Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gaben92

    őstag

    Sziasztok!

    Keresgéltem a topikban és külfldi fórumokon de annyi felé el lehet indulni Smart Home dolgokkal, hogy gondoltam kérek egy-két tanácsot. :)

    Elég sok mindenről lenne majd szó, kezdetben lámpák (jelenleg van vagy 20 Tradfri otthon, de gateway nincs), LED csíkok (RGBWW) teljes kontrollal illetve fény és mozgásérzékelők és pár konnektor. Aztán ha rákapok a smart home dologra akkor jönne majd reluxa kontroll (felhúz, leenged, fordít), szauna vezérlés, stb.

    Ahogy utánaaolvastam a dolgoknak a mindenféle gateway-ek beszerzése nem az út amin el kellene indulnom hanem inkább a zzh!/CC2652 felé kéne terelődnöm. A cél amúgy mindent Apple HomeKit alá hozni. Apple TV 4k van otthon Smart Home Hub-nak, szóval ha jól értelmezem a dolgot akkor csak egy homebridge-re lenne szükségem. Vagy van más egyéb is (csak mert mindenki a HA-t emlegeti még akkor is ha HomeKit jön szóba). Aztán a másik dilemmám, hogy min futtassam a HomeBridge-et (meg esetleg mást ha kellene)? Van egy QNAP TS251+ NAS-om otthon csak a két végletet olvasom mindenhol a NAS-on való futtatásról. Egyedül az androidos megoldásoktól zárkózom el de azoktól teljesen.

    Szóval szívesen vennék pár ötletet merre és mivel lenne érdemes elindulnom (onnan már boldogulok, programozással elvagyok) ha a végős cél az, hogy mindent a HomeKit vezéreljen.

    Előre is köszi. :R

    If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

Új hozzászólás Aktív témák