Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Johnny_vT

    senior tag

    Sziasztok!

    Csacsi öreg 1.6 16v F Astrámon alkalmanként elszáll az alapjárat. A nagy hideg óta, azaz kb. egy hete tapasztalom, de nem minden út során. Napi 2x13 km az út városban, de zöldhullámmal. A kocsi utcán parkol, de hagyom egy percig járni mielőtt elindulok vele és akkor sem nyomom neki, stabilan 1500-2500 között tartom a fordulatot.

    Néha az alapjárat lámpához közeledve kinyomott kuplunggal szó szerint elszáll. Mintha nyomnám neki a gázt, folyamatosan emelkedve 1500-ról 4000 fölé viszi a motorfordulatot (legaelábbis eddig hagytam neki). Legutóbb ezt kb 3 km utazás után tette.

    Próbáltam "pumpálni" egyet a gázpedálon, hátha szorul valami a hidegtől, de nem segített. Ráengedtem a kuplungot (egy helyben állva) 4-esben, hátha észbe kap és visszaáll, de a kuplung ismételt kinyomásakor újra felpörgött. Leállítottam, újraindítottam, változatlan. Aztán zöldre váltott a lámpa és elindultunk. Váltáskor vártam egy pillanatot mielőtt sebességbe tettem volna és további 1-2 km-en keresztül még érezhető volt a dolog.

    Utalhat ez komolyabb hibára, vagy csak a hideg szórakozik szegény motorral?

    - És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

Új hozzászólás Aktív témák