- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Long Man
tag
válasz AXisBOLD #12597 üzenetére
A többiek már elég jól kivesézték
Röviden; hőcsöves GTX 960, legjobb az MSI Gaming és a Gigabyte G1 GAMING
A memória mérete pedig már lassan kezd vallássá válni
A memóriahasználat teljesen játék és beállításfüggő.
Ha csak pár ezer a különbség, akkor legyen 4GB, de
pl. a "The Witcher 3 - Wild Hunt" hamarabb "lefekteti" a GPU-t, minthogy kifutna a 2GB VRAM-ból.
Viszont a "Call of Duty: Ghosts" meg tudja enni a 4GB-ot is.[ Szerkesztve ]
"A számítógép nem a kívánságainkat teljesíti, hanem az utasításainkat hajtja végre."
-
AXisBOLD
addikt
köszönöm mindenkinek!
960 4GB a célszerk: Giga G1 (6+8 pin táp), MSI Gaming (8 pin táp). Ugyan mindegyiknél 400W PSU az ajánlott, de ennyi különbség lenne az energiafelvételben? Órajelek kb hasonlóak.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
Bjørgersson
félisten
válasz AXisBOLD #12603 üzenetére
Nem, a G1 Gamingen mindenből több van, mint kellene.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
AXisBOLD
addikt
válasz Bjørgersson #12604 üzenetére
Magyarul mindent túlméreteztek a biztonságosabb működés érdekében?
Btw az ára is "méretes", ~10k-val több mint a Giga WF2OC 4G.Aurea mediocritas
-
Bjørgersson
félisten
válasz AXisBOLD #12606 üzenetére
Inkább a parasztvakítás érdekében. Nyugodtan vedd az MSI Gaminget, nekem is olyanom van, hibátlan kártya.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
AXisBOLD
addikt
válasz Bjørgersson #12607 üzenetére
értem, köszi
(#12605) Devas & (#12608) Long Man: igen az alacsonyabb felbontás miatt én is számításba vettem a 2GB vonalat, de mivel nem 1-2 évre tervezek, az 5-10k-val magasabb ár hosszabb távon kifizetődő(lehet...)
Ezzel a "Gaming" marketing fogással eddig se vettek meg, de jobb képben lenni, hogy itt mit jelent
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
Long Man
tag
válasz AXisBOLD #12609 üzenetére
Nem szeretnélek összezavarni az érem egy újabb oldalával, de mint írod is:
"nem 1-2 évre tervezek", ezért érdemes figyelembe venni a GPU-t is.Ez (a GM206-os chip) is már kétéves konstrukció.
Már a mai játékoknál is előfordul - később meg méginkább - , hogy hol a számítási teljesítmény, hol a memória lesz kevés. (főleg a teljesítmény)
A GTX 960 a saját korának (2014-15) a terméke.
Sajnos az igazi "jövőálló" videokártya inkább a valóban 4GB-ra tervezett GTX 980 vagy az új üdvöske, a GTX 1060.
Nekem is 4GB-os van, de a tapasztalatok alapján, én öt szalámis zsömle áránál többet nem adnék a +2GB VRAM-ért, mert ahol kevés a 2GB, ott már kevés lesz a GM206 chip teljesítménye is.
(na ezért a mondatért a fejemet fogják venni ...)*Röviden:
A GTX 960 már(a) egy inkább kompromisszumos, mint jövőálló kártya, de ezzel együtt, az ár/érték vonalon tényleg aurea mediocritas.* és most már jöhet a bakó
"A számítógép nem a kívánságainkat teljesíti, hanem az utasításainkat hajtja végre."
-
Devas
őstag
válasz Long Man #12610 üzenetére
En is egy idoben igy gondolkodtam a 2 gb-ot illetoen, ahogy te. Egesz addig a pillanatig, amig olyan jatekokkal nem talalkoztam, ahol a MINIMUM grafikahoz is keves volt a 2 giga 1080p-ben. Mivel kissebb felbontason jatszana az ur, ezert tamogatando a 2 gb vram, mert akkor mar megyeget szepen minimumon. Viszont meg mindig keves a lapka teljesitmenye arra is. Ezert sem tamogatom a low-end nvidia kartyakat annyira. Kiveve ha valaki videot rogzitene, vagy kissebb felbontason jatszana. Nvidia kodoloja a legjobb, utana az intel IGP Quicksyncje. Ezert belepo szintu kartyanal inkabb AMD + freesync kijelzo, es az sem baj ha nem birja a 60 fpst, csak a 45-ot. Itt meg mar ertelmet is nyerhet a 4 gb vram, mivel nem feltetlen a 60 fps a cel. Ha intel a proci, meg mindig van lehetoseg normalis videokat rogziteni.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Long Man
tag
99,999 %-ban hasonlóan látjuk
Tényleg eszméletlen gyors az NVENC, mind h.264, mind h.265 vonalon.
(ráadásul még jobb is h.265-ben, mint a GTX980)Tudnál ajánlani a MediaCoder-nél (StaxRip-nél) jobb/szebb/kevésbé pilótavizsgás kódoló programot, ami jól használja ki a az NVENC-et és felhasználóbarát/abb a felülete?
-
Devas
őstag
válasz Long Man #12615 üzenetére
Nem ismerem ezt a MediaCoder-t. Nekem elég a Shadowplay, azzal idétlenkedek. Próbáltam már az OBS-t is, bár elég bonyolult volt a használata.
Mirillis Action-t is dicsérik. Bandicam-et is próbáltam, nem jött be. Fraps meg... inkább hagyjuk...
Ennyit ismerek.[ Szerkesztve ]
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
AXisBOLD
addikt
teljesen jogos felvetések, de 980, 1060-ra már nincs keret, így is 30k-ról indultam, de 50 alatt nem úszom meg ha jó 960-at veszek. Ez utóbbi elég lesz nekem 4GB vrammal, a kompromisszumokkal tisztában vagyok/elfogadtam .
(#12613) mcs: thx, monitor marad, nem váltom le amíg megfelelően működik.
(#12614) Mans20: jesszus milyen hang ez, mint egy A/C kültéri egység... na akkor Zotac nem lesz, kár hogy itt Giga kártyát nem teszteltek (használtan ilyenből van a legtöbb), de ezek alapján ténymeg MSI a nyerő vagy még az Asus, az is csendes volt.
szerk: bocs, az Asus-ból az R7 volt halk...[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
Trailblazer
veterán
válasz Long Man #12615 üzenetére
Én a StaxRip felé elfogult vagyok, szerintem annál nincs jobb. Legalábbis végigpróbálgattam a mezőnyt, utána jutottam el hozzá, és maradtam is. (Mondjuk pont nem NVENC-kel használom, hisz a "sima" x264-et jobban be lehet paraméterezni.)
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
KubanitoS
veterán
Most hirtelen a GTA 5 jut eszembe. Ott érezhetően jobban teljesít a 4 gigás 960-as, mint a kettő. A másik kijelentéseddel, miszerint a GTX960 már most elavult, csak annyiban vitatkoznék, hogy a kedves kérdező egy Ati HD4830-ról fog váltani. A különbség ég és föld lesz. Nem mindenki fog/akar/tud videokártyát cserélni kétévente, csak mert fejlődik a technológia.
(#12611) AXisBOLD: Nehogy már 80 ezerért vegyél GTX 960-at, ez marha nagy átverésszagú, csak magadat szívatod meg vele. A Zotacról annyit, hogy szerintem az semmit sem jelent, hogy az a legmagasabb árfekvésű kártya. Ennyi erővel inkább nézd napi szinten a webshopokat, mert néha előfordul egy-egy 85-87 ezres GTX 1060-as akció. (Ez alaphangon dupla akkora teljesítmény +7-8 ezerért, mint az általad kinézett Zotac.) Ezeket gyorsan el is kapkodják.
[ Szerkesztve ]
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
Long Man
tag
válasz Trailblazer #12619 üzenetére
Köszönöm, akkor mégegyszer nekifutok StaxRip-nek.
(valóban korlátozottabb a paraméterezhetősége, hiszen az NVENC inkább egy cél hardver/szoftver.
ha az elvárások a lehetőségek határain belül mardnak, akkor óriási a sebesség különbség (kb. több, mint 50x-es) videó kódolásban pl. egy i5 760-hoz képest, amiben nincs grafikus gyorsító)
Ráadásul FullHD-ben, h.264-el csak félgázon (~50-60%) megy a video engine és igazán csak a h.265 pörgeti meg, de abban is tartja a több mint 100 fps-t.KubanitoS:
Igyekeztem pontosan fogalmazni és ezért is írtam, hogy:
"A memóriahasználat teljesen játék és beállításfüggő."Vevő vagyok egy jó vitára/eszmecserére, de nem írtam olyat, hogy "elavult".
pl.: "inkább kompromisszumos, mint jövőálló kártya", máshol meg még jobban árnyaltamNálam egy/két CFX HD5750-et (1GB) váltott a GTX 960 4GB és még így is látványos volt a gyorsulás.
A HD4830-hoz képest tényleg ég és föld lesz a különbség.
(és nem kevés különbség a villanyszámlában)[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
válasz KubanitoS #12620 üzenetére
Nem volt szándékomban a Zotac vásárlása, de mielőtt veszek valamit alaposan körülnézek/kérdezek.
Új VGA-t nem fogok venni, mert drága, használtan is van garis ~10k-val olcsóbban, de nyilván megnéztem a kínálatot az új kártyák között is.
Én is azt a Giga kártyát szemeltem most ki amit linkeltél (GV-N960WF2OC-4GD).
OC/4GB/jó a hűtése/jó az ára.
Volt is használtan egy, de lecsúsztam róla.Nem baj, semmi se hajt, folyamatosan nézem a piacot és itt a fórumot is .
Köszönöm a véleményed és Long Man-nek is!
Aurea mediocritas
-
Trailblazer
veterán
válasz Trailblazer #12546 üzenetére
És meglett a hiba oka. Se nem a vga, se nem a driver, egy 3rd party szoftver okozta. Nevezetesen a CleanMem nevű apró programocska, amelyet időtlen idők óta használok, és amely periodikusan végez egy ramtisztítást a háttérben, a task schedulerből lefutván. A megakadások pedig hogy, hogy nem, mindig periodikusan történtek. Így mivel a Win event logjából nem derült ki semmi, számba kellett venni a lehetőségeket, és kézenfekvőnek tűnt ezzel kezdeni a kiiktatást. Bevált... 16 giga ram mellett egyébként sincs már sok létjogosultsága.
-
Long Man
tag
Nem gondoltam volna, hogy ennyire beállnak az árak.
(most tényleg a helyére került a 2GB-4GB kérdés ... ki-melyiket szereti)
[ Szerkesztve ]
-
Barton
senior tag
válasz Long Man #12625 üzenetére
Ennyiért már RX 470 4GB lehet kapni!
http://hardverapro.hu/apro/rx_470_sapphire_oc_11256-00-20g_4gbgddr5
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz Barton #12626 üzenetére
Lehet, de referenciát...
-
hemaka
nagyúr
Az MSI-fele fekete-piros van valakinek? Olyat veszek ma, csak kerdezem, hogy akinek van, az megelegedessel hasznalja, nem hangos vagy ilyesmi a hutese?
Hivatalos oldalon majdnem 27cm a hosszusaga elvileg, remelem be fog ferni, mert kb. 27-28 centi a hely, bar nincsenek talcak, szoval mehet tovabb is. -
Bjørgersson
félisten
válasz hemaka #12628 üzenetére
Egyik, ha nem a legjobb 960.
-
hemaka
nagyúr
Mar itt is van a gepben.
Egy buta kerdesem lenne, hogyan lehet kikapcsolni rajta a LED-et? Csak drivert telepítettem, semmi vackot nem tettem fel melle. -
Bjørgersson
félisten
válasz hemaka #12631 üzenetére
GeForce Experience kell hozzá.
-
hemaka
nagyúr
válasz Bjørgersson #12632 üzenetére
Koszi, akkor muszaj leszek feltenni.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Trailblazer #12634 üzenetére
Pont most frissítettem, a dolgok felét nem találom benne.
Semmi, megvan.
[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
válasz Bjørgersson #12635 üzenetére
Passz, nem használom, nincs szükség belőle semmire.
-
Long Man
tag
[ Szerkesztve ]
-
Long Man
tag
válasz Trailblazer #12638 üzenetére
Így már némileg több értelme van ...
(de egy mosolyt megért)
-
hemaka
nagyúr
Hala a windows fogyatekossaganak, hogy nem takarit maga utan rendesen, eleg volt, hogy feltelepitettem az experience-t, kikapcsoltam a vilagitast, majd uninstall, de a regeditben vagy valahol ott maradt a config fajl, mert ujrainditas utan sem vilagit.
Viszont ez tenyleg durva, hogy a cooler csak wow alatt kapcsol be, LOL alatt teljesen passzivan megy. -
-FLY->
őstag
Persze, hogy kompromisszumos, hiszen régi számteches léptékkel. Pont a középkategóriában kellene folyamatosan cserélgetni a VGA-kat ahhoz, hogy mindig meg lehessen gyúrni a grafikát. 1060-ban talán van kicsivel több időtállóság, mint az idáig megjelent 60-as végűekben, de ne felejtsük el, hogy nem 70k indulóára volt-van.
Jelenleg nincs utódja a 950-960 vonalnak anyagilag, bárhonnan is nézzük az 1060 nem alternatíva. -
Long Man
tag
válasz simico #12646 üzenetére
El tudok képzelni veszélyes pótkocsit;
pl. ha nyitott és sok feldíszített karácsonyfát szállítana (gömbökkel, csúcsdísszel, led futófényekkel, szaloncukrokkal, stb.) , akkor az elég veszélyes lehetne ... leginkább az fps-re ...Szerintem ez a GeForce Experience valamilyen nemzetközi statisztikából építkezhet - talán ezért is frissül időnként - és az NVIDIA igyekszik úgy belőni az optimumot, hogy maradjon is még egy kis tartalék és meglegyen a "hűűű, de gyors ezza ennvídilya kártya, amit vettem/vetettem anyámmal" érzés is.
(tudom, egy kicsit gonosz voltam)
-
MrDerekas
addikt
válasz Long Man #12647 üzenetére
Teljesen jól látod. Plusz, például ezért van az Experience-ben a beépített hátsó ajtó, hogy kinyerjék az ilyen statisztikai adatokat is(!!!!) Mondjuk nem rosszak ezek az optimalizált beállítások a kényelmesebb hétvégi gémereknek. Egy csúszka húzogatás iktatva. Elég sokat játszom az épp kedvenc játékkal, mire elkezdem optimalizálni a magam számára én is. Meg szerintem az a tartalék is helytálló lehet
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Dark Wander
tag
Nem tudom ki hogy van vele, de én nem vagyok meg elégedve 960-nal. Egyszerűen 1 hót régi, több éves játék szétszaggatja magát és akkor meg se merem kérdezni mi lenne 1 Rise of Tomb Raiden-nel...
És akkor még csak FullHD-ről beszélek, nem 2K (WQFHD) vagy 4 k!! Több játéknál is határ esettel ment el, ( átlag fps 30-40 legrosszabb eset 20) és akkor bele se merek gondolni hogy újabbnál mi lehet.
Ha nem veszitek "sértésnek", megyek oszt veszek 1 jobb videó kártyát, mert ez így nem "buli". Nem ezé költöttem 1 vagyont hogy minecraft-tal toljam. (persze játszok azzal is de mással is).
Rá is jöttem időközbe hogy miért nem csináltok minden játékról tesztet, hát ezé... mert gyenge. Gammerek kerüljék el ezt a modelt!! -
Bjørgersson
félisten
válasz Dark Wander #12649 üzenetére
Sajnos egyet kell értsek veled, újabb játékokban egyre jobban visszafogja a 128 bites memóriabusz, akármennyire is nem szerettük, szeretjük ezt olvasni / hallani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest