Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KillerKollar

    senior tag

    válasz Abu85 #27134 üzenetére

    Hát jelenleg a PCI 4.0-át csak az X570-es lapok támogatják, azok pedig most néztem és nálunk 80-120 ezer forint között mozognak (persze van 1-2 alatta is, meg fölötte is, de az erős középkategória itt van). Tudom, hogy szar a forint, de ez jelenlegi árfolyamon átváltva is 48ezer forint, erre jön még az ÁFA, szóval kb 61ezer forint lenne nálunk, ha valóban 150$ lenne, biztos lehet ennyiért is kapni, de ez inkább a kínálat alja.

    Melyik 130$ procival lehet kiváltani a 9900K-t? :DDD Mélyen tisztelem a szakmai hozzáértésedet, de ezt a kijelentést azért elég abszurdnak tartom, a 9900K jelenleg (még pár napig amíg nem jön ki a Comet Lake) a világ legerősebb gamer procija. De a Comet Lake se lesz sokkal gyorsabb nála, mivel maradtak a Skylake magok és a 14nm, kb csak a plusz órajel lesz az előrelépés, szerintem az a +2 mag sem fog sokat számítani, 8 mag még sokági elég lesz játékra, főleg HT-vel megfejelve.

    Zen 3/Rocket Lake megjelenéséig nem lesz proci ami jelentősen verni fogja a 9900K-t játékok alatt és azt sem tudjuk, hogy ezek mennyivel fogják. A Z490-es lapok szintén brutál drágának ígérkeznek és amíg nem jön ki a Rocket Lake, addig nem is támogatják majd a 4.0-át, ráadásul ha igaz amit mondtál, akkor a Rocket Lake lehet, hogy inkább középkategóriában fog versenyezni, mert rengeteg órajelet buknak majd.

    Szóval a Zen 3 lesz az egyetlen amire érdemes lehet majd váltanom, majd valamikor év végén, mert játékok alatt még a Zen 2-es procik is lassabbak mint a 9900K (igaz nem sokkal). Ami pedig mag/szál számban pariba van vele az a 3700X és az sem 130$... 8 magról meg nem váltanék vissza 6 magra a PCI 4.0 miatt sem, szóval továbbra sem értem, hogy honnan jön a 130$-os 9900K verő proci, egyszer biztos lesz ilyen, de jelenleg közel sincs.

Új hozzászólás Aktív témák