- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ellia
addikt
Sziasztok!
Van egy csodás Telekomos 1000/25-ös előfizetésem, melyhez egy Kaon 3002-es routert kaptam. Ennek a csodának van 4 LAN kimenete - ebből 1-et használok(tam) az asztali gépemmel, 2 db set top box-ra van rákötve (illetve 1 a router helyzetéből adódóan közvetlenül 1 tv-re, ahol nincs set top box).Mivel relatív nagy házról beszélünk a Kaom WIFI-je nem remekel túlzottan (dupla födém FTW ), és esténként az IPTV is döglődött vettem egy Asus TUF-AX3000-es routert.
A wifi határozottan jobb lett az egész házban, de gyakran megszakad 1-1 pillanatra, majd helyből újra csatlakozik. Nem tudom hol lehet a hiba, vagy mit felejtettem el/mit nem állítottam be. Ennek az ötletelésében szeretnék kérni kis segítséget.
Szóval a Kaon LAN1 portját összekötöttem az ASUS WAN portjával, a boxokba menő lan kábeleket hagytam a Kaon-ban, az asztali gépem pedig az ASUS LAN1 portjával lett összekötve (speedtest alapján a sebesség rendben van). A Kaont az iptv miatt tudomásom szerint nem lehet bridge módba tenni (ha nem lenne iptv akkor is csak a szolgáltató állíthatná át tudomásom szerint), ezért a Kaon-on kikapcsoltam a wifit, illetve állítottam egy DMZ host-ot az Asus-ra.
Szerintetek miért szakadhat a wifi és mit felejtettem ki a beállításoknál?
Válaszotokat köszönöm! -
Az Asust Ap vagy router módban használod? Ha Ap akkor lan portba kéne dugnod a Kaonból jövő kábelt. Ha Routerként akkor kb jó, az a baj, hogy koaxon a Kaon azonosít és nem lehet az Asussal pppoe felcsatlakozni. Ez amit írtam ráadásul nem megoldás a wifi szakadásra. De lehet simán a Kaon bűne így is. Ha a Telekom topikban rákeresel a Kaonra, az ott kvázi szitokszó, ipari hulladék. Nekem hasonló nethez egy Sagem 3890v3 van, néha ez is eldobja a wifit, de pár másodperc után újra megy.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Vismajor01
addikt
A telefonom otthoni wifire csatlakozva Wifi6 szimbólumot ir, akkor Wifi6-os routerem van ugye?
1. Vegyek AX-es alaplapot és wifi6on menjen a gép (gaming is)
2. Vegyek akármilyen lapot, és vegyek ilyen aljazatba dugható internet-csatlakozót v mi a fenétEl vagyok veszve kicsit
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
válasz Vismajor01 #64354 üzenetére
Gaming gépet én csak és kizárólag lan kábelen használnék. A wifi6 primán jó AX-es mobil telefonnak, tabletnek, netbooknak.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Marci112233
addikt
válasz Vismajor01 #64354 üzenetére
Gaming gép alá én nem tennék wifin internetet kizárólag lan kábellel. Sokkal stabilabb, wifi olyan eszköznek ajánlanám csak amit mozgatni lehet akár menet közben és nem helyhez kötött mint telefon, tablet, vagy még ide raknám a laptopot is mert az is könnyen mozdítható más helyre.
Nálam mivel a laptop is legtöbbet egy helyben van használva kábellel kötöttem össze annak ellenére hogy képes az is az 5GHz tartományra. Csak akkor van wifin ha el kell mozdítanom valamiért.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Vismajor01
addikt
válasz Marci112233 #64356 üzenetére
Igen, csak azt olvastam hogy Wifi6 főleg Wifi6E már teljesen jó gamingre.
Alapból onnan indult a dilemma, hogy ITX AM4 AX lap kb nem létezik.
Ez a powerline adapter akkor jobb megoldásnak igérkezik?
-
Marci112233
addikt
válasz Vismajor01 #64357 üzenetére
Wifi-n sose lesz garantált stabil kapcsolat. Nem lehetséges közvetlen szolgáltatói routerből, vagy az arra ugyanúgy kábellel kötött routerre/AP-ra kábellel csatlakoztatni a gépet? Annál stabilabb kapcsolatod sose lesz.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
válasz Vismajor01 #64357 üzenetére
Nem igérkezik jobbnak
-
Vismajor01
addikt
válasz Marci112233 #64358 üzenetére
Elvileg megoldható lenne, új ház, csövekben vannak lehúzva a vezetékek.
Anno a kivitelező azt mondta ezt a szolgáltató intézi, aztán amikor meg itt volt a szolgáltató akkor mondta h felejtsem el.
Coax be van vezetve minden szobába.
De egyelőre nem fogom tudni ezt megoldani, moca se jó mert a coax kivezetés átellenben van a géphez képest, a powerline viszont jó lenne mert itt a konnektor mellettem. És mivel zsírúj ház zsírúj hálózattal azt gondoltam h működhet.
-
válasz Vismajor01 #64360 üzenetére
Pedig a szolgáltatónak kellett volna a kábelt intéznie, de felültetett, te meg hagytad.
-
Marci112233
addikt
válasz Vismajor01 #64362 üzenetére
Akkor pedig felültettek. A telepítőnek be kellett volna húzni minden helységbe kábelt amikor az egész rendszert bekötötte oda ahova te kérded, vagy épp ő általa hozott eszköz is kerül.
-
válasz Vismajor01 #64362 üzenetére
Ha van tv és számítógép nem azonos helyen mint a HGW, akkor oda is ki kell építeniük a kábelt, a több bullshit ha azt mondják hogy nem.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz Essejó #64364 üzenetére
Én megmondtam a szerelőnek,hogy hová kérem az ONT-t.....minden mást előre bekábeleztünk.
Tehát készültem a bekötésre.
Mondjuk nálam több mint 300 m CAT6 lett behúzva.
Több mint 20 fali csatlakozási pont van.
Ezt tuti nem csinálták volna meg....Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
őstag
válasz Essejó #64361 üzenetére
Az ügyfél által kért helyre kell kiépíteni a szolgáltatás átadási pontját.
Onnan már nem az ő dolguk, hogy a lakásban hány helyre és milyen kábel megy.
Megcsinálhatják, de nem kötelező. És persze elkérhetik a ennek az árát.
És mondjuk én jobb szeretem, ha nem látszanak a drótok, és a fali külső csatorna sem valami esztétikus.[ Szerkesztve ]
-
szkristof05
csendes tag
Sziasztok! Ma kaptam meg a Sagemcom F@st 5670 ONT-t és nekem van egy szerverem amin megy egy nextcloud és nem megy kintről, belső hálózatról viszont elérem, az előző ONT-vel ilyen probléma nem volt (Sagemcom F@st 5655v2)
-
Borisz76
veterán
válasz szkristof05 #64368 üzenetére
Esetleg NAT-olva vagy.
Nézd meg a [https://whatismyipaddress.com/] oldalon az IPv4 címedet.
Majd lépj be a szolgáltatói eszközbe és nézd meg ott is a WAN "fülnél" az IPv4 címet.Ha azonos, akkor jó vagy ....más lesz a gond.
Ha eltérő, akkor NAT-olva vagy.
Fel kell hívni az ügyfélszolgálatot, hogy vegyenek ki NAT alól és adjanak PUBLIKUS IP Címet ! ( Nem fix IP-t....az fizetős és vállalkozásoknak, cégeknek kell )
Ha kérdezik, hogy miért akarsz publikus IP címet, akkor mondhatod nekik, hohy nem éred el a belső hálózatodon lévő eszközeidet ( Pl : kamera rendszert stb... )Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
zsiga68
őstag
válasz szkristof05 #64368 üzenetére
Esetleg portforwald...
-
válasz szkristof05 #64371 üzenetére
ONT újra indítása már megvolt?
-
Suineg
senior tag
Nézegetem ezt a Deco M4 V1 (2-pack) MESH rendszert. Meglévő TP-Link router környékére akarom elhelyezni. Elég tudatlan vagyok egy-két kérdésben szeretném ha segítenétek.
A routerem jelenleg 2 sávos, 2 SSID-t használok ugye. Ha egy belsőn lévő switchre rádugom kábellel a fő mesh készüléket, és távolabb leteszem a másikat, akkor a két egység a routerem SSID-jeit fogja használni? 2,4 GHZ-es relék, és egyéb nem mobil eszközök csatlakozásánál hogyan tudom rákényszeríteni, hogy a legközelebbi mesh-hez kapcsolódjon az eszközöm, úgy hogy a router wifije is hatótávon belül van? A mobilom közben tudja majd használni a mesh roamingolási lehetőségét?[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz Suineg #64375 üzenetére
A telefonod kiválasztja az adott körülmények között az erősebb jelet és arra csatlakozik, de az esetleges váltás nem zökkenő mentes, mert a router-é és a mesh-é másik jel még akkor is ha ugyanaz az ssid-ja. Nem is nagyon van értelme megtartani a router wifi-jét ha a mesh lefedi a kívánt területet. Én legalábbis lekapcsoltam.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
válasz qqcqqc #64367 üzenetére
Miután az stb nem wifin hanem lan kábelen kell, hogy működjön, igy ha az ügyfél 3 db stb-t rendelt, akkor bizony 3 külön helyre is ki kell építeniük a lan kapcsolatot, mindenféle külön díjazás nélkül. A többi csak mellébeszélés.
-
varmi2
nagyúr
Sziasztok!
Új albérletbe költöztem. És az új helyen nincs vezetékes net. De van wifi, a router nem nálam van. Az a kérdésem hogy a wifi jel felhasználásával ki tudok építeni egy saját vezetékes hálózatot? Milyen eszközre lenne szükségem?Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Doky586
nagyúr
válasz varmi2 #64380 üzenetére
Két wifi routerrel biztos megoldható. Egyik AP (router) módban a AP-client (station) módban.
Talán megoldható lenne egyel is, de jobb kettővel, pl ha másik csatornán üzemeltetnéd vagy nem akarod hogy bárki elérje a te eszközeidet a másik hálózatból.
Tplinkre ha tudsz ddwrt-t tenni azzal biztos menne az apclient mód, de gyári firmel nem valószínű. -
Marci112233
addikt
válasz qqcqqc #64384 üzenetére
Eleve fix helyen lévő TV-hez illene nekik elvinni a kábelt az ONT-tól. Oda nyilván nem fogják behúzni a kábelt ahol nincs TV csak tervben van.
-
-
Topikgazda
válasz Borisz76 #64365 üzenetére
A gond az, hogy a szolgáltatók ellenérdekeltek a kulturált kiépítésben.
A cél az, hogy a szerelő a lehető legkevesebbet töltse a helyszínen, illetve a további panaszok elkerülése végett a saját anyagukat használja.
Ennek következtében eleve durván ellentmodásos helyzetből indulunk, mert meglevő kábelre nem kötnek rá, ugyanakkor csőbe sem hajlandók kábelt behúzni. Főszabály szerint saját kábelt gányolnak saját vagy már ott levő csatornába, a saját csatorna felrakása viszont inkább gyors mint minőségi munka szokott lenni.
Persze vannak lelkiismeretes szerelők, akik nem akarnak gányolni, de láttam már milliós kárt okozó kábelezési ügyet is.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
dokee78
félisten
Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést.
Biztonsági kamera és router közé szeretnék egy jó áru switcet.
Később még lesz kamera rá csatlakoztatva! -
Borisz76
veterán
válasz dokee78 #64388 üzenetére
Kevés a routeren a port ?
Akkor tényleg kell a switch.Van a kamerának saját tápja ?
Ha igen, akkor egy sima egyszerű gigabites Switch jó lesz.
Ezek között válogass. Van 5 és 8 portos , van asztali és rack kivitel is.
Attól függően, hogy hová lesz elhelyezve a switch.Ha sok kamerád van ( 8+ ) akkor érdemes lehet beszerezni 16 vagy akár 24 portos rack kivitelű switch-et is.
Ha a kamerákon csak Fast Ethernet ( 10/100 ) csatik vannak Gigabit Ethernet ( 10/100/1000 ) helyett, akkor olcsón lehet venni , használtan akár 24 portosat is....amire csak a kamerák mennének....( Ezt az opciót csak zárójelben jegyzem meg.....manapság már nem érdemes Fast Ethernet csatlakozókkal szerelt eszközt venni ! Viszont sok kamera, nyomtató még azt használja....mondjuk oda elég is. )Ha nincs a kamerának saját tápja, akkor olyan switch kell aminek a portjain áram is megy a kamera felé....az POE ( Power Over Ethernet ) képes eszközt kell nézni. Abból is van POE és POE+ ....ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
inf3rno
nagyúr
válasz dokee78 #64388 üzenetére
Nem világos, hogy PoE switchet vagy normál switchet akarsz. Kamerák elé általában PoE-t szokás. Azon belül van ezer féle szabvány, úgyhogy a kamerák típusát is jó lenne tudni, ha ilyen kell. Illetve későbbi kamera vásárlásnál is figyelni kell az adott PoE szabvánnyal való kompatibilitásra.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Topikgazda
válasz inf3rno #64390 üzenetére
Annyira azért talán nem vészes a helyzet. Szabványos PoE az af és az at (PoE+), de ha ma vesz PoE switchet, az jó eséllyel mindkettőt tudni fogja.
A gond a nem szabványos PoE-megoldásokkal van, ahol tényleg oda kell figyelni -- ezeknél azonban általában együtt adják az eszközt és a tápegységet.
MaCS
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Gyorsabb sebességet szeretnék elérni két gép között a megosztott mappa esetében.
Egy hálózaton van egy PC és egy asztali MAC, mindkettő vezetékesen csatlakozik ugyanabba a routerbe (UPC féle CH7465VF).
PC 2,5Gbps a Mac 10Gbps ethernet csatlakozóval van.
A PCn megosztottam egy teljes meghajtót (Samsung 980 1TB nvme ssd 3500 MB/s) amire a MACről szeretnék adatokat átmásolni.
A mappa írási/olvasási sebessége (a macen mérve Blackmagic speedtest) 100 MB/s.
Mit kell változtatni, cserélni hogy a megosztott SSD írási olvasási sebessége gyorsabb legyen?
Köszönöm szépen a segítséget előre is!
ui: teljesen hálózat analfabéta vagyok -
inf3rno
nagyúr
válasz MaCS_70 #64391 üzenetére
Ha már szóba került, van TP-Link PoE injektorom [link], és Grandstream AP-m [link]. Mindkettőből van két darab, keresztbe is teszteltem őket, és valamiért PoE-n nem megy az adat, csak ha rádugom külön még a netet is az AP másik portjára. Ez mitől van, vagy mennyire normális? Ránézésre itt nem hardver hibáról van szó, maximum szoftveres vagy tervezési hibáról, mert elvileg mindkét eszköznek tudnia kéne, de valahogy mégsem kompatibilisek, és kicsi az esélye, hogy valamiből mindkettő egyszerre hardver hibás legyen. Akartam már nézni valahogy komolyabb routerrel, pl. pfsense-el, hogy mit küld a hálózaton ilyenkor az AP, amikor elhasal a PoE-n a kommunikáció, de szerintem nem ebben az évtizedben lesz annyi időm, hogy ezzel foglalkozzak. Találkozott már bárki bármi hasonlóval?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Topikgazda
válasz inf3rno #64393 üzenetére
Kérdés, hogy milyen TP-Link PoE injektorod van. Én egy 150S-t használok, ami IEEE 802.3af, tehát aktív PoE egység, maely ugye megbeszéli a túloldali eszközzel, hogy az milyen feszültésget kér. A TP-Link viszont passzív PoE tápfeladókat is forgalmaz, amelyek csak a megfelelő eszközt tudják kiszolgálni (és biztosan nem megsütni).
MaCS
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Jelenleg a nappaliba van lehuzva az uvegszal, ott van a router is.
Innen szeretném elvinni a netet egy cat6 kábellel a dolgozoba.
Hogy lenne a jó,
Egy cat6 a routerbol a padlásra, azon keresztül majd le a dolgozoba,
Felvinni a routert a padlásra és egy kábelt le a nappaliba egyet a dolgozoba
Felvinni egy switchet a padlásra és onnan levinni a dolgozoba?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók