- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erdei88
veterán
-
Erdei88
veterán
Mert ez a kártya annyira fejlett, hogy már a Voltát is leveri!
-
cyberkind
félisten
Egyébként nem tudom mit aggódunk az AMD-ért, az Apple is majdnem csődbe ment mielőtt visszaszerezte Jobs és most a világ egyik ha nem a legdrágább cége meg brand-je meg mindene, úgyhogy...
-
ÁdiBá
veterán
válasz cyberkind #64758 üzenetére
Én nem aggódok! Sőt...
De ha eszedbe jut, mi volt itt a VEGA előtt egy két fórumon...
Folyamatosan arról szól minden cikk, hogy mennyire fejlett jó, HBM2 memória, 485 GB/s
(nekem a GDDR5X el 520GB/s van de az nem számít)Ha megnézel egy Titan XP kártya megjelenést és egy GTX1080Ti vagy legyen egy 1080 megjelenés, mit látsz?!
Az esetek túlnyomó részében a grafikon tetején van a helyük, olyat nem látsz hogy az egyik játékban GTX980 szinten megy egy 1080Ti vagy 1080.
Viszont végig nézel egy VEGA grafikont, egyik játékban pffu 1080Ti szint igen ez szép, másikban meg 1070.
Hát kinek kell ilyen kártya?
Utána jön a sablon duma, driver, túl jó kártya a VEGA...
Komolyan, kit érdekel ez a sablon duma, én nem akarok szívni hogy valahol gyors valahol lassú a kártya.
Inkább fizetek 100 ezerrel többet, de stabil teljesítményt kapok.
Mindig is ezzel volt a bajom a AMD/Radeonnal.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Asbee
veterán
válasz cyberkind #64761 üzenetére
Szerintem nem fog sok vizet zavarni a Vega. Ez látszik az egész megjelenés, frontier kiadás, helyzet között. Lehet majd sok szép világmegváltó cikket olvasni, hogy micsoda képességek vannak benne. 2 év múlva kb valami megvalósul belőle és akkor úttörők voltak hú de jó. Aki kíváncsi, hobbija, amd fan, majd megveszi, akinek meg a jelenben kell az adott kategóriában a legjobb teljesítmény az marad NV-n. Úgyis amikor eljön az ideje, NV is belepakolja az újdonságokat. Annyira de annyira ez a helyzet kezd ismét kirajzolódni.
-
cyberkind
félisten
Én is ugyanezt gondoltam meg gondolom most is, lehet ebben a terminátor gpu-ja, ha gyenge már most akkor a Volta ellen főleg az lesz.
A lényeg ismét az, hogy itt semmi se változik, amióta az igazi Radeon nem létezik szar a vga-juk.
(#64765) players111
Persze, odaphotoshopolom magam egy képedre és megvan, jöhet is a 200dollár.[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
1070/1080 topikban elindult a buli
-
Habugi
addikt
válasz Erdei88 #64767 üzenetére
Nekem nagyon ismerős a "stílusa".., a PH rangos rész pedig, sakkbantartás és egyebek egyszerűen fenomenális, kösz, ez most jól jött.
Btw.., nem értem mi a probléma a 200as 1080-al, van aprón 160-ért 390X, számomra ő az aktuális OptimistaOttó.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Már sok benne is van. A Volta és a Vega a képességek terén nagyon hasonló. Mindkettőnél főszerepet kapott a packed math, a DPP lehetőségek, a draw stream és a GPMP. Nyilván az AMD és az NV is ugyanazt látja a probléma oldalon, tehát a reakció is nagyon hasonló. A packed math arra reagál, hogy marhára felesleges itt mindent 32 biten számolni, mert nem látod az előnyét. Egy csomó dolgot lehetne 16 biten számolni, és akkor akár kétszer gyorsabban futhatna az adott shader. Ez benne van a Vegában és a Voltában is. A draw-stream az egy alapvető optimalizálás az eltérő működésű tiled rendszerek mellé, ami növeli a rendszerek hatékonyságát, és mivel egyre komplexebb egy jelenet, így egyre jobb feldolgozási hatásfok kell. A DPP lehetőségek nem újak, de fejlődnek. A lényeg ugyanúgy az, hogy a futtatott szálak, vagy lane-ek elérjék a szomszédos lane-ek adatait anélkül, hogy azokat mozgatni kellene.
Végül a GPMP egy nehezebb ügy, mert bár támogatja a Vega és a Volta is, más host processzor mellett működhet. Az NV-nek IBM Power9 kell, míg az AMD-nek x86/AMD64. Ezt is tudja majd támogatni az NV PC-n, amint kapnak x86/AMD64 licencet az Inteltől és az AMD-től.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
törölt tag
Kellemes Karácsonyi ünnepeket.
-
Asbee
veterán
Leírtad ezt már sokadszor. Annyi a különbség, hogy az NV-nek nem kell rohannia, félkész driverrel, besorolhatatlan kártyával startolni, mert le tudta fedni a piacot már egy ideje. Nem kell álomvilágban élni. Lehet mindent 100 féle képpen megmagyarázni. A elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva, játékok "mennyire" fejlődnek a közeljövőben semmi extra újítás nem fog kamatozni és az RX sem fog olyan teljesítményt most hozni amit sokan várnak. 1080, 1080ti jócskán lehagyása.Gaming driver ide vagy oda, ez a frontierből simán látható. Így pedig továbbra is marad a hit. Szokásos forgatókönyv.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ők is sietnek, mert az efféle nagy váltásoknál nagyon fontos, hogy ki adja először a fejlesztők kezébe a hardvert. Persze nyilván a GDDR6-ot meg kell várniuk, mert a következő körre 24 GB-os VGA-t terveznek, és ahhoz kellenek az új memóriák. Gondolom belekalkulálták, hogy nem biztos az x86 licenc megszerzése, tehát a 12 GB VRAM, amit hamarabb kihozhatnának nem lesz elég. Később ugye léphetnek a 48 GB-ra is, ha a NYÁK hátoldalára is szerelnek memóriát. Jelenleg a 24 GB-os modell az alap.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz TTomax #64778 üzenetére
Az csak az alapmodell. Az aktuális tervekben szerepel egy 48 GB-os opció is, de ez szerintem csak később lesz elérhető. Annyi biztos, hogy a Hynix a GDDR6-os lapkáit tömeggyártani fogja márciusban. A Volta megjelenése még becsúszhat a kísérleti gyártási szakaszba, de nyilván tömeges elérhetőségre ez alapján márciusban lehet számítani.
A miértre az a válasz, hogy ritka gyorsan nő a játékok VRAM igénye. Ez látható volt nemrég is, hogy a 2 GB-os VRAM után hirtelen ugrottunk akkorát, hogy 8 GB lett az ideális kapacitás. Ehhez hasonló nagyon hirtelen ugrásokra számítanak a gyártók. Erre az AMD-nek a megoldása a HBCC, míg az NV-é egyelőre a sok VRAM.
(#64781) Asbee: A második. Az a helyzet, hogy hirtelen nagyon beindult az egész. A Microsoft és a Khronos az új API-kkal egészen extrém tempóra kapcsolt és ez hozott bizonyos gyártói szintű kiszámíthatatlanságot is. Most nagyjából kezd világos lenni, hogy mik lesznek a közeljövő igényei, ami látható a Volta és a Vega újításain is, hogy mennyire egyszerre reagálnak ezekre.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #Morcosmedve #64780 üzenetére
asszongya'hogy csillog villog a bundád ne kamuzz.
-
Erdei88
veterán
válasz #Morcosmedve #64784 üzenetére
Szűz lányok vére inkább
-
törölt tag
VTom meglátogatott és szörpöztünk kicsit. Nagyon rendes srác örülök, hogy megismerhettem.
-
törölt tag
Bontottam egy rosét.
-
proci985
MODERÁTOR
na vegre igy par honap utan volt idom eloszedni a dirt rallyt. meg mindig zsenialis, viszont faradtan nem szabad ele leulni mert eleg durva koncentraciot igenyel.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
TTomax
félisten
-
törölt tag
Sapphire RX Vega Toxic
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest