Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Quadgame94

    senior tag

    válasz Raymond #42991 üzenetére

    Lehet, csak az ofisz PC-n passzianszozo "PC jatekos" nem igazan lenyeges a dGPU eladasokat tekintve. Ha igy akarod nezni akkor nezd a JPR eladasokat, de az NV-AMD dGPU aranyok nem lesznek masmilyenek mint amit a Steam-en latsz.

    Hidd el nem passziánsz alapján kategorizálták be az embereket, amikor az a statisztika készült és felakarták mérni. Ennyi erőből akkor nagymamám is gamer. Ja nem.

    Amúgy eldönthetnéd, hogy mit szeretnél hogy a survey reprezentáljon mert csapongsz rendesen. Most akkor a survey mit reprezentál? Hogy hány játékos van, vagy a dGPU piac részesedését? Mert a kettő megintsak nem tudjuk hogyan korrelál egymáshoz. Simán lehet, hogy aki vett egy 4090-et kipróbált egy játékot a Steamen de igazából munkára használja. Viszont a survey-ben szerepel.

    Az a MAU, nem a Steam felhasznalok szama, az jelentosen tobb. De ezt csak a pontossag kedveert. Egyebkent az utolso Steam felhasznalo/fiok adat valami 7-8 evvel ezelottrol van, akkor volt 135-150mil, akkor a MAU a mostani ertek kb. fele se volt.

    Köszi hogy te is elismered, hogy pontos adat nincs. Lehet 250, de lehet 300 millió is. A lényeg, hogy csak aktív havi felhasználó számról tudunk. Ez megint csak azt erősíti, hogy nem lehet reprezentatív.

    Meg egyszer megkerdem akkor - szerinted mennyi olyan jatekos van akinel nincs Steam? Mert ha azt mondod 1.4-1.6 mld akkor fundamentalisan nem ertunk egyet abban mit is kell nezni.

    Attól függ mit szeretnél kiolvasni az adatokból. Ha azt akarnád tudni és reprezentatív módon felmérni, hogy a világ összes PC-n játszó emberéből kinek milyen hardvere van akkor bizony az 1.5+ millárd a valós szám. Ebből lejönne az, hogy kinek van dGPU-ja és abból kapnánk meg hány embernek van NV és hánynak AMD kártyája.

    Egyebkent a pudingos peldad teljesen fals, a Steam a PC jatekosok csoportjaban nem egy bolt a tobb szaz kozul

    Hát akkor mi? :D GoG, Epic Games, Eneba és még sorolhatnék jó sok oldalt ahol lehet venni PC játékot. Ja és khm ott a torrent is.

Új hozzászólás Aktív témák