Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz b. #26930 üzenetére

    Amit írsz az arra utal, hogy nem érted. A HBCC lényeges része nem az exkluzív, hanem pont az inkluzív cache mód. Ez a default működése a technológiának, mert itt érhető el a hierarchikus lapozás. Ebben a módban bármelyik, a rendszermemória shared területén található lap becache-elhető a HBC-be, és ettől válik maga a dizájn annyira hatékonnyá. Ezt az eljárást használja a két új konzol is.
    Az exkluzív cache mód csak egy kiegészítés. Azért jött, mert az inkluzív cache módot az alkalmazás oldaláról kell támogatni, míg az exkluzív cache mód engedélyezhető driverből is. Hátránya, hogy nem támogat hierarchikus lapozást, illetve a HBCC szegmens kötöttsége miatt az alignmentálása sem tökéletes. Például bőven előfordulhat, hogy a shared memory nem pont a HBCC szegmensbe kerül. De ugye annyira rossz hatékonysággal működik már maga a szoftveres menedzselés, hogy még ilyen tetemes hátrányok mellett is előnyösebb tud lenni az exkluzív cache mód. Viszont az inkluzív cache mód hatékonyságát meg sem közelíti.

    Az inkluzív cache mód támogatásához AGS kell PC, nem API oldali kiegészítés. Ahhoz kell külön API, amikor magáról az SSD-ről lesz beolvasva az adat a GPU számára. Például a konzoloknál. Erre amúgy PC-n is van megoldás, ez az SSG API.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák