Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stigma

    addikt

    válasz Gabesz87 #14720 üzenetére

    Hi, akkor menjünk sorban:
    - root jelszót telepításkor adtad meg ha jól emléjszem , viszont az alábbi paranccsal SSH-n tudsz változtatni : sudo passwd root
    Utána bármilyen jelszót begépelsz nem fogod látni!!!!
    - Az általam megadott változtatás akkor kellhet ha mondjuk több gépről jelentkezel be és netre kiengeded.Ezeket hozzáírom a leíráshoz, viszont ezenkvíül nem kötelező szerkeszteni a config.json fájlt.
    - Linux fájl szerkesztés...nano vagy vim paranccsal tudsz fájlokat szerkeszteni.
    Első körben nézd meg, hogy létezik e az elérésed nem e gépelted mellé:
    srv/dev-disk-by-label-NAS/Docker/Transmission/config/settings.json

    panracsban így írod hogy: nano /srv/dev és ezután nyomsz egy tabot...itt felajánlja a szüskéges könyvtárakat. Itt a végére teszel egy perjelet majd beírod , hogy "Doc" és tab..

    ezt végigjátszioda config.json fájlik... ha létezik akkor nem ezt rontottad el, illetve itt nagyon fontos, hogy rootként kell szerkeszteni, most néztem én is Virtualboxba, sima felhasználóval nem engedi.
    Ha be akarod zárni akkor CTRL+az alsó menüsoron lévő gombok, tehát a Kilépés a CTRL+X, majd rákérzdez hogy menteni akarod akkor ,,y" és Enter.

    Ezeket kirekt ne fogom beletenni, mert sajnos ennyire részletesen nem akarom leírni.
    Itt a felhasználói részről egy minimál linux parancsismerettel kell rendelkezni ami kb 5-10 parancs (nano,vim,sudo, apt install, wget, stb) és ezeket ha elsajátítod akkor nincs semmi bajod.

    #14723lovi27:
    Részben igazad van, de Docker esetén ha egy konténert felteszel az nem fogja megoldani a netre kiengedős plussz dolgokat, hanem csak az alap műküödéshez szükséges jogok+felhasználó környezet az amit megkapsz.
    Qbittorrent esetén netre kiengedésnél csak a swagba állítottam 1 sort és már ment is. :DDD

    ....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

Új hozzászólás Aktív témák