- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Samsung LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
Nyugdíjaztam a TRX40-et, mert több helyen volt már érezhető CPU limit....4k-ban is.
Alább egy friss és kb. kimaxolt PortRoyal TRX50-nel.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Sontir Fel
őstag
Egy órácska Gotham Knights után ezt az eredményt kaptam. A kártya alap beállítások mellett ment. Asus fórumon azt írja a super moderátor hasonló értékekre, hogy 15-25 fok diferencia reális. Vélemény?
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
SkyTrancer
senior tag
válasz Sontir Fel #15754 üzenetére
most amit a gpuz-ből látni ( nem sokat ) gyanús ez hogy itt nem ez a vége
Nyomjál egy sima time spy-t vagy valamit ami legalább 1 percig forgatja a kártyát tehát a gpu load max legyen
GPU z-ben van olyan opció hogy alapból a max értékeket írja ki és nem kell végigpötyögni mindent egyesével és akkor látszik hogy mi újság
62% ventivel alkalmankénti eleve nem magas órajellel 96 fokos hotspot gyanús lesz, szóval nézzünk meg egy tartósabb de 100% tesztet meg lássuk a fogyasztást meg mindent ha lehet és jobban látszik majd hogy mi a helyzet[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
válasz SkyTrancer #15755 üzenetére
2 hetes kb, miután atvarialtam a házat, hogy jobban legyen a levegő áramlás. Amit ez előtt tettem ki, ott szerintem nem releváns amit a grafikon részén látsz, nem egyből játék után készítettem a shotot
-
kraven54
aktív tag
Nem tudom nekem a 4080 S pantheren 10fok különbség van a gpu temp és a hotspot között. 20nál sztem már vagy buborékos a paszta vagy nem egyenletes
[ Szerkesztve ]
-
tomas51
senior tag
válasz Sontir Fel #15756 üzenetére
Egy újrakenés nem ártana
-
SzlobiG
félisten
Ismét visszatértem, a Zotac 4080 után volt egy kis kitérő...jelenesetben egy 4070 Ti-m volt, de végül hiányzott a 4080, így egy Gainward Phoenix lett a befutó.
Mivel az "olcsó" Zotac bevált, így nem tartottam attól, hogy ez a Gainward nem lesz jó, gyorsan be is lőttem 1.0mv-ra 2800MHz körül és hangtalanul megyen.
Codot néztem az előbb, az a durva, hogy ezekkel a beállításokkal kevesebbet eszik mint a 4070 Ti evett.
-
tomas51
senior tag
válasz Sontir Fel #15760 üzenetére
szerintem is alapon jó lesz addig
-
addikt
Kénytelen azt mondani ,hogy még belefér a 25 fokos eltérés.
TPU-n van vagy egy tucat 4080 és szintén ennyi 4080 Super teszt. Az azért már nem 1-2 db.
A max eltérés 12 fok volt. Az átlag inkább 10 fok.
Korrigálva mondjuk magasabb szoba hőmérsékletekkel, legyen 15-16 fok.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Sontir Fel
őstag
Érdekességként, 1 ismerőst kértem, hogy hajtsa meg a tuf 4080asát.
45 perc cp77Azt mondja valamit az Asus progiban mókuskodott, azért megy magasabb óróajelen.
Majd esetleg más is tehetne be képet 1 óra game utáni helyzetről.BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
addikt
válasz Sontir Fel #15763 üzenetére
Ez is gyengécske.
320W stock PL de a ventik majdnem 2000 rpm-en. Hot spot szintén problémás. Persze itt még nem lesz throttling, de ez egy max 13-14 hónapos kártya.Mi lesz amikor 3 éves lesz? 110 fok gondolom.
Mindeközben a Super TUF és Strix lett a legjobb hűtés a TPU tesztben. Persze még friss pasztával... hűtés nem változott a sima 4080 óta (meglátjuk ,hogy esetleg a paszta igen, vagy nem).
[ Szerkesztve ]
-
tom81042
tag
-
tom81042
tag
A Memory Clock-ot miért nem 1500 Mhz-n hasznája? Azt elvileg mindegyik TUF tutira birja nem? Nem rég irta valaki pont itt.
-
pRoject22
őstag
válasz Sontir Fel #15760 üzenetére
Felesleges az OC, azért hajtod agyon a 90-100 fokos hotspot-al, hogy legyen 80 helyett 85 fps?
Inkább undervoltold le, közel azonos teljesítmény és cserébe nem melegszik annyira, Razor beállítása nagyon jó, én is azt használom 0.985 mv +800 memória és 2800 mhz
¯\_(ツ)_/¯
-
Sontir Fel
őstag
Az. Azt hiszem 6 hónapos.
#15766tom81042: nem tudom, nem foglalozott vele, nyomott valami optimalis beallítást azt hiszem.
#15767pRoject2HUN: ha már kifizettem a felárat a tuti jónak mondott Asusra, had szóljon
-
pRoject22
őstag
válasz Sontir Fel #15768 üzenetére
De a 100 fok miatti throttlingal a teljesítmény vesztés rosszabb mint az UV, szóval a jelenlegi állapotában az nem szól nagyot
Vagy újra paszta vagy UV
¯\_(ツ)_/¯
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Mi a vélemény a Gainward GeForce RTX™ 4080 SUPER Panther OC kártyáról?
4080 Superre valtanek és 443.000 Ft-os árával ez a legolcsóbb jelenleg.Viszont 2 érdekesség feltűnt tesztek alapján:
az első hogy csak 2 csatlakozos a tápellátás, míg minden más kártyának amit néztem 3.Szerencsére a tesztelők csináltak screenshotot GPU-Z-rol is:
Ez viszont érdekes... 2580 MHz gyári OC van, viszont a TDP-t 320W-rs korlatoztak. Ez azért furcsa mert a gyári Nvidia kártyák is 2550 MHz boost mellett 350W-rol indulnak. Combosabb kártyák 400W vagy a fölött is lehetnek.
Miért csak 320W ? Ez okozhat gondot ?Gaming videok amit néztem RTX 4080 Super kártyákrol mindegyiknek az volt hogy 4K felbontáson komolyabb játékok esetén is átlag 300W körül mentek, max néha belenéztek 310W-ba (pl Alan Wake 2) . Elvileg tehát 320W-nak elégnek kellene lennie. De akkor miért csak a Gainward számolta ki ilyen pontosan, a többiek miért hagytak rá sokkal többet (meg maga az Nvidia is)?
Nagyon fontos számomra, hogy ne legyen mikrokadas throttling miatt, főleg ne PWR throttling miatt, viszont elvileg 320W-nak is elégnek kellene lennie... Mi a véleményetek ezen a téren?
Vagy mindenképpen ajánlott inkább +40.000 Ft-ot rafizetni és venni egy MSI Ventus 3X OC-t?
Köszönöm !
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Darth_Revan #15771 üzenetére
Nem tudom mit néztél, de az alap TDP a 4080-on és a 4080 SUPER-en is 320W, a gyárin is.
350W 1-2 OC modellen, illetve lehet ki lehet tolni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
mert a gyári Nvidia kártyák is 2550 MHz boost mellett 350W-rol indulnak
4080 Super FE is 320W stock. Csak ki lehet tolni 355W-ig.
Ventusért pedig ne adj felárat. Mert ugyanúgy egy fapados verzió.
Ha Suprim lenne, az más. Az a +40k az az MSI névért a felár. Nem kapsz érte többet.[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
Ja elnézést akkor félreértettem, tehát minden kártya 320W, csak a többiek nagyobb OC-t engednek és engedik a TDP emelést is ehez. A Gainward viszont ezek szerint nem.
Mondjuk ha nem tervezek OC-t akkor nem látom sok értelmét az extra 40.000 ft-nak.Rog strix OC-t szépen ki lehet tolni:
Mondjuk ára is borsosabb[ Szerkesztve ]
-
tomas51
senior tag
PL a 4080 Gamerock OC nak 400wattos biosa van, én sokszor ki is tudtam belőle csikarni, mondjuk ott már édes kevés az a hűtő, de nem sokan használják úgyse maxon
-
tomas51
senior tag
válasz Darth_Revan #15774 üzenetére
plusz nagy eséllyel cw, de majd akinek van ilyen kártyája megcáfol
-
SkyTrancer
senior tag
Nekem megkapta a végleges helyét a kártya, és vettem egy riser keretet meg kábelt ugyanis ami még feltűnt hogy ha alátámasztom a kártyát is más értéket kapok és akkor is ha nem támasztom alá és elég jelentős az elváltozás körülbelül 4-5 fok hotspotra
Szóval tud vetemedni a kártya elég sokat
Ha egyik vagy másik irányba akár nagyon megtolva alulról az is probléma meg ha nincs alátámasztva az is oda tud b**ni a hotspotnak
szóval akinél esetleg nincs alátámasztva nézzen rá mit mutat ha "szintbe hozza"
Most riserrel kiforgattam kitisztítva minden, végleges helyén egyenlőre elégedett vagyok
Alap órajelen, ez így rendben lesz
25 fokos szobában jelenleg
-
cszolee79
csendes tag
Valami nem kerek, 25C eltérés nagyon sok. 2 heres MSI Slim OC, Silent mode, 25 fokos szobában.
Szerk: CP2077 kimaxolva, RT Overdrive, DLSS Quality, modok, 1440p, 5800X proci:[ Szerkesztve ]
A nemzetközi helyzet egyre fokozódik.
-
tomas51
senior tag
válasz cszolee79 #15787 üzenetére
Semmi különös nincs nála, pasztázni kell és ennyi.
Viszont ha nálad 66 fokos a gpu 80% és 250 wattos fogyasztással, akkor aztán nagyon jól sikerült az msi nek a slimesítés
Mi lenne 350-400wattos 100% tpd vel rendes terhelésnél, egyből mennénk 73 fok fölé.
Én nem értem miért akarják feltalálni a spanyol viaszt folyton, világosan látszik hogy nem lehet -
KRoy19
őstag
válasz Exodion #15789 üzenetére
Az utóbbi időben itt olvasottak alapján én is örülök, hogy Zotac 4090-et vettem, nem pedig Asus Tuf-ot pedig nagyon fájt a fogam az utóbbira.
Egyetlen hátránya, hogy picit morognak a venti motorok, de cserébe a hőfokok egy évvel később is ugyan azt mutatják és zéró CW van.
-
SkyTrancer
senior tag
Remélhetőleg ez nem csak itt tűnik fel hanem máshol is, és esetleg vissza is jut az asushoz. Alapjában véve egy megbízható gyártó, úgyhogy ha jót akar magának, akkor összeszedi magát, mert simán beérték a konkurens gyártók, és azt az árkülönbözetet amit elkér a neve miatt így aztán senki nem fogja megfizetni a továbbiakban
-
Busterftw
veterán
válasz SkyTrancer #15791 üzenetére
Oh dehogynem fizetik meg
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz KRoy19 #15790 üzenetére
Amúgy ha nem silent üzemben használod a gépet, akkor nem hallod.
Annó mellettem volt a gép, riser nélkül, és az alap ventik mellett én nem hallottam.
Levett oldallappal silent venti profillal hallottam csak.
Azért tudtam, hogy ilyen, mert olvastam róla..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
KRoy19
őstag
válasz hackeeeee #15793 üzenetére
Én sem hallom, mert fülesben játszok, játékon kívül meg nem mennek a ventik.
Amúgy ha leveszem a fülest, akkor hallható még a legalacsonyabb fordulaton is.
Hogy érted, hogy "ha nem silent üzemben használom a gépet akkor nem hallható"? Tekerjem fel az összes ház ventit maxra, hogy nyomják el a VGA hangát?[ Szerkesztve ]
-
pRoject22
őstag
válasz Sontir Fel #15779 üzenetére
Pasztázd újra majd undervoltold le, azért írd már le, hogy miképp undervoltoltad, mivel ha rosszabb lett akkor akár el is tolhattál valamit
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
pRoject22
őstag
válasz Sontir Fel #15798 üzenetére
Power limit és temp limit miért van maxra kúrva UV-nál?
Azokat hagyd alapon, a curve-t meg 0.985-nél told fel 2800-ig, voltage control-t pedig pipáld be a settingsben ,hogy legyen jogosultság kezelni a VGA-t illetve az afterburnerben a fan settingsben pipáld be majd okézd le.
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DIGI kábel TV
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- ! Garanciális !! Újszerű! RTX 4060 8GB OC /Jótállással!/Dobozos!/Beszámitás!/Posta ok!/
- Videókártya felvásárlás, csomagküldéssel is. Készpénzes vagy utalásos kifizetés.
- nVidia RTX 4060 TI - 4070 - 4070 TI - 4080 - 4090 - Update 10.21-
- NVIDIA 40xx VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS AKÁR AZONNAL KÉSZPÉNZBEN VAGY UTALÁSSAL - WWW.PCFELVASARLAS.HU
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 TI SUPER 16gb 36 hó gari, beszámítás
- ÚJ! BONTATLAN! ASUS DUAL RTX 4070Ti SUPER OC 16GB MAGYAR GARANCIA 3 ÉV
- ASUS GeForce RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB TUF GAMING videokártya - garancia: 2027.09.03.
- Gainward GeForce RTX 4070 GHOST 12GB bontatlan 3 év gari
- ÚJ! BONTATLAN! GIGABYTE RTX 4070TI SUPER WINDFORCE OC 16GB MAGYAR GARANCIA 3 ÉV / UTOLSÓ DARAB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest