-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mephi666
nagyúr
kipufogó ja, most már rémlik, hogy melengettük máskor is cserénél... lángot mondjuk nem tudok itt adni neki: az nem elég, ha kicsit meghajtom traktormódban? esélytelen, hogy utána lehűtöm és széthúzom? ...ja és pasztázni is kell?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
8th
addikt
válasz mephi666 #98395 üzenetére
"főnök mondta, hogy látszódik, hogy a motorral foglalkoztak, de az elmúlt 14 évben kb minden más oldalról lesz*rták"
Csak nekem fura ez a mondat? És ha eladásra felkészítendő kapott a kocsi egy olaj és szűrő cserét meg egy motortér mosást? Máris úgy tűnik, hogy milyen faszán rendben tartották aztán simán lehet, hogy előtte harmincezret elmentek vele két olajcsere között. Magán vélemény de szerintem ha egy autót úgy általánosságban elhanyagolnak akkor annak a motorját is ugyanúgy elhanyagolják. Én fáznék egy ilyen vételtől.
...
-
mephi666
nagyúr
5000km-el korábban kapott egy számlával igazolt motorfelújítást... és a főnök erre mondta, hogy látszik is rajta, hogy foglalkoztak vele (gondolom mértek rajta, amit tudtak, nem ismerem a pontos rutinjukat)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
AMD Power
titán
A mai bejelntés után kétlem,hogy ebben a hónapban elviszik a szekeret a ház elől....
-
gban
Közösségépítő
válasz AMD Power #98405 üzenetére
Hát persze hogy nem hívnak a hirdetésre.
Csak magánszemély részére - ezt eleve nem érti a célközönség, inkább hagyják...
Mennyit engedsz a feléből nem játszik - ááááá tesó, fel se hívlak ha ilyen vagy...Szóval nem az autóval vagy az árral van baj hanem a szöveggel
Postázást nem vállalok.
-
diablo1984
veterán
válasz AMD Power #98405 üzenetére
Ez nem vízválasztó, olcsó autónál ha kell akkor kell. De tény, hogy a nem kenyérre kell kifejezés szerintem felesleges oda, ha alkudni akar, akkor úgyis alkuszik, de lehet ezzel a szöveggel elijeszted, pedig 180 ezret bekínálna érte, de inkább a másik 30at hívja fel infóért és az érdeklődőből lesz a vevő! Inkább azt kell beleírni, hogy csak adásvételivel eladó, majd a többit megbeszélitek, hogy ha kiderül, hogy cég akarja venni, hogy úgy nem, de a gyanútlan magánszemélyeket elriaszthatod.
Egyébként jó eséllyel ebből még olcsón ki lehet tákolni 1 műszakit(műszaki előtt egy kis gitt meg rázós festék(ahogy látom már ilyennel találkozott az ajtó alja, motorháztető éle, sárvédő), utána nem éri meg rákölteni, mert már nem lesz mire fújni(igaz addig sem lesz már szép).
Munkásautónak még megteheti, de tényleg egy ilyen autónál ahol Dunát lehet velük rekeszteni minden szó számíthat, de ilyen áraknál a kisebbség hamarabb megtalál a maga nyűgével. -
dssport
tag
Sziasztok!
A tudomány és a tapasztalatok mai állása szerint, amennyiben a papíron 147k km-t futott 2007-es Easytronic H astra 1.6 benzin szervizkönyvében az eléggé hiányosan vezetett bejegyzések 25k km-es olajcsere periódusokról tanúskodnak, jól gondolom, hogy ez a konkrét jármű várhatóan egy olajzabáló istenverése lesz az új gazdának? főleg 1,4 millióért...
A Válaszokat előre is köszönöm!
-
dssport
tag
válasz FoLey-v #98413 üzenetére
Én is így gondolom, szerintem el sem megyek megnézni. 25k olajcsere a -tegyük fel, hogy valós- 147k futással megfűszerezve a dögrovás szinonimája. Ha 350k km lenne, akkor azt mondom, hogy feltehetően pályáztak is vele.... 147k viszont ~14 évre levetítve évi ~10k km-t jelent, ami borítékolhatóan város és rövid távok alatt jött össze.
Amúgy azt jól gondolom, hogy az easytronic technikailag nem egy ördöglakat? Mármint elromlás/javítás szempontjából. A használatáról hallottam, hogy megszokást igényel.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Szada85 #98201 üzenetére
Tisztelt okoskodók! Szada85 és szabonagyur....meg akinek inge vegye fel....
A "galamb"nem én vagyok mint kiderült.
Három rendőr lett megkerdezve. Egyet az utcán kaptam el, kettő meg engem "kapott el" közúti ellenőrzés címén. Szonda, elsősegély készlet, iratok...körbe járták az autót! De a kerekem nem került szóba se, azt is én hoztam szóba a lámpával együtt amit a kezükbe nyomtam.... tehát megkérdeztem-MEGMUTATTAM.
Ímhól az igazság: gyári izzóval(H7, búra, ami nem kék, nem sárga....nem kormolt....) használhatja bárki ha a búrában benne van az E szám (pl.: E4 az én esetemben)
A felni szintén jó mert nem lóg ki és semmilyen átalakító nincsen mögötte.
Sőt említettem a szomszédomnak hogy itt azt mondták vizsgán megbukna ezzel a felnivel. Hát ez is meg lett cáfolva mert a másik ilyen kocsiján ez volt amikor vizsgázott.Tehát a kérdésemre saját magamnak felelve:
Teljesen legális a lámpám, de valószínűleg többet fognak megállítani mert azt hiszik xenon vagy ....Konklúzió bárkinek:
Ide lehet jönni kérdezni, de itt senki nem tud többet egy laikusnál esetleg nagyobb, több élet tapasztalat van mint a tiéd...de nézz utána magad is! Baromságot bárki írhat neked nem biztos hogy a környezet le reagálja. Sőt jelen esetben mögé is áll! Készpénznek semmit nem szabad venni, gyököt vonni, kételkedni...lehet, kell.[ Szerkesztve ]
"Az életben soha semmi nem lesz elég,de élünk és harcolunk!"
-
FoLey-v
addikt
válasz dssport #98415 üzenetére
Ha sokszor városban 3s rövidtávra lett használva és úgy volt 25k olajcsere akkor végképp lerakodik.
1,4 millla 2007-es évjárathoz képest drága. Melyik autóról is lenne szó? Linket tudsz ide küldeni?Az easytonic kényes,törődés igényel. A javítás ára passzolom,de ha itt keresőben visszanézzel akkor találsz válaszokat is.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
mephi666
nagyúr
na, 1.1ért lefoglalóztam a zafira-t: intézi a kereskedő a műszakira felkészítést (termosztátháznál vízfolyást megszüntetik, kap 2 új gumit előre mert az egyik félre van kicsit nyalva, egy futóműbeállítást... meg a lengéscsillapítókat padon tesztelik, hogy műszakira megfelel-e... valamint a fékeket is ellenőrzik, de ők 50% felettinek találták és nem érzik égető szükségét az azonnali betétcserének) ...majd hív: adásvétel kicsit csúszik covid miatt, de jövő héten úgyis a műszaki állapotán javítanak, így nem kavartak be nagyon...
korrektnek tűnik a tag: nekem csak a biztosítást kell megkötnöm rá, ha meglesz az adásvételi pontos napja, ők intézik az eredetiségvizsgát, műszakit, okmányirodában a forgalmit... kb odamegyünk majd, miután átutaljuk a fennmaradó pénzt, ő meg kézbe adja a névre kiállított forgalmit és a 2 kulcsot
ja, az f-nek nagyobb gázra olyan hangja van, mintha sportdob lenne alatta meg érzésre mintha jobban is menne (vagy ez csak placebo a nagyobb hang miatt)
[ Szerkesztve ]
-
FoLey-v
addikt
Mivel hétfőtől káosz lesz így gyorsba bevásároltam. A bal oldali az enyém. Idáig Q8 Formula Special Long Life olt. Most Motult fogom kiprobálni. Igen motoröblítőt is vetten.
A jobb oldali fateromé.[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
törölt tag
válasz Borzoló #98417 üzenetére
Nem a rendőrtől kell megkérdezni, hanem a műszaki vizsgaállomáson. Ha ott azt mondják, hogy oké, akkor nincs gond.
Én kb 2010 környékén akartam a B Vectrámhoz angel-eyes fényszórókat venni, 2 vizsgaállomáson is megkérdeztem, mindkét helyen azt mondták, hogy azzal nem fog átmenni. Direkt megemlítettem, hogy de E betű is van benne, de csak kiröhögtek, hogy azt bármi sz@rba belenyomják, semmi jelentősége, mert ha ránézésre nem olyan, mint a gyári, akkor máris bukta van. Nem kell gyári fényszórónak lennie, lehet utángyártott is, őket nem érdekli, de nézzen ki úgy, mint a gyári. Nekem ezt mondták.
(Az pluszban egy külön szívás lett volna, hogy amiket találtam B Vectrához angel-eyes fényszórókat, az mind műanyag búrás lett volna, ami sérülékenyebb, meg be is mattul idővel, míg a gyári meg üvegből van, ami 23 éve hibátlan.) -
Tikakukac
titán
válasz #24845312 #98422 üzenetére
Hogy konkrétak legyünk: itt is az van, hogy E jel az mindenben van. Van az E jelhez egy szép számsor is, ami megmondja hogy mikor hol miféle minősítés lett ahhoz az adott cucchoz kiadva. Ezt egy szép excel megmutatja és onnan lehet tudni, hogy jó vagy rossz karakter leszel-e a sorozatban.
Lásd nappali menetfény. Mindegyikben lesz E jel. Lesz-e utána egy számsor, ami mögött tényleg ez a termék szerepel? Szerintem 10-ből 1 ilyen van.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
nagyúr
Sok keresés után találtam egy ilyen Vectra ülés szettet; deréktámaszosnak látom. Tetszik, csak nincs közel... rendelni meg nem merem, nem vagyok biztos a kompatibilitással (F Astra, 2000-es évjárat, sedan).
De azért keresek, kutatok.[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Szada85
aktív tag
válasz Borzoló #98417 üzenetére
Galambom!
Bár igyekeztem megfogadni, hogy ignorálom a kommentjeidet, ám mivel így név szerint meg lettem szólítva, ezért kénytelen vagyok felvenni az inget, bár utálom azt is, akár csak azt, ha meghazudtolnak.
A gyengébbek kedvéért - akinek inge vegye fel - álljék itt ismét pár korábbi (szemtelenül okoskodó) kommentem tartalma, a lényegre szorítkozva:
"#98184:
Leginkább egy szerencsejáték az egész, ha mázlid van, nem fognak zsanettozni, de simán kifoghatsz egy olyan sheriffet, aki meg elmeszel."
#98201:
"és csak a vérmérsékletétöl fog múlni, hogy szankcionál-e emiatt, és ha igen, miként szankcionál…
…Ettöl függetlenül lehet, hogy pont Neked hatalmas mákod lesz, és hosszú ideig nem fog senki cseszegetni miatta (sem a lámpa miatt), de az is lehet, hogy holnapután kiint a fakabát, és rögtön magánál is tartja a forgalmidat."
Te megkérdeztél 3 darab (inkább 2+1) rendört, és mivel ök épp nem akartak megbüntetni, illetve még a szomszédod is (aki gondolom hivatásos, szakképzett müszaki vizsgaállomáson adjunktus) azt mondta, hogy ez márpedig piko-bello, így akkor minden kétséget kizáróan kijelenthetö, hogy a lámpa, a más felni legális, szabályos, és mi vagyunk a cúnya, köcög fórumosbácsik, akik összevissza beszélnek hülyeségeket, okoskodás címszóval.
Egye fene, ez is egy vélemény.
JAAA de várjál, eltelik pár Enter majd leírod, hogy:
"de valószínűleg többet fognak megállítani mert azt hiszik xenon vagy ...."
Szummázzuk, tehát mi laikusok nem értünk hozzá, mert leírjuk, hogy lutri az egész, majd miután kikéred magadnak az okoskodásunkat leírod Te ugyanazt.
Bíró úr, nincs több kérdésem!
Zárásként már csak egy gondolat, hogy honfitársaink azon többtucat, ha nem százas nagyságrendü tagjainak, akik pechjükre nem a Te 3 rendöröd egyikébe futottak bele, vagy fognak az elkövetkezendö idöben belefutni, és mit ad Isten, mégis elveszik a forgalmijukat, azoknak mit mondanál? "Nyomik vagytok, rossz rendört fogtatok ki?"
Az a baj az internetes véleményírással, hogy ha utána a Te véleményed alapján bárki bármikor pórul jár, akkor nem kell érte felelösséget vállalnod, elvégre csak karakterek és egy rajzolt arckép írta, amit…
És hidd el, nem a levegöbe beszélve írom ezt, egy, a Tiédnél némiképp több ponton átalakított GSi-vel jártam otthon ~6 évig napi szinten, jártam ki péntek esténként autózni a kritikusabb helyekre is. Volt részem vagy egy tucat igazoltatásban is, de nekem sem vették el egyszer sem a forgalmit, pedig megesett, hogy nehezen sikerült visszaadnia a zsokénak, annyira tetszett neki. Már a papír, az autón lévö módosítások nem annyira. Mázlim volt, igen.Mégsem írom azt senkinek, hogy bátran dobáljon fel 16-os kereket, más lámpát, kormányt, kagylóülést, reszelje a motorját, futómüvet féket bátran, mert mi baj lehet?!.
Mert pontosan tudom én is, és pontosan ezért írom bárkinek, ha megkérdezi a véleményemet, hogy ez egy "veszélyes" játék, ugyanis a hatályos jogszabályok alapján nem engedélyezettek ezek, és ha utána bármikor pórul jár az ember, azért senki mást nem okolhat majd, csak saját magát, mert ma már tiszta szerencse kérdése a dolog kimenetele.Köszöntem a figyelmet. Most reklám.
-
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek Opel D Corsa 1.3 Eco Diesel (90 lovas), 2008-as autóról? Mik a gyakori problémái és mire kell odafigyelni vásárlás esetén? Városi használatra jó volna-e?
Köszönöm.
-
bozont
veterán
Üdv
Milyen OBD-t érdemes venni az autóhoz és itthon honnan (privátban is jöhet ha nem publikus)?
Egy Corsa E és most már egy Zafira B-hez kellene, ha ez fontos. -
AMD Power
titán
Úgy néz ki ,hogy holnap jön egy komolyabb vevő az autót megnézni.
-
AMD Power
titán
válasz cappa72 #98437 üzenetére
Próbáltam kicsit a kedvébe járni. Mondtam neki ,hogy lassan majd vezérlés + vízpumpát kell majd cserélni rajta, tudok neki ebben segíteni 40% kedvezménnyel illetve a srác kb 5 percre lakik a szerelőtől akihez jártam a kocsival. Mondtam neki ,hogy a szerelő ismeri az autót és ha gondolja nyugodtan járjon majd hozzá mert olcsón dolgozik....[ Szerkesztve ]
-
janakbacsi
őstag
2007-es évjáratú 1.2-es corsaban megadta magát az elektromos szervókormány motorja. Van valami ajánlott olcsóbb beszerzése forrás a hivatalos Opel csatornán kívül?
[link][ Szerkesztve ]
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
válasz janakbacsi #98439 üzenetére
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
AMD Power
titán
válasz diablo1984 #98441 üzenetére
Ma este 5 után kb 4-en hívtak. Egy srác délután meg is nézte. Tetszett neki azt mondja alszik rá egyet. Most este 7-kor jött 3 c type fiatalember. A tök sötétben, próbakör nélkül akarták megvenni. 180e. Őszintén megmondva bele is mentem. Csak hát cég névre akartak vásárolni. Úgy meg nem adom el. Nem volt náluk aláírási címpéldány így ez ebben a formában szóba sem jöhetett. Persze ez nem tetszett nekik, de mondtam ,hogy ez van.
-
AMD Power
titán
válasz diablo1984 #98443 üzenetére
Nagyon el akarta vinni pedig a 3 c type srác. Most még azóta 3x felhívtak. Miért nem volt jó ez igy nekem bla bla.... elmondtam neki. Az utolsó két hívást már fel sem vettem utána.
Majd szépen elviszi valaki. Ma is elvitte megy karikára. Még az SX4 után sem mondanám ,hogy "rossz" autó. Ennyi pénzért, ajándék. -
diablo1984
veterán
válasz AMD Power #98444 üzenetére
Előbb-utóbb elviszik, akki ezekkel a hibákkal együtt tud élni, az amíg műszaki van rajta( vagy + ameddig a veszélyhelyzet fennáll) tudja használni(igaz mint írtad, hogy nem épp takarékos, annak utánna lehet járni, hogy mi a baja, de az is pénz) talán ha olyan veszi meg akit a foltok rajta nem zavarnak, akkor kis ráhatással még 2 évet lehet nyerni egy kis filléres taknyolással, de utána menthetetlenül kuka lesz, mert addigra a sok rozsda átér a lemezen, a taknyolást sem fogja meg semmi, ha nincs anyag hozzá. Minden nyűgét megjavítani(amiből a kasztni leginkább a legnagyobb gondja) egyszerűen nem éri meg, de pl a szelepszár szimmering miatti olajfogyasztás kibírja azt a 1,5-3,5 évet amíg gazdaságosan még forgalomban tartható.
Egyébként ha nem lenne autóm, akkor inkább vennék egy ilyen fapad opelt, mint egy swift 1est, már szinte eldobós ára van, városi cirkálásra alkalmas, bár a megnövekedett fogyasztásra érdemes lehhe az új gazdinak költeni, lehet egy légtölegmérő hiba vagy bármi ilyesmi lehet a háttérben, ami anyagköltségben kisebb mint maga a kivizsgálással elcseszett munka díja... -
8th
addikt
válasz AMD Power #98444 üzenetére
Nem láttam a hirdetésedet nem tudom beleírtad-e de én kapásból azzal a sorral kezdeném a hirdetést, hogy "Csak magánszemélynek csak adásvételivel. Cégre és üzembentartóira nem eladó!" Persze így is akadnak pofátlanok akik bepróbálkoznak hátha de a tufák nagy részét kiszűrheted vele. Mondjuk nekem ez sem segített mert csak bidámbidámok hívogattak.
Én amikor visszaülök a dízel kisbuszból néha megjáratni az öreget mindig meglepődöm rajta mennyire halk és milyen kényelmesen rugózik a ballonos tizenhármas kerekein. Ha lenne benne klíma simán megtartanám második autónak.
...
-
AMD Power
titán
válasz diablo1984 #98445 üzenetére
Persze. A szerelőm szerint még maximum egy műszaki "van az autóban/kaszniban".
Tavaly októberben volt műszakin. Szerinte a következőn ,hogy átmenjen az már iszonyat zsebbe nyúlós lenne. Szóval igen a jótól messze van. De ahogy nézegetem a többi F Astrat ő még a jobbak köze tartozik. Minbd1 csak elviszi valaki végre...
8th Kérdeztem a srácot, a te neveden lesz, igen jött a válasz. Utána meg ott a pecsét az adásvételin.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz AMD Power #98448 üzenetére
Ja meglengettem, hogy ismerős körben jóáron átadnánk mi is az f-et, amit asszony említett kolléganőjének... az azonnal rávágta, hogy nála dolgoznak románok, akik szeretnek olcsón kocsit venni és biztos kéne nekik... ja, csak okosan szeretik az ilyet rendezni, átírás nélkül kössz
Ui: most fejben kb ott tartok, hogy ami romhalmazok vannak 250-300körül, a miénket pár tizesből kicsit kipofozom és szűk 1.5év műszakival esélyes, hogy 200-250közt gyorsan elmenjen
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Mindegy mit írsz be, nem érdekli őket. Szerinted van értelme kiírni, hogy nem cserélek semmire amikor eladok valamit? Nonstop jönnek az idióták ugyanúgy. Kacsa-disznó-felázott bútor és amit csak akarsz. Rémálom.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest