- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 750 / 750 Ti (GM107) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
-
-
Redneck
nagyúr
válasz dom2000 #6206 üzenetére
Ez nekem is gyanús, úgy tudom az ASUS az erre vágyóknak megcsinálta a Strixet. Az kikapcsolja a ventilátort ha nem kell. Más kérdés hogy bármelyik kártya meg tudná ezt csinálni ha a gyártók úgy akarnák. Szerintem ezek a nagyobb bordák, pláne a hőcsövesek, simán lehűtenék a 750-et és a Ti-t, venti nélkül 40-50 fokra.
De akkor ki venne feláras csendesebb hűtőt?[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
Nálam 45-50 fok között megy, és nagyon maximum plafon OC-vel és GTA alatt volt talán egyszer 55.
Netezésre, filmezésre elég lehetne nélküle, legalábbis a hőcsöves változat.Nem is gondoltam hogy ennyire szembetűnő a különbség, még sosem láttam a sima bordásat.
Hőcsöves Windforce
Hőcső nélküli Windforce[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Elnézést, a második link hibás volt.
Mondjuk még mindig nem értem miért nem raktak hőcsöves WF-et a GTX 950-re. Barátságosabb lenne az 58-60 fok mint a 68-70. A haszon meg nyilván kisebb, és az üzletben nincs barátság.
-
mcs
veterán
válasz Redneck #6210 üzenetére
Nagyon vékonyka borda van a cső nélkülin, és ez főleg élőben látszik. 1,5-2 centi között lehet a vastagsága középen.
Amúgy meg nem kicsit zord, hogy ugyanezt merték rátenni a 950re is, ugyanis a 750 Ti is melegszik rendesen vele, ha nagyon meg van terhelve. Amikor eléri a 70 fokot, akkor mennek kb 1700-1800as fordulatra a ventik, így szerintem egy 950en akár 2500on is visíthatnak. -
mcs
veterán
-
-
dom2000
csendes tag
Ez a típus is leállítja a ventillátort,semmi köze ahoz, hogy strix vagy nem.ez is elég magas boost 2 vel rendelkezik.12 órát unityztem,az pedig izasztja, ugyis csak max 58 fokos volt,tök csendes, ford számot nem tudom.szerintem a hütő bőven elég ehez a karihoz
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Ezt nem nagyon értettem. Persze számít.
Nálam 25 fok van, így 30 az idle és 55 a plafon. Megnéztem nemrég Metro 2033 Redux alatt. Minden legmagasabbra állítva csak SSAA nincs. 1680x1050 16xAF, v-sync ON.
1269/1425Mhz, VRAM 6360Mhz.
[ Szerkesztve ]
-
Pehi
senior tag
válasz dom2000 #6223 üzenetére
Az Asus-al sincs semmi bajom,csak én eddig úgy tudtam,hogy az ami Neked van nem állítja le a ventit! Sőt! Biztos vagyok benne,hogy megy az a venti! De teljesen mindegy,nem? Ha minden rendbe van vele,és halk meg hűvös,használd egészséggel! Amúgy nem vagyok márkafüggő,de az első 3 a Giga, Msi,Asus.A sorrend az mindegy!
[ Szerkesztve ]
-
majorp80
csendes tag
Sziasztok,
Teljesen új vagyok a témában, és érdeklődnék, hogy ez a kártya:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5572#kf
le állítja-e a ventiket, ha nincs terhelve?
HD film nézés alatt milyen fordulaton működik, nem csak játszani akarok rajta.
Előre is köszi a válszt. -
mcs
veterán
-
Pickit3
aktív tag
Heti kérdésünk: Melyik a legszarabb gyártó már megint? Hát persze, hogy az asus. Mit kell csinálni ilyenkor? Rommá kell fikázni. Miért? Mert giga fanatizmus van méghozzá hőcsöves. Egy mezei asus kártya le tudja állítani a ventilátorait? Strix biossal simán. Passzívan tud menni ezzel a "gagyi alu tömbbel"? Netezés, filmezés közben 27fok egy alig szellőző házban azaz röhögve.
Gyerekek már megint erről szól a topik. Hőcsöves vs nem hőcsöves. Giga vs szarasus. 'Haggyukmárá!
Közeli baráti körből járt nálam még egy asus és egy giga kártya. Asus koppra ugyanazt a hőmérsékletet és tuningot produkálta mint az enyém míg a giga tuningban már nem volt olyan erős és 2fokkal melegebb volt. Akik a giga hőcsőre verik azoknak elárulom, hogy a gigánál már halható volt némi szélzaj is az asushoz képest. De nem baj, az a lényeg, hogy a giga jobb vagyis nem. Az asus a plusz vga csatlakozó(régebbi konfigok miatt), a jobb tuning potenciál és a hőcsővel ellenben erősebb hűtő miatt már kiérdemelte a szar plecsnit. De mi van abban az esetben ha és szeretek szart használni? Ugye megengeditek?
Szeretném mindenkitől kérni ( akár flame fanatikus akár addikt), hogy ne erőszakoljátok bele mindenkibe a gigát. Köszönöm! -
mcs
veterán
válasz Pickit3 #6238 üzenetére
Gigából is egy jó ,,sz@r", cső nélküli változatot linkeltek be , hogy jó vétel-e.
A 750 Ti Strix pedig 5 ezerrel olcsóbb, mint egy úgyszintén Strix 950, így az előbbi határozottan sz@r vétel a túllőtt ára miatt. A tuning és hőmérséklet pedig kártyánként más és más, főleg, ha nem azonos szellőzési körülmények között vannak.[ Szerkesztve ]
-
Pickit3
aktív tag
Gondoltam lejön, hogy egy nagyobb tenyérnyi hűtőn már sehova nem tudod elhőcsövezni azt a 60wattot.
A strix-hez pedig; a néma hűtés sosem volt olcsó. Boltja válogatja, hogy hol melyik tesz rá nagyobb haszonkulcsot, ez nem igazán mérvadó.
(3 kártyát csak az én gépemben nyúztam meg ergo eléggé azonos körülmény, de tisztában vagyok vele, hogy csak következtetni és nem levonni való eredmének.) -
majorp80
csendes tag
válasz Redneck #6243 üzenetére
Esetleg az MSI GTX950 ről valami tapasztalat.
Itt azt írják még jobb a hűtése mint az asus strixnek.http://prohardver.hu/teszt/geforce_gtx_950_a_legujabb_kozepkategorias/tesztkonfig_fogyasztas_hutes_tuning.html
Amúhy MSI Mortal lapot szeretnék, lehet akkor célszerű volna MSI kártya hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok