Új hozzászólás Aktív témák
-
McCartman
őstag
válasz akela91 #4284 üzenetére
Szép pénz , szép eredményekért.
Megérdemlik , nem sokan mondhatják el magukról , hogy a világ legjobbjai közé tartoznak a saját szakmájukban ,
ugyanakkor elgondolkodtató , hogy az ország egyre elkeserítőbb gazdasági , szociális , társadalmi helyzetében miért mi fizetünk a legtöbbet (életjáradékkal együtt) az olimpiai sikerekért.Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66
-
-
Vladi
nagyúr
válasz McCartman #4304 üzenetére
Soknak is tűnik, meg kevésnek is. Az állam éves költségvetése kb.: 18000 milliárd forint. Na most ez 3-4 nagyságrenddel nagyobb, mint az összeg.
A másik: 30 millióból vesz kb egy jobb családi házat, meg autót. Az életjáradékból meg a családját fenn tudja tartani a minimum szinten. Ennyit azért megérdemel.
Ha megnézed: Risztov Éva nyilatkozta, hogy napi 7,5 óra edzés !!! + egyetemre jár. Azért akkora munka áll az arany mögött, hogy az valami elképesztő. Ennyit nem sok magyar dolgozik. De például Pars Krisztián is dolgozik főállásban, úgy tudom.
Meg azt is nézd, hogy milyen képet mutatnak külföldnek magyarországról. Azért nem mindegy, hogy mi alapozza meg az ismertségünket, ez 250 milió forintból nem jön ki ennél jobb reklám.
il sole non sorge più ad Est!
-
-PLevi-
senior tag
Kis Gergő megy ki Dubai-ba 2 évre!
-
szeva000
addikt
na hagyjál már...napi 7,5 óra...ennyit nem sok magyar dolgozik????HOL ÉLSZ EMBER???
Gyere már el erre Csongrád megyébe és beviszlek 1-2 céghez,ahol a napi 12-őt normára lehúzod...kemény havi 120-130k-ért.
Nah ezek akkor rabszolgák és nem érdemlik meg ezt sem???[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz szeva000 #4310 üzenetére
De egy amatőr sportoló a 7,5 óra edzésért nem kap semmi fizetést ha jól tudom
Persze jogos a felháborodásod azon része hogy nem sok magyar dologzik ennyit... az átlag bőven többet lehúz ahogy írod gyárban 3 műszakban stb...
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
félisten
válasz szeva000 #4310 üzenetére
Akik 130k-t kapnak a napi 12 oraert, azok egyreszt meg mindig kevesebbet dolgoznak, mint az olimpikonok, masreszt az olimpikonok a vilag legjobbjai lettek. Es csak azutan kapnak penzt, ha nyernek.
Hidd el, hogy a vilag legjobbjai mas szakmakban joval tobbet keresnek.
while (!sleep) sheep++;
-
kovsol
titán
-
szeva000
addikt
válasz Motion_Blur #4312 üzenetére
Jóó,én nem is egy olimpiai helyezett sportolótól sajnálom a pénzt(persze az mese,hogy ingyen sportolnak....aki ezt elhiszi az álmodik),hanem a magas szinten játszó agyonfizetett focistáinktól...nah,azoknak kenyeret nem adnék.
Ha most a 30milla díjazást nézzük 4évre és összehasonlítumk egy havi többmillát kereső idióta focistát....akkor nincs is miről beszélni.
Az már más tészta,hogy több embert láttam már akinek ez a díjazás szúrja a szemét...(én azoknak is ezt mondtam...és belegondolva igazat adtak...persze a vége mindig az lett,hohy mi is dolgozunk sz*rásig éhbérért,csak így az a helyzet,hogy ha nem tetszik el lehet menni és kész.) -
szab.tam
nagyúr
Janics Natasa szerb színekben kajakozhat
mindig óvatosan kell bánni az ilyen hírekkel.
de oly sokan, amilyen szeretettel gondoltunk rá a "kudarc"(?) után...
ha tényleg visszamegy, backup6ja...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
mephi666
nagyúr
cikk (szerintem is marad, de a pletykalapoknak is meg kell élni valamiből)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
szab.tam
nagyúr
ez szerbiában politikai botrány szintű dolog, hogy miért engedték el anno. tehát a részükről presztizs dolog visszacsábítani. kérdés, hogyan reagál a felajánlásokra, mert lesznek...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
FF23
senior tag
válasz szab.tam #4328 üzenetére
Ott sosem lett volna belőle az ami. Azért a magyar kajak-kenus háttér, edzők...stb, a világ elejébe tartozik. A versenytársak sem akármilyenek, Kozák Danuta is mondta, hogy könnyeb volt megnyerni az olimpiát, mint a magyar válogatót, és Janics eddig "csak" egyszer nyert egyesben olimpiát.
Szóval kijutnia egyszerűbb lesz, de egyesben (is) ott leszűnk mi, a németek...Párosban meg négyesben kivel úl majd be, hogy esélye is legyen?RT-AX58U v1
-
McCartman
őstag
Egy világversenyre készülő sportoló nyilván kap anyagi támogatást a klubjától , másként ezt nem lehetne csinálni.
Persze meggazdagodni nem abból fog , kb. annyira lehet elég , hogy megéljen.@Vladi , @akela91: valahogy úgy , ha a körülményeket és az arányokat nézzük soknak tűnik , ha azt , hogy némely plenáris üléseken szundikáló politikus mennyit vág zsebre 4 év alatt akkor más megvilágításba kerül az összeg.
A végösszeg jóval több ennél , egészen a nevelőedzőkig történik ilyenkor a jutalmazás , pontszerzés esetén is.
Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66
-
tildy
nagyúr
válasz szab.tam #4322 üzenetére
Mert miert is? Edesapja szerb. Es csakis egyedul az o dontese , milyen szinekben versenyez. Akarhogy is dont, szerintem senkinek sincs jogalapja megszolni, amennyiben korabbi kotelezettsegeit teljesitette.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Valoszinuleg amugy nem megy vissza , leven nagyobb buszke volt ra , sot kulon ki is emelte , miutan megkapta a magyar allampolgarsagot, hogy mennyire orul neki. Ettol fuggetlenul tenyleg senkinek semmi joga kritizalni ezugyben. Letett o mar annyit az asztalra.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Ps Vita
őstag
válasz Motion_Blur #4335 üzenetére
Azért
-
szab.tam
nagyúr
ok de én alapból nem vagyok olyan liberális, elnéző és toleráns gondolkodású, mint sokan.
igaz, valóban az ő döntése. van rá jogalapja.
ez meg az én véleményem. nekem meg ehhez van jogalapom.(a liberális gondolkodásmód fő ellentmodása az, hogy miközben hirdeti az egyén szabadságát, a bírálók véleménnyilvánítását nagyon nem szereti...)
de lehet, hogy az egész kamu, és így a mi és így sokak vitája tök feleseleges. és szerb barátaink meg dörzsölik a markukat, hogy mi ugrunk egymásnak.
jó, hogy eu, meg miegymás. de én személy szerint nagyon nem szeretem a nemzeti színekben versenyzésnél a széljárástól függően, össze-vissza imbolygó embereket. majnem minden ilyen eset ellenérzéseket vált ki. pláne akkor, amikor a saját szülőhazája nemzeti képviselőjével áll szemben. ennek a legszembetűnőbb példáját láttuk egy német lengyel focimeccsen, amikor az ex lengyel gólt lőtt németo. színeiben a lengyeleknek.
klubbszinten normáis, nemzeti szinten nem.
senki nem vitatta, hogy joga volt hozzá. de akkor sem volt ez a dolog teljesen rendben.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
félisten
válasz szab.tam #4337 üzenetére
> (a liberális gondolkodásmód fő ellentmodása az, hogy miközben hirdeti az egyén szabadságát, a bírálók véleménnyilvánítását nagyon nem szereti...)
Ezt hol olvastad?
Egyebkent Podolski ket eves koratol Nemetorszagban elt. Van annyira nemet, mint te magyar, gondolom.
while (!sleep) sheep++;
-
kiskaktusz
addikt
válasz Motion_Blur #4335 üzenetére
Gondoltam, hogy kacsa
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
szab.tam
nagyúr
nem olvastam, hanem tapasztalaom, saját vélemény. azért raktam offba, mert nem óhajtom tovább kifejteni, mert vitagenerálós dolog, de érintőlegesen kapcsolódott a válaszomhoz.
nem tudtam, hogy olyan régen ott élt már, de láthatóan komoly ellenézréseket váltott ki sokakban.
de természetesen ez a jobbik. (mert hát ugye szegény focizni akar valahol...)
de ha visszafújta volna a szél egy kis időre lengyelországba....ott volt ugye nagy lászló spanyol állampolgárságának és ottani válogatottságának kérdése is. az sem volt visszhangmentes. őt is fújkálta a szél rendesen....
tényleg nem egyszerű. a sportoló szemszögéből. kívülről könnyen formálom a véleményt...
tildy külhonban él és dolgozik. ő az ilyen dolgokat valószínűleg jobban meg tudja érteni.
én ilyen "itt születtem, itt élek, nem ugrálok" ember vagyok. rugalmatlanabbul, konzervatívabban, kicsit begyepesedetten kezelem az ilyeneket. ez van....[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz szab.tam #4337 üzenetére
PErsze , csak pont azok szidnak Janics Natasat a "szulohazajaba" visszamenetelkor, akik azokat is szidjak, akik netan magyarkent kulfoldi zaszlo alatt versenyeznek. Ez nekem visszas, de nem csak visszas, inkabb nem mondom, mert nem szeretnek senkit megserteni.
Legyen eleg annyi, hogy emiatt sem elek otthon.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
az első témában való hsz-omból (#4322) valóban így tűnik.
nem akarok önmgamnak ellentmodva belegubancolódni még jobban."akik azokat is szidjak, akik netan magyarkent kulfoldi zaszlo alatt versenyeznek"
így van. nekem ez sem tetszik. én azokra gondolok, akik elköltöznek, és úgy teszik ezt.
de teljesen általánosan gondolom ezt. ugyanúgy elítélem a rohamtempóban honosított versenyzők gyakorlatát is. lásd európába importált kínai asztaletiniszezők.
tehát nekem úgyanúy nem tetzsik, ah idehoznak egy külföldit, mint amikor egy magyar versenyez usa színekben.natasából indultunk ki. az ő helyzete valóban elég kettős. objektíven sokkal nehezebben megítélhető, mint ahogy nekem a (#4322)-ben sikerült...
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz szab.tam #4344 üzenetére
Natasa pontosan ezt tette, szulohazajabol elkoltozott, es magyar(-szerb kettos) allampolgar lett. Nem szerencses dolog elitelni tehat ot, amennyiben visszamenne, ahogy a szerbeknek sem szerencses leszolni ot, hogy nem otthon szerez ermet. Barmely esetben is inkabb buszkenek lenni ra, es ha megis hazamenne, koszonni neki szepen a sok aranyat, nem pedig hozni az irigykedo , kisstilu mentalitast.
Mindegy , tema reszemrol lezarva, csak merhetetlen duhos tudok lenni amikor ezt latom. LEgyunk buszkek minden magyarra az olimpian/vilagversenyen, fuggetlenul attol milyen zaszlo alatt versenyez.
-
Vladi
nagyúr
válasz Gergosz2 #4318 üzenetére
Az osztrákoknál meg áll a bál, hogy nem lett érem és több támogatást akarnak adni a sportra.
Egyébként minálunk is ezt mondják most, hogy a kiemelt sportágak számát bővítik. Mondjuk elfér a támogatás.
Valami 7 milliárdot hallottam, hogy eddig annyi ment a sportra évente, ebből 0,5-1 csak a vizilabdának. Ez ha belegondoltok, szinte semmi.
il sole non sorge più ad Est!
-
FF23
senior tag
merhetetlen duhos tudok lenni...
Te csak azért vagy dűhös, mert nem mindenki vevő a multikultis megközelítésedre, neolib ideológiádra, amit itt (is) erőltetsz.
Van akinek nem mindegy, hogy milyen zászló fut az árbóc tetejére és milyen himnusz csendül fel közben. Neked igen.
RT-AX58U v1
-
tildy
nagyúr
Termeszetesen en is orulok a magyar sikereknek, es ha a magyar himnusz csendul fel.
Nem errol volt szo.[ Szerkesztve ]
-
Gergosz2
veterán
-
szab.tam
nagyúr
válasz Gergosz2 #4349 üzenetére
nekem egy német kajak-kenus vezető sokévvel lezelőtti nyilatkozata jutott eszembe egy verseny után. (német eb, vb?)
nem tudom pontosan idézni, de a lényeg az volt, hogy nekünk mindenük megvan, (mármint a németeknek), a magyarok meg idejönnek egy szakadt mikrobusszal, és elviszik az összes érmet...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest