-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
- Portable változatoknál minden esetben ki kell kapcsolni, különben a telepítettet írja felül (ha van), ha pedig nincs telepített, akkor telepít egyet.
- Telepített változatoknál ha valakinek mondjuk kell a mouseEvent, vagy a még mindig méteres buglistából van 1-2, vagy több olyan dolog, amit addig napi szinten használt, akkor szintén célszerű, ha nem ugrál az ablak állandóan, hogy frissítsen. Tud róla és majd frissít, ha javítják ezeket a bugokat. Én például KMPlayernél (bár egy lejátszó azért nem olyan kritikus, de akkor is) továbbra is két verzióval korábbit használok, mert az újakban nem működnek a numerikus billentyűzetre programozott parancsok.
- Ha valaki mindig a legújabb snapshotot telepíti (mint én), szintén teljesen felesleges, csak böngésző indításkor egy újabb lényegtelen http kérést hajt végre, mert egyrészt a snapshotokat nem is nagyon szokták berakni autoupdate-re, másrészt ritkán, de előfordult már, hogy "known issues" elolvasása után úgy döntöttem, hogy ezt a snapshotot kihagyom, olyan is előfordult már, hogy írták, hogy az adott snapshotnál különösen ajánlják a tiszta telepítést, mert olyan dolgokat javítottak benne, úgyhogy van jópár kivétel.
Mellesleg szvsz az Opera csinálja ilyen szempontból a legjobban, hogy új főverzió után már nem támogatja a régit. Kicsit fasiszta megoldás, de sajnos nevelni kell a népet, mert különben az lesz, mint Firefoxnál, rosszabb esetben pedig az, mint IE-nél.
Ha megfigyeled a statisztikákat a Chrome "trójai" updatere után Operából használnak a legtöbben friss verziókat. Firefoxnál még mindig van a neten nemhogy 3.5 vagy 3.0, hanem még 2.0 is. 1.5 már nagyon elvétve.
IE-nél meg ugye IE6, IE7 rengeteg és most kezdett el az IE8 is növekedni.Ráadásul ez a hozzáállás elviekben jobban serkenti az embereket, hogy írjanak a wishlistre és kulturáltan anyázzanak, hogy ezt vagy azt a funkciót rakják vissza, vagy legyen lehetőség, hogy úgy működjön, mint régen, meg ilyesmi, így a böngésző jobban megmarad a kitaposott ösvényen és nem teszik tönkre a szoftvert, ahogy azt eljátszották két kedvencemmel is már, (ACDSee és Nero)
-
-
Penge_4
veterán
válasz 19870820 #9903 üzenetére
A Flash-nél van egy bug. Ha olyan oldalt nyitsz, ahol Flash van, akkor felkúszik sokszázra és onnan vissza már aligha. Nálam 2 gigánál max 4-500-ra megy vissza 1300-ról.
Viszont direkt teszteltem, ha nem nyitsz meg Flash-es tartalmakat, akkor megmarad olyan 150-180 körül és ha sokáig (50+ óra) fut akkor sem eszik 250-300-tól többet.
Még mindig jobb, mint rókánál, ahol 10-15 megnyitott lappal 20-30%-os CPU usage-t produkál alapjáraton. Ennyire nincs szükségem az üres memóriára, hogy cserébe a CPU-t terhelje a folyamatos clear memory buffer kérésekkel.
Mellesleg a memóriahasználat terén is egy rakás urban legend van.
A Firefoxról azért terjedt el a memóriazabáló, mert mikor sok ramot zabált, akkor lassult. Az emberek reakciója ilyenkor az, hogy megnyitja a task managert és látja, hogy sok RAM-ot zabál. Ilyenkor elindul a sokszor téves asszociáció, miszerint memórahasználat = lassulásMivelhogy a RAM jóval gyorsabb, mint a HDD (még az SSD-től is), így ésszerű, hogy a programok inkább ezt használják, mint a HDD-t. Ez a Windows (igen, a 7-es is sajnos) memóriakezelésének szöges ellentéte, ahol mindent kilapoz, amit nem kéne, majd mikor a szerencsétlen ember órák után vált vissza az adott szoftverre akkor beolvassa lapozófájlból, ami alapértelmezésben még a rendszerpartíción is van ráadásul, ahol ezen kívül még egy rakás I/O kérés zajlik párhuzamosan.
A Superfetch pedig csak azoknak jó, akik valamilyen rendszer szerint használják a szoftverjeiket, ami lineárisan leprogramozható.
Ehhez még hozzájön az, hogy a memória keveset fogyaszt és kevésbé is melegszik, mint a CPU, ha nincs húzva és jó a ház szellőzése külső hűtésre sincs szüksége.
Az Opera így van felépítve. Én akkor csodálkoztam a leginkább, amikor ősrégi P3-as gépről 512MB rammal átálltam a mostani gépemre.
Az előtt az Opera magasan verte memóriafogyasztásban és sebességben is a konkurens böngészőket.
Mikor átálltam az új gépre az Opera sebességben szintén verte, a sebessége az olyan erőforrásigényes oldalakon, mint a Gmail vagy a Google Reader nagyon megnőtt (egy ugyanazon verziónak), viszont a memóriahasználata is megnőtt egy időben.És máshol is ezt figyeltem meg (bár értelemszerűen a saját gépemen használom a legaktívabban), hogy a Firefox 20 másodperc alatt indul el neki, az Opera meg veszedelmes sebességgel működik ahhoz képest. Mikor erősebb gépre dobom fel, akkor szintén. Mikor 4 giga ramos Core 2 Quad-ra dobtam fel, akkor volt, hogy kapásból berántott 3-400 megát.
-
törölt tag
válasz Penge_4 #9904 üzenetére
Hát én nem nyitok meg lapok sorozatát általába egy van és az adatok szerint a FF a felét eszi......
ejjejjj... pedig esélyt kaphatott volna..
és más ismerősömnél is ez volt FF 200 körül evett neki gondolta felteszi az operát (amire annó én szoktattam rá)
az még többet evett egy jó 100-assal. (ugye nem kell mondjam vágta is kifelé )
FF csak az első indításnál szöszöl 10-20mp-et.
De ha előtte reg.puc van akkor nem piszmog sokat. .
[ Szerkesztve ]
-
Telefunen
őstag
válasz #27441408 #9907 üzenetére
2-4Gb RAM esetén mit számít az a 300-400 mega (egyébként nekem 10 fül alatt sokszor csak 150-et eszik)? Cserébe az ember érezhetően gyorsabban töltődő oldalakat (főleg ha böngészés közben pl. P2P-el, esetleg FTP letöltéssel ölöm a sávszélességet), szinte tökéletes felületet (netbook skin nagyon hasznos 1024*768-as felbontás használata mellett), klassz letöltésmenedzsert, széleskörű testreszabhatóságot, és ami a legfontosabb, eszméletlenül sima görgetést kap (ami persze be tud szaggatni kicsit néha, de feltételezem hogy majd a VEGA megoldja ezt a problémát). Szeretnék én is hibamentes, nekem tetsző, alternatív böngészőre váltani, de sajnos nincs mire (én egyébként sem nagyon botlok hibákba), így sok-sok elszöszmötölt óra után, továbbra is várom a hibajavításokat, és élek ezzel.
-
törölt tag
válasz Telefunen #9908 üzenetére
Van akinek számít még 2-4 esetén is hogy mennyit eszik a böngésző-
Nekem meg 1GB van úgyhogy nem kell mondanom hogy nálam számít hogy mennyire éhenkórász.
Bár tény hogy az operába a Flash-ek is dolgoztatják a cuccot FF-be ugye adblock teszi a dolgát de legalábbis nálam ha idegen reklámot lát az opera amit még nem blokkoltam azt betölti.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
Az Opera a memóriabeli gyorsítótárának méretét a szabad memória függvényében állítja be. Több RAM esetén többet fog enni, cserébe több oldalt tárol visszamenőlegesen az előzmények között teljes valójában (azaz újratöltés nélkül tudsz visszalépni), több lezárt fület tárol el hasonló történetiséggel.
Valamit valamiért. Memóriát sebességért. Ha ez zavar, állítsd át a memóriacache méretét automatikusról fixre, vagy kapcsold ki teljesen.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Penge_4
veterán
"De ha előtte reg.puc van akkor nem piszmog sokat. ."
Én azon gondolkozom egy ideje, hogy miért van az, hogy akikhez megyek gépet rendberakni azok 90%-ánál megtalálható a CCleaner, RegCleaner, Revo Uninstaller és egyéb a registry buherálók egyéb válfajai.
Akiknél fórumon megmagyarázhatatlan jelenségek történnek (mint például nálad, hogy nem rakta ki a DivX-nél a plugin placeholder-t) szintén előjönnek ezek a szoftverek. Vajon véletlen egybeesésről van szó, vagy általános user errorról?
Egyébként mivel ezek a cuccok kitakarítják a cache-t, előzményeket és felgyülemlett sütiket is, így egyértelmű, hogy gyorsabban fog indulni.
-
törölt tag
válasz Penge_4 #9911 üzenetére
Talán mert hasznosak és informatikai képzettséggel rendelkezők szokták ajánlani....
Nálam pl a CCleaner van hogy napi fél giga szemetet szed ki .... de 200-300-at biztos főleg ha operát használok mert az tárol valamit amit a FF-nem (vagy a FF bezáráskor törli)
Lehet hogy neked nem szemét mindenestre én azt nézem hogy foglalja a memóriát és a böngésző is gyorsabb nélkülük.
Egyébként a DivX-nek nem hiszem hogy sok köze lenne az ilyen cuccokhoz...
főleg hogy én az ajánlott alap beállításon hagytam.
Egyébként mivel ezek a cuccok kitakarítják a cache-t, előzményeket és felgyülemlett sütiket is, így egyértelmű, hogy gyorsabban fog indulni.
működni is gyorsabban fog... (és nálam pl ez számít nem az hogy még azt is tárolja hogy a múlthónapba mit csináltam.)
[ Szerkesztve ]
-
Telefunen
őstag
És akkor amit én hiányolok:
1. Saját betűsimítás (mint a Safariban), nekem a Winben erre semmi szükségem, de az Opera miatt muszáj bekapcsolnom.
2. A Szövegmezőbe kattintva előugró jelszókezelő (mint minden más böngészőben).
3. Normális sebességgel megnyíló külső linkek.
Ezek nem nagy dolgok, ill. elsősorban csak a 3. kritikus, de azért nem bánnám ha idővel bekerülnének.
silver star: Igen, 1Gb RAM mellé szerintem sem túl jó választás az Opera. A másodlagos itthoni PC-re ezért én is FF-ot teszek.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz Telefunen #9913 üzenetére
1. Saját betűsimítás (mint a Safariban), nekem a Winben erre semmi szükségem, de az Opera miatt muszáj bekapcsolnom.
Remélem hamarosan bekerül, mert például CSS3 2D transzformációt használva elkeserítően ronda a végeredmény. Nekiálltam nemrég összedobni olyan user JS-t, ami local storage-ban tárolva képes oldalspecifikus nagyítás beállítani (ha már az Opera képtelen erre régóta ). Első tesztként gyártottam az -o-transform stílussal fix 200%-os nagyítást, de ronda lett, és nagyon lassú volt a görgetése, szóval fel is adtam azonnal.2. A Szövegmezőbe kattintva előugró jelszókezelő (mint minden más böngészőben).
Ízlések és pofonok Nekem így is jó, úgy is jó. Szüleimnek tapasztalat alapján az Opera megoldása sokkal logikusabb.3. Normális sebességgel megnyíló külső linkek.
Ez alatt mit értesz?silver star: igen. Lassabb lesz az előzmények közötti navigáció, lezárt fül újratöltése, cserébe kevesebb memóriát fog enni.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz Telefunen #9916 üzenetére
Megnéztem, ez nálad létező probléma, nekem másodpercen belül nekiállt az Opera betölteni az oldalt. Fogalmam sincsen, mi okozhatja.
Igénytelen kerülő megoldásként másold a linket vágólapra, Operában pedig Ctrl-T Ctrl-B.
Ötlet: próbáld meg beállítani az IE-t alapértelmezett böngészőnek, majd utána állítsd vissza Operára, hátha ez megoldja.
[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy szerintetek mi okozza azt, hogy Operán (10.51) belül a videók akadnak, inkább a "HD" minőségűek (pl youtube, quicktime trailer), de mindegyikről elmondható valamilyen szinten. Az akadást úgy kell elképzelni, mint ha alacsony FPS lenne a videón, kb 17-18.
Más böngészőn belül tökéletesek a videók. Újratelepítés megvolt, nem segített. -
Penge_4
veterán
válasz #27441408 #9912 üzenetére
"Nálam pl a CCleaner van hogy napi fél giga szemetet szed ki ...."
Maximum a tempből, de ha ennyire zavar, akkor nem lenne egyszerűbb kikapcsolgatni bizonyos dolgokat (Recent items, stb.) és a géped is gyorsabb lenne és nem kéne törölgetni?
Vagy jobb ez a Windows eltárolja, third-party meg kiszedi megoldás?
"Lehet hogy neked nem szemét mindenestre én azt nézem hogy foglalja a memóriát és a böngésző is gyorsabb nélkülük."
Nekem nem szemét, mert nekem egy Windows telepítés évekig kitart és problémamentes, mivel ésszel használom és nem telepítek mindent össze-vissza.
Mikor telepítgettem még régebben függetlenül bármilyen registry buheráló szoftvertől max 2-3 hónap volt a Windows élettartama.
"Egyébként a DivX-nek nem hiszem hogy sok köze lenne az ilyen cuccokhoz... főleg hogy én az ajánlott alap beállításon hagytam."
Azok is alapbeállításon hagyták, akiknek MS javítóeszközökkel és manuális kulcstörölgetésekkel kellett rendberakni a gépüket, mert egy alapbeállított temp törlés után néhány szoftvert nem tudtak uninstallálni, mert "Hálózati erőforrás nem elérhető" hibaüzenettel nem találta az uninstallhoz szükséges fájlokat. Néhányat még reinstallal sem lehetett orvosolni, mert az install előtt uninstall-t szeretett volna futtatni, ami ugye nem működött. Jól el lehetett szórakozni vele.
Telefunen: "Saját betűsimítás (mint a Safariban), nekem a Winben erre semmi szükségem, de az Opera miatt muszáj bekapcsolnom."
Maximum kikapcsolhatóan, mert a Safari-féle megoldás valami hányinger. Ott a Clear Type minden Windows-ban (gondolom Linuxban is hasonló, mert ott sem voltak pixelesek a betűk), felesleges plusz erőforrásokat pazarolni arra, hogy a böngésző különcködjön.
Egyébként azzal, hogy a Winben semmi szükség (nem csak mappaneveknél, de például Notepad-ben, Wordpadben megnyitott fájloknál, akárhol) elég egyedi igényed van ilyen szempontból.
"A Szövegmezőbe kattintva előugró jelszókezelő (mint minden más böngészőben)."
Ha autofill-re gondolsz, akkor annak már tényleg ideje lenne, bár én máshol is kikapcsolom, viszont lassan kezd nevetségessé válni, hogy egy fícsörökkel teli böngészőben nincs ilyen funkció.
Ha az automatikus kitöltésre gondolsz a sárga keret helyett akkor annak biztonsági okai vannak. Az automatikus kitöltőkből egy scriptelt oldalon anélkül ellopják a jelszavadat és felhasználónevedet, hogy megnyomnád a submit gombot, elég csak meglátogatnod az oldalt.
"Normális sebességgel megnyíló külső linkek."
Nekem normális sebességgel nyílnak. MSN nincs fent, viszont Word-ből és online súgós linkekkel is próbáltam, azonnal nyílik.
dqdb: "Első tesztként gyártottam az -o-transform stílussal fix 200%-os nagyítást, de ronda lett, és nagyon lassú volt a görgetése, szóval fel is adtam azonnal."
Itt ugyanaz lehet a probléma, mint a floating element-es oldalaknál. Akad/lassul a görgetés.
"Igénytelen kerülő megoldásként másold a linket vágólapra, Operában pedig Ctrl-T Ctrl-B."
Vagy csináljon egy új billentyűparancsot a Paste and go in background funkciónak és akkor megspórolhatja a Ctrl+T-t is.
silver star: "láma kérdés de ha kiveszem mi történik ?"
Akkor mivel sem a memóriában, sem a vinyón nem fog cachelni minden új oldalra történő navigációnál újra a szerverről fogja lekérni a képeket és a többi elemet.
-
Telefunen
őstag
válasz Penge_4 #9920 üzenetére
Igen, az autofillre (is) gondolok. Ha ez biztonsági kockázatot jelent, akkor esetleg oldják meg opcionálisan. Én vállalnám a kockázatot (mint ahogy sokáig vállaltam is).
Nekem tetszik a Safari féle megoldás (olyannyira, hogy a win által biztosított Clear Type-al sehogyan sem tudok ilyen szép eredményt elérni), ellenben az intézőben navigálva -miután nem olvasok hosszú szövegeket-, szeretem a totális kontrasztot, így ha lehet mellőznék mindennemű simítást. Valószínűleg igazad van, és tényleg elég egyedi igény ez, szóval nem is akarom túllihegni.
A 3. problémám szerencsére megoldódott (pedig korábban friss winre telepített opera esetén is fennállt, ami pl. megoldotta azt, hogy az nCore menjen Opera alól).
OFF: Örülök hogy az ellenszél ellenére is így kiállsz az Opera mellett, ill. hogy a Magyar Opera blognak hála, magyar nyelven is eljutnak hozzám az Operát érintő aktualitások. Keep up..
-
dqdb
Topikgazda
válasz #27441408 #9922 üzenetére
Még ugyanezen oldalon a Jegyezze meg a látogatott lapok tartalmát opció kikapcsolásával is nyerhetsz némi memóriát. Ezt bekapcsolva a címsávban az előzményeknél látogatott oldalak tartalmában is keres, nem csak az URL-ben.
-
Penge_4
veterán
válasz #27441408 #9922 üzenetére
"a CCleaner amúgy semmit nem csinál csak takarít. Meg eltünteti a fájl töredékeket."
Én meg úgy vettem észre, hogy néhol teljesen felesleges, vagy fontos dolgokat is töröl, néhol meg olyanokat, amiket értelmetlen, például a nem létező r00-r45 kiterjesztések a kedvenceim, amiket a Windows úgyis újra és újra létre fog hozni, úgyhogy felesleges.
Mivel beépített töredezettségmentesítő funkcióról nem tudok, így a fájltöredékek alatt mit értesz pontosan?
"Egyébként a thirdty-party-t a FF nekem kiszűri."
He? Mármint a sütikre gondolsz? Mert az jó dolog, egészen addig, amíg nem szeretnél belépve maradni egy időben a prohardver.hu és az itcafe.hu domaineken is. Illetve ugyanezt mondjuk a Gmail, illetve Google Reader esetén, vagy az Indapass-on.
A legjobb (bár az elején szöszölni kell vele, de utána nem kell vele foglalkozni többet), hogy beállítod mely oldalakon jegyezze meg, a többin pedig kilépéskor törölje, mivel ha meg letiltod akkor sok oldalon alapból még olyan dolgokat sem tudsz csinálni, amihez nem kéne süti, mert az arcodba tolja a "Kapcsold be a cookie-kat" popupokat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Penge_4 #9926 üzenetére
gyorsnak gyors csak zabálja a memóriát (és igen ez nekem nem tetszik)
sokszor fög meg olyan partykat.
(tudom hogy a képen nem látni)
CCleanert meg ésszel kell használni..
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz #27441408 #9927 üzenetére
"sokszor fög meg olyan partykat."
Ez az Adblock Plus és a NoScript. Az egyik a reklámokat a másik a scripteket blokkolja. Mi köze hozzá?
A third-party azt jelenti harmadik féltől származó. Tehát ezzel arra céloztam, hogy az MS belső megoldásai sokkal jobban együttműködnek a rendszerrel és kevésbé tesznek kárt annak működésében, mint egy harmadik fél, aki sem a forráskódot nem ismeri, sokszor meg még azt sem, hogy a saját szoftvere mit miért csinál. Elég csak a neten terjengő tweaker tippekre gondolni, amik jobb esetben csak 10 éve elavultak, rosszabb esetben már alapból hülyeség volt.
"CCleanert meg ésszel kell használni.."
Ezt mondd azoknak, akik azért használják, mert nem tudják, hogy manuálisan milyen kulcsokat és bejegyzéseket törölhetnek biztonsággal, mert 0 ismeretük van a regisztrációs adatbázis felépítéséről, csak a haverjuk mondta nekik, hogy azt használják mert az jó.
"nem töredezettség mente4sítőre céloztam"
Ez a registry-tisztító része. Mi köze ennek a fájltöredékekhez? Egyáltalán tudod mire való a registry?
Egyébként meg az egész adatbázis nincs 2-300 mega összesen.
[ Szerkesztve ]
-
Des1gnR
őstag
válasz Penge_4 #9929 üzenetére
Vélemény szerint jól összerakták a 10-es Operát.
Ami tetszik:
-felépítés
-kinézet
-keresés
-könnyű testre szabhatóság
-gyors scriptkezelésAmi nem:
-Sok memóriát eszik
-PDF-eknél mindig megfagy (ma körülbelül 50× )
-Néha akad a flash (FF-ban,IE-ben,Chromban jó)Még egy darabig tesztelgetem, de ha továbbra is (a frissítések ellenére) megmaradnak ezek a hibák akkor visszakerül a jó öreg FF a helyére.
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
dqdb
Topikgazda
válasz Des1gnR #9930 üzenetére
Sok memóriát eszik
Nézd meg a legutolsó 10 hozzászólást, ott pont arról volt szó, hogyan lehet visszafogni, ha zavar.PDF-eknél mindig megfagy
Nálam nem probléma. Próbáld meg eltávolítani és újratelepíteni az Adobe Readert. esetleg kapcsold ki a plugint, hogy ne Operában jelenjen meg, hanem külön ablakban.Néha akad a flash
Rakd fel a Flash Player 10.1 bétát, hátha megoldja (ez csak tipp).Ja, és a hivatalos 10.51 helyett a legutolsó, 10.52-es snapshotot telepítsd, mert javítottak benne pár dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
kalasz
tag
Üdvözlet mindenkinek!
Az elfogadott tanúsítványok hol milyen formában tárolódnak? Mert akármit csinálok minden nap újra el kell fogadnom őket(pl.: t-online).
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv kalaszA tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
-
Pano
addikt
Valaki?
-
-
Penge_4
veterán
Lenne egy javaslatom PH-s userJS ügyben, amire talán igény is lenne.
Olyan OFF tagek közé zárt szövegrészek, amik között van egy dupla enter (tehát új bekezdés) az első nyitó tag után rakjon lezárót az első bekezdés végére az utolsó bekezdés végén lévő lezáró tag elejére pedig egy nyitó taget és ellenőrizze a köztes bekezdésekben lévő szövegrészeket, hogy léteznek-e, amennyiben igen, minden két enterrel elválasztott szövegrész elejére és végére pakoljon egy-egy nyitó és záró taget. Megoldható?Mert benéztem a Javítsuk a PH-t topicba és megtaláltam Panther és a többiek fejtegetését, hogy fórummotorban macerás lenne, mert ügyelni kell rá, hogy valid maradjon a kód és ne rontsa el a már meglévő formázásokat, szóval központilag nem hiszem, hogy egyhamar lesz rá megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
link Vajon az Opera meg a Chrome mért nincs veszély forrásként emlegetve. Ennyíre biztonságosak lennének ?
[ Szerkesztve ]
-
Telefunen
őstag
Klasszikus (tehát XP/2000 stílusú) nézetbe váltva a Win7-et, és ennek megfelelő, nem transzparens témát választva, nálam mintha javult volna a görgetés sebessége, simasága. Persze így sajnos rárakódik az ablakkeret az Operára, de lent majd' ugyanennyit megspórolok a vékonyabb taskbarnak, és a klasszikus bőrök vékonyabb állapotsávjának hála.
-
Penge_4
veterán
-
ottoyes
senior tag
Hali!Hol a rákba' tudom beállítani a levelezőben,hogy jelezze,ha az elküldött levelemet elolvasták?
Ottoyes
-
ottoyes
senior tag
Hali!Hol a rákba' tudom beállítani a levelezőben,hogy jelezze,ha az elküldött levelemet elolvasták?
Ottoyes
-
-
törölt tag
válasz Wolverine #9945 üzenetére
Nálam ma mikor néztem 250k-t evett az opera és 80-at kb a FF ( 4 kieg-el és 1 témával) mintha lenne egy kis különbség..
Itt jön be az amit sokan mondanak miszerint minek így ki csili vilizni és karácsonyfát csinálni belőle hogy aztán meg alapjáraton is megegyen 1 gyengébb gépet...opera
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz #27441408 #9946 üzenetére
Hagyd már ezt a hülyeséget kérlek, legalább olyannal fikáznád, ami jogos, pl. hogy sok oldal nem jól, vagy egyáltalán nem működik alatta. Egy ismerősöm egy jó régi gépen (kb. 7 éves) 384 MB RAM-mal (XP-vel), használja a Firefox helyett az Operát, merthogy gyorsabb.
The only real valuable thing is intuition.
-
törölt tag
Már vártam hogy mikor jön már elő ezzel valaki hogy hülyeség képekkel bizonyítottam plussz jópár fórumon a felhasználók is írták hogy bizony többet eszik mint a FF. Innentől részemről zárva. olvass vissza bizonyítottam, és nem érdekel hogy épp a barátodnál kevesebbet eszik nekem meg szakképzett informatikus ismerősöm tette fel próbára majd szedte is le mert sokkal többet zabált a FF-nél-
Már IT portálon is láttam írva hogy ilyen téren kezd elszaladni a ló az operával és még a végén nem a FF-ről fog terjengeni hogy zabál.
(ettől függetlenül most épp az alól írok ...)
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz #27441408 #9948 üzenetére
"nekem meg szakképzett informatikus ismerősöm tette fel próbára majd szedte is le mert sokkal többet zabált a FF-nél-"
Az a szakképzett informatikus, aki a CCleanert és a hasonló rendszerbuherátorokat is ajánlotta?
Képet bárki tud csinálni a taskmanagerből. Egyszerre indítsd el mindkettőt, Firefoxra még dobjál fel pár addont és mindkettőt ugyanannyi ideje, ugyanannyi ideig és ugyanannyi megnyitott lappal futtasd, hogy hiteles legyen a teszt.
És előtte kapcsold ki a SuperFetch-et és a lapozófájlt is, hogy valódi tesztkörnyezetet teremts nekik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Spórolós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Filmvilág
- Autós topik
- PlayStation 5
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest