Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Zorel #14989 üzenetére

    Memória szempontjából egy közepes kártya szerintem, ja. De a GPU tekintetében sem csúcs.
    Állatira nem istenítettem a +1GB ramot a 290-esemen, bár kétégtelen, hogy 33%-al több, ami azért nem kevés, igencsak számíthat. Igazi prémium kártya az én szememben GTX oldalon a Titan, esetleg a 780Ti, 6GB rammal.

    Szó nincs itt trollkodásról, viszont személyeskedést nem kérek, köszönöm. Nem vettem meg még a játékot, nem próbáltam. Ettől függetlenül úgy gondolom, lehet véleményem a témáról. :U

    (#14990) Tirexi: A modandód első felével maximálisan egyetértek, lehet úgy dönteni, hogy nem vesszük meg, ha nem tetszik. :R Mivel a fórumtárs úgy tűnt, már megvette, így ezzel az opcióval nem számoltam. :D

    Ami a BF4-et illeti, nekem nincs róla rossz véleményem. Ugyan csak az egyjátékos módot volt alkalmam kipróbálni, de teljesen jól futott, stabilan, egy i5 + 280X gépen, gyönyörű grafikával. A procit zabálta, de szépen futott, számomra igencsak tetszetős grafikával. Ráadásul DX-ben, a 280-ason a tulaj szerint azt jobban szerette.

    Azzal is egyetértek, hogy az embert ott próbálják lehúzni, ahol csak érik. Én simán mediumra tenném a textúrákat, ahogy anno a GTA4-nél is tettem, pedig 1GB-os VGA-m volt hozzá (4890), de kevés lett volna a High-hoz. Ugyanez a story volt, ugyanezzel a hőbörgéssel. ;) Mégsem szidtam a játékot, és tök jó most, ha előveszem, már rárakhatom a high textúrákat, és jól néz ki ma is, pedig már milyen régi.

    "Ilyen erős VGA-k és csak ennyire képesek? Tudod ki hiszi el ezt."
    Ezzel viszont nem értek egyet. Ha elfogy a VRAM, akkor lehet akármilyen erős a GPU, gáz lesz, azaz akadás. Lesd meg ezt a két képet: [link]. Különösen a GTX770 és a sima R9 280 viszonyát. Remekül látszik, hogy a felső képen még csak a minimum rossz a 280-hoz képest, amúgy gyorsabb, míg komolyabb MSAA-val, ahogy mégjobban odaterhelték a VRAM-ot, teljesen összeesik minden 2GB-os kártya, ugyanúgy KO, mint pl. egy hozzá képest vacak 750Ti, míg a 280 vígan szalad hozzá képest a gyengébb GPU-jával.
    Az lehetséges, hogy direkt tettek bele ilyen nagy textúrákat, hogy vegyél új VGA-t, de nem valószínű, így ugye az SLI se segít, és a gyártóknak nem az az érdeke (szerintem) hogy több videóramos karit vegyél, mert elég kevés van belőlük, hanem hogy több egyszerűbbet.

    Szerintem itt egész egyszerűen a szokásos móka megy.... A konzolos GTA4-nél senkit nem zavart, hogy mega-low volt a képminőség, mégis mindenki a PC-t szidta, milyen szar, csak mediumon megy vagy low-on, miközben elfelejtették, hogy konzolon még low se volt a grafika kb. Ott is a userek önérzetének fájt, hogy a mainstream kártyájával miért nem tudja kimaxolni.

    No, amit linkeltél kari, az esetleg megfelel prémium terméknek. +50 dodó ráadásul csak a felára.

    Hát igen, akkor troll lennél. Egy bökkenő van. Engem ez totál hidegen hagyna, csak röhögnék magamban, mennyi lóvét buktál el VGA-n tök feleslegesen. ;] Én nem vagyok ez a 3DMarkolós, versengős, felvágós típus. :N

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák