Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz dqdb #23263 üzenetére

    "Ha nekem olyan problémám lenne egy belsős projekten egy konkrét funkció megvalósításával, hogy csak a Stack Overflow jelentené a megoldást, akkor a tényleges kérdés megírása előtt legalább 10-60 percet venne igénybe a linkelt forrásban található belső osztálynevek, SQL lekérdezések, címkék, kommentek átírása-eltávolítása."

    A nyílt forráskódnak nem az a lényege, hogy minden nyílt? Te arról beszélsz, hogy egy cégnél, ahol alkalmazott vagy, egy zárt forráskódú kereskedelmi termékből részletet úgy osztasz meg, hogy ne rúgjanak ki vagy pereljenek be.

    "És most fogom dicsérni az általad ekézett többfolyamatos felépítést: igaz, hogy némileg több memóriát foglal, de pont az ilyen finomságok miatt mégis egy gyorsabb, használhatóbb böngésző készíthető ilyen módon, nem véletlenül mozdul el mindenki ebbe az irányba."

    Csak a memóriaigényét ekéztem és az opcionalitás hiányát. Nyilván vannak előnyei, főleg a komplex webalkalmazások terjedésével, de egyszerűen úgy látom, hogy 4-8 giga RAM alatt (felhasználási szokásoktól függően) több a szívás vele, mint az időnkénti haszon.

    Na meg a kilapozással kapcsolatban is szkeptikus vagyok. Egy olyan átlagusernél, akinél a Superfetch is bevált, vagy egy szigorú rendszer szerint élő és gépet is eszerint használó embernél biztos lenne értelme, de én sokszor még magam sem tudom, hogy az elkövetkezendő órákban mit fogok csinálni, nemhogy egy algoritmus. ;]

    "A hardveres gyorsítás hiánya az első jel, és ez még csak nőni fog."

    Miért? Safariban is van hardvergyorsítás és a Blink előtti Chrome-ban is volt. Ugyanez vonatkozik a PPAPI-ra is.

Új hozzászólás Aktív témák