- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
sziasztok
Most egyetlen kültéri kamera vásárlás lehet, ha találok olyat, ami az igény. Hogy később lesz-e bővítve, talán +1 kamera. felvétel nem -
a terület relatív, mert van a kerítés kb. 2 méter, fal amerre figyel meg vagy 12 méter. sb kártya viszont jó lenne...okosfunkciókkal, kizárólag külföldről (de plusz költség nélkül)
a pénz kb. 30k.wifi kamera kell, teljesen vezetékmentesen - kb 4 vonal wifi van a falon, ahová szánom, nem fogom és nem is tudom vezetékelni. ja és persze nem olyanra, amit 2 hetente tölteni kell (napelem csak p-vakítás)
amiért segítséget kérek, az az, hogy olyat szeretnék, amit a 2K-os minőségen túl tudja azt is, hogy nemcsak mobillal, de notebook-kal is kezelhető, vagyis bárhonnét rá tudok nézni mi újság van otthon -
valami ehhez hasonlóra gondolok.
-
csaszi75
senior tag
válasz sony309 #64705 üzenetére
Javasoltam már neki:
hsz_64687
De sajna nem simán csak fekete vagy fehér.
Nagyon meg kell vizsgálni, hogy az adott helyen melyik (mobil) szolgáltatót választja..
Mert valódi 5G sebesség, az jellemzően csakis Bp belvárosban van a szolgáltatóknak.
A lefedettségi térképek kiírják ugyan, hogy hol van az országban 5G, de sokszor az 5G-n végzett speeedtest sokkal lassabb, mint az ugyanazon a helyen elérhető 4G speedtest.. -
mezis
félisten
válasz #73959936 #64702 üzenetére
Én most szereltem fel ezekből kettőt. Rendben működnek, ugyanazzal az applikációval, mint a xioami beltéri kamerájához letöltöttem. Micro SD kártyára is tudnak menteni, egyébként a gyártó ingyenes felhőjéből vezérelhetők.
Legalább egy 12V-os kanóc kell a működésükhöz, da ha UTP kábelt is kapnak, akkor WiFi AP-t is tudnak működtetni.[ Szerkesztve ]
mezis
-
csaszi75
senior tag
válasz AlyrArkhon #64709 üzenetére
Letöltésnél egy .exe file van, ezek szerint erre gondolt, csak nem írta le a válaszadó [mezis] rendesen , hogy mi mivel működik
Akkor ez akár lehet egy megoldás kovacsen222 kérdésére. -
Khaosz55
addikt
Asus RTN-18U rooterem van. Az emeleten van még jel, de nem a legerősebb. Milyen rootert vegyek, hogy erősebb legyen a jel ? Archer AX80-at néztem.
Most nézem, hogy a AX80-on csak 3 db port van. AX73 vagy AX72 gondolom a 73-as az újabb.
[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Adott egy társasház vezetékes digi nettel. Itt lakunk mi.
Muterék a szomszéd utcában laknak.
Az ablakaink nem egymásra (hanem egy irányba) néznek, de a mi lépcsőházunk ablaka már rálát az ablakaikra. Lényeg, hogy egymás lakásában rá tudunk csatlakozni a másik routerének wifi jelére. Lassú, de működik. Ezt szeretnénk kicsi felturbózni. Anyum lemondaná a saját szerződésüket és a miénket használnák. Csak böngészni szokott, azt is szőkévente, szóval nem fogja terhelni a hálózatot
A megoldás gondolom többféleképpen is lehetséges.
Amit én gondoltam: A routerünk egyik kimenetére raknék egy másik routert (10m utp kell majd) és azt a bejárati ajtónk fölé raknám, ez tolná nekik tovább a mi netünket. Van is itthon egy régi tplink extended range router. Szerintem ez így ennyi...gondolom. Tipp vagy más ötlet? Köszönöm szépen!
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Skillet
addikt
válasz MasterMark #64715 üzenetére
Pontosan egymásra állítási lehetőség nincsen!
-
Johnzy
tag
válasz Skillet #64714 üzenetére
Nálam hasonló a helyzet, pláne egy utcában lakunk. A megoldás, hogy mindkettőnek van Digis szerződése és itt is és ott is van internet
Egyébként feltételezem, hogy van TV-je és telefon is mellé, így ha lemondja a netet, akkor a külön TV+Telefon nem lesz sokkal olcsóbb, hiszen a TV+Net+Telefon kombóért kedvezményeket kap.
Olyanba meg bele se mennék, hogy lezsírozod a társasházzal, hogy kimenj egy kábellel a lépcsőházba, kábelcsatorna felfúr/felragaszt és a megfelelő oldalon kividd a kábelt, majd oda felmókolj egy kültéri LOCO M2-őt, esetleg egy NanoBeam-et. Legrosszabb esetben egy low budget kültéri antennát, pl. CPE210-est. (Akkor már inkább javasolnám a CPE510-est, ne szemeteljük már tele a 2,4GHz-et )
Örültebb ötlet 3-4. emelet fölött egy single-mód szál kihúzása, előregyártott verzióban, majd mehet rá a WDM alapú optikai konverter[ Szerkesztve ]
Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...
-
Dominator
aktív tag
Szerencsétlenkedek a TP-Link routeren a VPN szerver aktiválásával, de sehogy nem tudok rá csatlakozni Androidos telefonról.Próbáltam már az OpenVPN-t, PPTP-t L2TP-it is.Aktiváltam a Dynamic DNS szolgáltatást a TP-Link azonosítómmal, kaptam is egy domain nevet, de hiába pingelem, nem érzékelhető. Ugyanúgy hiába próbálom pingelni a nyilvános IP címem amit pl a www.whatismyip.com mutat.Arra gondolnék, hogy valami lépés kimaradt a leírásból. A FAQ-t elolvastam, de olyan dolgok vannak benne, amihez nem találom a kapcsolódó beállítást, vagy egyszerűen nem is értem már (Verify whether you have blocked ICMP from WAN port)Tudna valaki segíteni ebben, aki már sikeresen beállította és használja a szolgáltatást?
-
Skillet
addikt
válasz Johnzy #64717 üzenetére
Nem, nincsen semmilyen más előfizetésük. Telefon csak mobil van, tv (előfizetés) nincsen!
Hozzátenném, nálunk sincsen már évek óta tv előfizetés, és nagyon jól elvagyunk nélküle.
Azt hiszem sokkal tovább lett ez gondolva, mint ahogy én szeretném, biztosan rosszul írtam le. A lépcsőházban az ajtónk fölé menne ki egy router és ennyi. Nem lenne vezetve semmi sehova. Egyébként tele van az egész lépcsőház kábelcsatornákkal, de ez most nem lényeg.
A router meg amit itthon találtam, egy tplink TL-WR524G eXtended Range. Azóta annyin változtattam fejben, hogy a router maradna az ajtón belül, csak valami antenna lenne kirakva az ajtónk fölé, gondolom valamilyen 20-30 centis sma kábellel meg lehetne oldani.
Szóval jövő héten kipróbálom, de szerintem ennek így működnie kellene. Ahogy írtam is, bent a lakásban már most is fogjuk egymás router wifi jeleit, most is kipróbáltam, muterék hálózatán logók. Én igazából csak egy kis pluszt szeretnék, hogy tuti ne legyen gyenge a vétel. A routeremet nem akarnám áthelyezni. 10 méterre van a bejárati ajtótól. Inkább csak egy UTP kábelt vinnék tőle az ajtóhoz, azon lógna a fentebb írt router, antennája kintre, és ennyi. Nekem ennél egyszerűbb ötletem nincsen. Kábelezés nélkül is biztosan meg lehetne ezt oldani (a 10m UTP kábelt lehetne megspórolni), de gondolom jóval drágábban... Valami olyan router kellene, ami fogja (wifi) és tovább küldi a netet. De szerintem ezt a vonalat elengedtem...
Van bármi más ötlet?[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Skillet #64723 üzenetére
- Nézd meg a jelszintet a bejárati ajtó fölött okossal vagy lapossal.
- Ha elfogadható és sikerült kevésbé zsúfolt csatornát beállítani, akkor ideiglenesen akaszd oda a TL-WR524G-det vagy azt antennáját és szaladj az ősökhöz jelszintet mérni.mezis
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy "IEEE802.3af/at" kompatibilis POE switch az mindenképp aktív POE eszköz, tehát véletlenül rádugott berendezést nem fog "megsütni" nemde?
Itt korábban olvastam, hogy a feladó jobb lehet bizonyos esetekben, de 4 kamerához 4 feladó ez elég nagy katyvasz... az aktív POE switch ugyanlyan biztonságos szerintem nemde?
-
Multibit
nagyúr
-
csubuka
addikt
válasz Multibit #64729 üzenetére
Köszönöm szépen!
Azért majd kipróbálom egy régi elfekvő router egyik 100-as portjával, azért úgysem kárKicsit más, de alapvetően a kamerákat és okosotthont szerparálni kéne külön VLAN-ra ideálisan (ám ezáltal a gyári távelérési lehetőséget elvesztve....)?
Tehát pl ha az ember NAS-t is akar, akkor azt célszerűen külön eszköz oldja meg, a számítógépekkel közös VLAN-on, ami WAN kapcsolatot is kap? Mert elméletben volna olyan NAS, ami pl. a kamerákat kezeli NVR-ként... csak az biztonságilag eszeirnt a külön VLAN elv szerint kicsit rosszabb, ha jól értem..
-
Skillet
addikt
Muter routere sugározta jelet megnéztem az ajtónk felett, 60% felett mutatta... De weblapokat megnyitva nagyon pattogós. Csináltam sebesség tesztet is.
KATT
Szerintem rendben van. Jövő héten megcsinálom.
Antennára van ajánlás, milyen vezetékkel hosszabbítsam?Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
havri1
félisten
Sziasztok!
Egy anomáliával kűzdök, és nem jövök rá, kérnék segítséget.
Ma cserélt a T egy wifi6-os AX-es eszközt. (felső szint)
Eddig egy HUAWEI ont volt, mögötte egy Asus N56U intézte a hálózatot. Az ont ki volt iktatva, vagyis csak modemként üzemelt.
Elég sokminden megy a hálózatról, torrent, plex, kamerák stb.
Az új eszköz mögé a régi Asus routert AP módban az alsó szinten a hálózatra kötöttem (a 2 szintet nem fedi le az új eszköz wifije, illetve kell még lan port). A kettő között még van egy Asus Gigabites switch is. Portok átirányítva (T-s eszköz), ddns beállítva (T-s eszközbe), kintről minden működik. DE! Ha az alsó szinten lévő Asusra csatlakozok (laptop, telefon stb), akkor a netről a ddns domainre, sőőt, közvetlen a publikus ipre se érem el a szervert, kamerákat stb, csak helyi ipvel. Mobilnetről, illetve ha a T-s eszközre kapcsolódik, akkor belső hálón és ddns domainről is elérem. Mi lehet a gond?
havri
-
havri1
félisten
válasz Reggie0 #64737 üzenetére
Igen kikapcsoltam, pontosabban reseteltem, minden ugrott (ott asuscomm volt a domain, itt noip ddns).
192.168.1.1 a T-s, 192.168.1.2 az asus (manuális IP, mert alapból ez is 1.1).
192.168.1.x címeket dob az asus dhcp-n, de holnap megnézem!
A "szerver" gép fixen 192.168.1.102, amit nem érek el normálisan.Csaszi: készítek rajzot holnap.
[ Szerkesztve ]
havri
-
Gyurka6
őstag
válasz csubuka #64734 üzenetére
Azokra nem célszerű a tápot ráengedni, (régebbi ap-k utólagos távtáplálásakor le kellett forrasztani őket, azt hiszem 100 ohm), egy eredetileg 100-as port próba használata előtt ezek hiányáról meg kellene bizonyosodni (az újabb poe kimenetek gondolom már felismerik, hogy nem kell rá kiadni a tápot)
Gyurka
-
Skillet
addikt
Nekem 1 méteres elég lenne, majd körülnézek, mert csak 2m-est találtam legkisebbet. Magam nem tudom legyártani? Akkor pontos méret lenne. Milyen vezeték kell hozzá, sima koax? A csatlakozó az RP-SMA.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz csaszi75 #64736 üzenetére
Így néz ki jelenleg. 2 szint.
Optikán bejön, megy fent a T-s eszközbe, abból 4 kábel megy fent szétosztva (PC, TV, BOX), megy egy le fixen az alsó szintre egy Asus switchbe. Onnan 3 kábel, egy a "szerverbe", egy igazából most üresen van, majd PC megy rá, és az Asus routerhez ami AP. Ezek a kábelek fixen vannak behúzva, cat5e.
T-s eszköz 192.168.1.1, Asus AP 192.168.1.2. Szerver fix 192.168.1.102. Többi DHCP.
Kamerák, okoseszközök (vagy 30), elosztva a T-s eszközre illetve a lenti Asus AP-re, wifin.[ Szerkesztve ]
havri
-
bhonti
aktív tag
válasz havri1 #64741 üzenetére
Mi lenne, ha az ASUS N56U-t switchnek használnád, kikapcsolnád rajta a DHCP szervert. És az egyik LAN portját kötnéd a switchbe. Akkor teljesen ugyanúgy kaphatnának IP-t az eszközök a Telekom routertől, mint a fentiek, így ugyanaz lenne a default gw, dns szerver.
[ Szerkesztve ]
http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech
-
bhonti
aktív tag
-
csaszi75
senior tag
-
havri1
félisten
No, egyelőre annyit csináltam, hogy az Asus N56U maradt AP-ben, de a bejövőjét áttettem LAN1-be. Wifin net van, LAN-on van, de továbbra sem érem el erről a hálózatról domain/külső ip alapján a "szervert". Tehát még nincs változás.
Most kikapcsolom a DHCP-t, hogy a T-s ossza le. Kíváncsi vagyokSZerk.: Hopp, nem s volt bekapcsolva, tehát a T adta az ip-t.
[ Szerkesztve ]
havri
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- Ukrajnai háború
- Interactive Brokers társalgó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motoros topic
- Diablo IV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest