- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz cyberkind #65651 üzenetére
Itt a memory to use értéket írd át az elérhető memória ~80%-ára.., 16GB esetén mondjuk 12GB-ra.
Ugyan ez érvényes pl a Linxre is.., ott eleve lenyíló listád van a memóriára vonatkozólag, maxra egyiket sem érdemes állítani mert magának az OS-nek/háttér szaroknak is kell valamennyi..
Azt azért tudd, h az említett triónak bármelyike nagyon hamar fejreállhat attól is, ha CPU órajel/fesz szinten buli van, kvázi kicsit is instabil adott beállítás, ha kakukk van teszt közben vagy hibát dobnak az CMOS reset után nem feltétlen jelenti azt h RAM szinten van elkefélve valami..(#65652) FLATRONW:
Tökéletes lenne , ha lenne érdemben fogalmam a Linuxról.
A "Winfos" esetemben pusztán a 10-es kontra összes korábbi kontrasztjából ered.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
cyberkind
félisten
válasz Habugi #65653 üzenetére
Köszi, most ezt akkor hagyom menni, az előbb még be se léptem a Division-be de már fagyás van és akármelyik modullal, jobbnál jobb az egész.
Meddig hagyjam menni?
(#65654) RazoR
Én csak nagyon ritkán jutok el a kékhalálig, illetve nekem már régóta van valami a géppel csak nem tudom mi, tavaly nyáron sikerült rájönnöm, hogy a ramok körül van valami, csak azt nem tudom mi, és persze csak a mai napon kezdett ilyen durva lenni az egész, lassan odajutok, hogy 3D-ben akármi indul el halál van.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Devid_81
félisten
Pedig nagyon nem akarok hazat cserelni...de ooooooh ez tetszik
Amugy is vmiert szeretem a Corsair hazakat...
-
Devid_81
félisten
Valaki megtudja nekem mondani, hogy miert kell ennyi tapcsati ezekre a lapokra?
Megkellene nezzem milyen kabeleket adtak a tapomhoz, de nem is emlekszem, hogy adtak volna extra tapcsatit alaplaphoz...vagy az ugyan az mint a VGA-kon a 8 pines cucc?
Meg mi az az extra ram slot ott jobb oldalon a 4db DDR4r4 slot mellett...az nem DDR4 slot for sure...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Devid_81 #65670 üzenetére
highend tapokhoz jellemzoen szokott ket CPU jarni, munkaallomas lapoknal megszokott volt. pl az FSP 500 GLN oem verziojanak is egy 8+4pines cpuetetoje volt ha jol emlekszem (ketutas munkaallomasokhoz).
egy 8pines kb 300Wig stabil, afole nem art ketto. szoval foleg tuning.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #65671 üzenetére
Koszi a valaszod.
Nem mintha akarnek ilyen sokmagos valamire fejleszteni (most meg), de jelen pillanatban azon vagyok, hogy szinte "hiaba" vartam az intel uj plattformjara, egyedul a jobb tuning szol mellettuk.
Ezenkivul minden mas AMD, nah de megvarom a jovo ev elejet vele, elobb nojje ki ez is a gyermekbetegsegeket, mint ahogy a Ryzen is tette....
-
Devid_81
félisten
Nos egy kedves forumozo priviben kuldott nekem linket, hogy mi a rak az a "ram slot" ott.
Ime a video...
-
Devid_81
félisten
válasz Devid_81 #65667 üzenetére
Kozben egy komplett cikk jelent meg a laprol:
ASUS ROG Zenith Extreme X399Nem sz@r, de ennyit az eletben nem adnek alaplapert szerintem
...
-
Devid_81
félisten
Nah ujabb okossagot talaltam, gondolom mar igy is szerettek nagyon
Szoval itt ez a szep kis tablazat, elmagyarazna nekem valaki, hogy mi okozza a TDP kulonbseget (foleg ekkorat) a ket CPU kozott?...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Devid_81 #65674 üzenetére
The board uses the same power solution as the Rampage VI Extreme based on Intel’s competing X299 platform for Skylake-X and friends. This incarnation adds cooling for serious overclocking with a finned VRM heatsink and fan tucked under the I/O shield. The fan only comes on when demand dictates, making it stealthy for day-to-day use.
Innentol hanyagolos. Nezd meg a VRMbordat, erre is raraktak egy nagyon szep de ugyanolyan haszontalan alutombot nulla felulettel. Az RVIE VRMhutesevel meg lehet nem kene reklamozni par hettel azutan, hogy cserelni kellett a bordat rajta.
Erted, beraknak egy ventit mert elegtelen a hutes ahelyett, hogy raraknanak egy normalis bordat. Nem, az alutomb nem normalis.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz #35434496 #65676 üzenetére
Meg oket nem, de erzem, hogy Abunak van valami a tarsolyaban
De amugy is kb 1 ora es vegzek a "munkaval" aztan mar nem lesz ennyi idom itt (is) forumozniSzerk: (#65677) proci985 intel X299 nel is vannak bajok a VRM hutessel.
De amugy nem is ertem mit varnak ezektol a hutotomboktol.
Regen ultem mar iskolapadban, de mintha ugy remlene, hugy a hutotombok nem igazan hatekonyak bordak nelkul, mivel a felulet az keves, pont erre van a borda, hogy azt megnovelje stb.[ Szerkesztve ]
...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Devid_81 #65675 üzenetére
Több I/O, más infrastruktúra, eltérő felépítésű magok, más belső fabric topológia, más memóriavezérlő, lapkaméretből adódó gyártási variancia ... sok kis apróság összeadódik.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Devid_81
félisten
Tudtam, hogy en Te tudod.
Ezek itt meg elkuldtek volna az intelhezErtheto is meg nem is...
Azert ez nem kis kulonbseg, raadasul az egyikben meg van integralt video is, es megis kevesebbet fogyaszt.
Az a par PCI-e lane extraban, oke az L2/L3 teljesen elter.
Jo a 8700K nak meg nem tudjuk a turbojat, de 4.0GHz azert biztosan lesz annak is.
Nem is tudom, azert ez elegge elszomorito igy, foleg a sz@r kupakjaival az intelnel az az extra 45Watt kulonbseg nem keves.
Nyilvan senki nem kotelezi ra az embert, hogy megvegye, de ez az uj szeria tobb sebbol is verzik most.Mindeki arra szamitott, hogy majd a Ryzen kihoz az Intelbol valami tikos fegyvert, amit eddig benn tartottak konkurens nelkul...de ugy latom inkabb kapkodasukban elkezdtek kokanyolni, nem is kicsit.
Szerk: (#65680) proci985: nalam ezt mar az ara eldontotte, de ha lesz belole vmi okositott/olcsositott verzio, akkor azzal meg lehet hogy eltudnek viselni egy uj gepet magamnak.
De semmikeppen nem szeretnek 300£ nal tobbet lapra kolteni, sott tulajdonkeppen 200£ se, de ha annyi akkor annyi, ezt is kb 3-4 evre vennem.[ Szerkesztve ]
...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Devid_81 #65681 üzenetére
ja hogy ezert igy 500USDt kernek el ugy, hogy a hutese egy filleres vacak. de beraktak egy ventit ami nem megy am hallhatoan ha nincs terheles alatt. koszonjuk.
lol, foleg.
egyebkent azon agyalok, hogy ha a threadripper 180W a skylake meg 160W akkor megis miert gondoltak, hogy ez igy jo otlet marketing szempontbol.
ja de lesz monoblock is, 150 euroert. hat a hulyenek is megeri.
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
Újraraktam a Win-t, órák óta hibamentes!
-
VTom
veterán
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
törölt tag
Kedves players111!
A felhasználódat törlésre jelölted, mely átfutási ideje 72 óra. Ha esetleg meggondolnád magad, az alábbi linken beléphetsz, így felhasználód nem lesz törölve:
VISZLÁT!
-
törölt tag
Nem jön mostanában valami új jó játék?
-
törölt tag
válasz Mahrenburg #65691 üzenetére
1970?
-
Mahrenburg
őstag
válasz #35434496 #65692 üzenetére
Bocsánat, nem néztem, hogy mikor tetted fel a kérdést...
Ugyan még nem próbáltam ki, hogy milyen, de az óvodában a hardcore gamerek nagyon dícsérték...
S bár maga a játék nem a legújabb, de egy (állítólag Abu által terjesztett pletyka szerint) a Vega megjelenésére időzítve megjelenik egy dedikált, csak a Vegán futtatható multiplayer DLC...
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Puma K
nagyúr
válasz cyberkind #65557 üzenetére
+
Köszi szépen az infókat!
Most hogy eladtam a VGA-t, gondoltam költök egy kicsit a gépre.
Ezen a mod-on pörög az agyam hogy meg kéne csinálni: Corsair 200R Review & 360mm Radiator Modding Guide Watercooling (a lényeg itt: [link]
Viszont nem tudom hol lenne jó helye az adattárolóknak
Jó régóta halogatom ezt a CPU hűtő témát... de házat meg nem akarok cserélni. A TT X5 ATX tetszetős, de meh... valahogy nem hatotta meg a kicsi szívemet nagyon megszoktam a mostani gépházméretet.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
ÁdiBá
veterán
Most fiúk, mi újság van a VEGÁ-ról, jobb mint a 1080Ti nem jobb?
Melyik lesz a játékokra való verzió, mennyi verziója van? Mire készült ?!Minden szarság kering már a interneten, csak a lényeget nem írja senki.
Pl
VEGA XL + 1000 USD + GTX1080Ti + 20% + 300W
Valami ilyesmi kellene már attól a nyomorult AMD-től...ÁdiBá
-
Devid_81
félisten
Annyit tudunk, hogy valoszinuleg 499$ os aron a Volta ellen is jo lesz.
Ugyan 60%al alul marad majd, de ettol meg osszemerheto leszViccet felreteve, a leghuteses valoszinuleg a GTX 1080 szintet fogja tudni.
A vizes professzionalis (Frontier) bol kiindulva meg sajnos az is elkepzelheto, hogy a vizhuteses gyari OC-s tud majd csak annyit mint a GTX 1080.
De meg nehez barmi okosat mondani, mert csak a Frontier eredmenyek vannak kinn neten.
Es az nem teljesen jo osszehasonlitasnak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest