Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • footy

    addikt

    Hatha erdekel valakit a Syncthing tapasztalat.
    A celom az hogy 2-es szamu NASom kivalasztott(egyelore csak a /Media) konyvtarairol live backupot keszitsek az 1-es szamu NASra.
    (A ket NASomon telepitve van a keepalived/VRRP igy a virtualis IPn keresztul akkor is elerheto a share hogyha az egyik NAS kiesik/ujraindul, ezert fontos hogy ugyanaz legyen a tartalom )
    Az elso megoldas az volt, hogy Syncthinget futtattam mindket NASon dockeren. Itt nem volt semmi kulonosebb trukk, az egyetlen amire figyelni kell, hogy vagy host vagy macvlan legyen a halozati beallitasoknal, mert nalam (3x)natolt halozatbol nem akart kommunikalni(nem sikerult elerni a relay servert).
    Ezutan jogosultsagi problemakba utkoztem, ugyanis a Syncthing minden szinkronizalando mappaba letrehoz egy adatbazist az abbban talalhato fajlokrol, emiatt tehat irasjog kell a szinkronizalando mappara. Ez mar eleve nem tetszett, de nem tovabb probalkoztam. (megszeditett a szep GUI :D )
    Miutan megadtam a jogosultsagokat mindket NASon a mar meglevo Media mappakra, elkezdodott az indexeles, ami 1,3Terra adatnal 13oran at tartott :O
    Amikor mar ugy tunt hogy minden ok, nemsikerult szinkronizalni a mappakat, hiaba parositottam az eszkozoket es hiaba volt ugyanaz a mappa IDja.
    Tobbszori probalkozas utan feladtam, mert valamelyik eszkozon mindig hibat jelzett.

    Ezutan probalkoztam egyet az inotify es az rsync kombinaciojaval, de programozasi ismeretek hijan nem egeszen ugy mukodott ahogy szerettem volna.

    Aztan megtalaltam az lsyncd nevu programot, ami pontosan arra valo ami nekem kell.
    Szoval ha valaki let tud mondani a GUIrol, akkor helyi szinkronizalasra hatarozotta jobb valasztas az lsyncd.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák