz egy fő routerről leágazó switch is, hogy legyen kellő számú port mindenhez).
A fali végpontokra néhány helyen egy eszköz lenne kötve, pl. PC, de legalább 2 helyen 1-1 másik mesh router lenne, amik egyrészt adnának wifit, másrészt pedig szétosztanák azt az 1 fali portot többfelé (pl. TV, PC, erősítő).
A villanyszerelő viszont - ha jól értettem - azt mondta, hogy kössük össze az összes routert egymással (tehát hogy ne egy "központi" router legyen, hanem legyenek egymás után kötve). Ez szerintem macerásabb és drágább is, mert a fali aljzatok így is, úgy is meglesznek, ráadásul egy csomó plusz vésést/kábelcsatornát igényelne. Lenne annak értelme, vagy bármi előnye?
Cat6a (fali) kábelnek először erre az UTP-re gondoltam, de amúgy valószínűleg ez vagy ez az árnyékolt jobb lenne. Szerintetek?
Ha esetleg nem nagyon drága ax-es mesh routerekre is lenne ötletetek, azt is megköszönném!
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Mivel tudom az internet stabilitását ellenőrizni és valamilyen szinten logolni? Kb percenként van benne egy rövid lyuk ami szenvedéssé teszi a telefonálást rajta.
Ezt kellene nekem nagyon jól monitorozni és valamilyen adatformában elküldeni az ISP-nek ami egy helyi mikrósMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
mobilizmo
addikt
válasz bteebi #64988 üzenetére
A "routereket" nem tudod összekötni, mert ideális esetben csak egy van, a többi ap. Egyébként a mesh, igazán akkor működik jól, ha kábellel össze van kötve minden egység a routerrel, ez csillagpontos kiépítés.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz MasterMark #64993 üzenetére
Én nem vagyok hálózatos szaki, de azt hiszem értem mit akarsz mondani. De nekem tökéletesen így működik ahogy leírtam. Van egy régi nem mesh routerem, mögötte D-Link COVR 1103, mindhárom egység kábellel a routerhez kapcsolódik.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Patice
nagyúr
válasz bteebi #64988 üzenetére
HA most van lehetőséged vésni mindenütt és kábeleket beépíteni a falba, akkor én azt javasolnám, hogy alap esetben minden helyiségben LEGALÁBB egy dupla fali aljzatot rakass, vagy kettőt külön. De tapasztalatból mondom, hogy a későbbi bútor áthelyezések miatt még jobb, ha van 3-4 is egy-egy szobában.
+ ahová kell wifi ott optimálisan a plafonra, vagy ha nem lehet, macerás oda vésni, akkor egy magasabb ponton a falon a plafon közelében legyen egy LAN kiállás + egy dugalj áramnak, ha fel kell rakni akár egy AP-ot, vagy AP-nak használt routert.
A csillagpontos kiépítést preferáld! Minden kiállás egy ponon találkozzon ahová be tudsz rakni egy megfelelő port-számú switchet az összekötések miatt.
Routert találsz olyat is, ami "csak" router, azaz nincs benne wifi, csak a routolás feladatát látja el (+ tűzfal).
Valószínűleg a villanyszerelő is erre gondolt, hogy olyan routerekkel meg lehet oldani az egy nagy wifi hálózatot, amik tudják az AP mód mellett a mesh-t is.
Asus-ok jók ebben, van egy saját AiMesh-nek nevezett rendszerük, és az ezt támogató routereiket össze lehet kötni kábelesen is.
Ha komolyabbat akarsz ettől, az zsebbe nyúlósabb lesz, ahol már vállalati szintre pozícionált eszközökkel oldod meg ugyanezt. Pl. TP-Link Omada vagy Ubiquiti Unifi.
Kábeleket illetően az árnyékoltnak csak akkor van értelme, ha minden kiállásnál, minden csatlakozásnál be van kötve az árnyékolás. De az árnyékolt csatlakozók és kiállások ára nem fog tetszeni. Én ezt elengedném, teljesen jó a CAT6A U/UTP kábel. Csak tiszta réz legyen a vezető ér, ne CCA, ami rézzel futtatott alumínium.
Draka, Keline, Belden jó márkák.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
nagyúr
válasz Patice #64997 üzenetére
Ubiquiti beállítása mennyire maceràs mondjuk egy ASUS-hoz képest?
Ha mondjuk szeretnék egy két AP-s, AX-es rendszert, akkor miket kellene vennem Ubiquiti-ból? Edgerouter + 2 db Unifi AP Pro? Ezt meg lehet úgy csinálni, hogy seamless roamingoljanak a kliensek az AP-k között? -
nagyúr
válasz MasterMark #64999 üzenetére
Azon agyalok, ha szeretnék egy AiMesh--hez hasonló rendszert, de nem ASUS termékekből, akkor merre induljak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest