- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chapel
addikt
bocs, rossz topik
[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Lathronos
őstag
válasz Bjørgersson #38899 üzenetére
Ahogy bobalázs is írta, bizony ahogy játékokban növekszik a poligonszám és ezáltal egyre inkább közeledünk a fotorealosztikus megjelenítés felé, bizony 2-3 éven belül már a 8 GB is csak a minimális grafikai részletességhez lesz elég sajnos. Animálásra meg olykor már manapság is kevés. Nálam már most súrolja a 7-7.5 GB-ot egy egy animáció renderelés Blender-ben ha Evee-t is használok. A Maya-ról nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
-
PAtr0n
addikt
válasz Hencso #38895 üzenetére
Azért egy 1070ti vagy egy 1080 még nem a FHD kategória, akkor beszélhetünk erről, ha fontos a 144fps az arra képes free vagy G sync monitorokon.
1440p-ben játszok 3 éve, gyakorlatilag a monitorhoz vettem a 1080-at, minden számomra fontos címben 50-60 fps-em van, high vagy ultra beállítások mellett. Ha kompetitív multi lövöldézek, ott lecsavarom a grafot, hogy meglegyen a 100 közeli, vagy a feletti fps.
A 1060 a FHD kategória, azért ezek az erősebb 1070-ek és 1080-asok még a mai napig bőven elegek szinte mindenre, akár 1440p-ben is.
Ráadásul én bányász 1080-at vettem, de átpasztáztam, + AB Curve, aztán köszöni jól van."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
Spizzi
tag
válasz bobalazs #38905 üzenetére
Attól függ mit értünk kompromisszummentesség alatt. Én még olyan játékkal nem találkoztam FullHD-ben amit ne tudna közel stabil 60 framen tartani max grafikán, olyanokat kell csak levenni ami képivilágban 0 változást eredményez, mondjuk az árnyékokat és a ködöt ultráról highra és meg is van a szakadásmentes kép. Persze sima vsync-el már nem próbálkoznék a felezés miatt de szerencsére adaptív szinkronos a monitorom így nem vág földhöz egy-két robbanásnál az 55 frame sem. FSR 2.0-val pl. a Read Dead alatt pedig parádé, hogy egy értelmes beállításon ahol szándékosan szűrve vannak az olyan effektek amik a 3090-et is megfektetnék mint pl. az ultra water physics ésatöbbi de ami kell, textúra, bevilágítás, mélyélesség, anizotróp szűrés ultrán milyen folytonos képet produkál egy több mint 6 éve megjelent felsőközép kategóriás kártya.
De abban igaza van az előttem szólóknak, hogy ez a 8 GB lassan limites, én is a 4080-ra várok és megint elég lesz 6-7 évig FullHD-ban.
7900XTX / 7800X3D / 32GB 6000MHz
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Van értelme apróra feltenni egy hibás Zotac 1080 Amp! Extreme-t?
Még 2020 ősszel adta meg magát, egyik pillanatról a másikra kb. Filmezésnél megállítottuk és elment idlebe a gép, kikapcsolt a monitor, de ezután már nem adott újra képet, nem ébredt fel. Semmi nyoma hibának, ventik pörögnek, világít a led, de nem ad képet, nem tudom javítható-e.Érhet ez bárkinek bármit?
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Aprósólyom
addikt
válasz gabber01 #38907 üzenetére
Korábban, pár hónapja mentek itt az aprón a hibás kártyák is. De most, hogy megtörtént az ETH merge. Ki tudja.
Szerintem csak attól függ, hogy aki szokott GPU-kat javítani, az ad-e esélyt neki. Dde van hogy a rajta lévő alkatrészek miatt vesznek hibásat. Meg akarnak javítani egy másikat, ami tuti javítható de a speckó alkatrészek miatt nem biztos hogy van más megoldás azon kívül, hogy vesz egy másik hibásat és a kettőből csinál egyet.
Amikor magasak voltak az árak akár 1/4-1/5 áron is hirdették a hibás kártyák a működő példányokhoz képest.
Ha más nem, csak maga a hűtés 10-20k közötti értéket képviselhet.Jevons paradox
-
bobalazs
nagyúr
Egy elég komoly mérést csináltam, alulfeszelés és fps veszteség összehasonlítás terén, akit érdekel csekkolja!
-
Bjørgersson
félisten
válasz bobalazs #38909 üzenetére
Olvasható formában is csekkolható lesz?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
bobalazs
nagyúr
válasz Bjørgersson #38910 üzenetére
Nem.
2 fps veszteség 50 watt fogyasztás különbség. -
Bjørgersson
félisten
válasz bobalazs #38911 üzenetére
k
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #38911 üzenetére
Jó összehasonlítás és tényleg milyen jó eredményeket lehet elérni egy kis finomhangolással.
Ezek a gyártók széttuningolják gyárilag a GPU-t, CPU-t az eszetlen a verseny érdekében...
Egyébként érdekes, hogy 1070 Ti ennyivel magasabb feszkót kér. A 1060, 1070 és talán még a 1080 is nagyon hasonló feszkón/freki görbén járnak.
Jól rémlik, hogy a 1070 Ti a 1080 gyengébb példányaiból kerül ki? Lehet ezért kell neki magasabb feszültség?850mV-on 1620MHz körül van a stabil állapot ami fölé már nem nagyon lehet menni 850mV-nál?
Jevons paradox
-
CJ4567
nagyúr
válasz Aprósólyom #38913 üzenetére
Én a 1070 Strix-emmel kicsit más irányba mentem el, megnéztem, hogy a gyári boost maximumát (2000MHz) milyen feszültségen bírja, így lett a 2000-2012 @ 1V beállítás, számomra így is elég takarékos, általában 100-130W körül mozog, de vannak játékok, amik ezt is simán 150+ tartományba nyomják.
No Sana No Life
-
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #38913 üzenetére
1797Mhz (1810,1835) is kimegy a 0.85vből. Nem száz hogy stabil, de megy.
az 1911es beállítás 1V-on az is alulfesz, a gyári órajel vmi 1898 körüli 1.062ön? -
Aprósólyom
addikt
Anno 1070-nel teszteltem sokat:
900mV/925mV és felette én nem tapasztaltam érdemleges fogyasztáscsökkenést. Pár fokot biztos lehet nyerni, de fogyasztáscsökkenés marginális.
Tehát, ha csak 900mV/925mV-ig megy le valaki, akkor nem láttam sok értelmét undervoltolni. Pár wattot lehet spórolni és kész. Konnektoros fogyasztásmérővel teszteltem, ahogy bobalazs is.
Undervolt értelme igazán ott kezdődik, ahova bobalazs belőtte, 850mV vagy még lentebb. Esetleg még talán-talán 875mV, de még az se hozott érdemleges fogyasztáscsökkenést csökkenést a tapasztalatom szerint, hiszen ekkor is fel tud boostolni 1900 környékére és hát a fesz mellett a freki is erősen befolyásolja a fogyasztást és hatékonyságot.Ezért kérdeztem a 850mV-hoz tartozó frekit balazstol, mert túl alacsonynak tartom. vagy ha 1620MHz elég, akkor bőven még lehetne lentebb ereszteni a feszültséget.
A mostani példám, hogy nézzek egy 1620MHz közeli értéket.
Az 060-am egyik profilja, 1560MHz-t tud 725mV-on, stabilan. Kicsit gyengébb volt a 1070-em, de nagyon hasonló görbét tudott.
De én könnyen vagyok, mert így is fut 120fps-sel minden játék, amivel játszom.De az a profilt használom:
Talán csak akkor válik igazán beszédessé az eredmény, ha figyelembe veszitek az 54% TDP-t. Hogy igazán alig marad el a gyári 1900MHz körüli max boost értéktől. És mutatok egy 3DMark TimeSpy eredményt: [link]
Kb. 15%-kal alacsonyabb 3D teljesítmény, majdnem fele akkora TDP-ből, amit a fogyasztásmérő vissza is igazol.
Ilyen és hasonló arányok simán realizálhatóak a GTX 10 sorozatnál, bárki másnál is.
Csak ezért bátorkodtam szólni...Jevons paradox
-
Baryka007
őstag
válasz CJ4567 #38914 üzenetére
Nekem anno a GamingX 1070 esem 925mv al tudta a 2012 mhz-t ... Ott is használtam... Tök jó volt...
Februárban vettem 1080 ti.-t ez meg.... 981mv a legalja ameddig le tudok menni, ott tudok 1960mhz et kb....
1025mv meg a max, amit enged neki a szoftver... De ott képes 320w ot is bezabálni TBP-ben, ha össze állnak a csillagok az égen...
Amúgy jelenleg 981mv @ 1963 mhz -50% tdp vel eszik most annyit mint egy 1070 140-165w között.... Teljesítményben az RTX 3060 2% al hagyja csak maga előtt... Úgy láttam ez a leg optimálisabb. Ja és így, ugyan annyit eszik mint az RTX 3060 .... A gond csak az, hogy ez WoWban így van....
Ha pl Shadow of the Tomb raider... vagy akármilyen call of dutyt indítok... Ott kéne neki a nafta az 1963mhz boost simán megy neki, de a -50% TDP limit miatt, ott már 10% al elmaradok a 3060 tól... Ha ott a TDP limitet vissza tolom 100% ra, akkor 220w ig megy el a fogyasztás... Itt viszont már a 3060ti és afeletti VGA-k vannak csak előnyben.
Nem tudom, itt van -e valakinek 1080ti... érdekelne, hogy kinek milyen feszen megy pl a 2ghz .... Mert nem tudom, hogy ez 1080ti nál jónak számít -e vagy sem ? .... Nálam 1v on tudja a 2ghz et.... 1025mV nál pedig a 2050mhz a max... De már inkább az is csak döcög, és benchmark stabil csak... -
Bile Demon
őstag
válasz Baryka007 #38917 üzenetére
Nekem van egy MSI Gaming X+ 11Gbps 1080, ami alapból 1949MHz-ig boostol 72fokon.
+12MHz offsetet tud stabilan. Feszültségemelésre NEM bírja jobban az órajelet. 2GHz-t nem tudtam stabilizálni sehogy.
Illetve van bánya leszerelésből egy ASUS Strix 1080Ti, ami alapból 1050mV-al 1949MHz--re boostol. 55 fokon (auto / 33% fan).
Ha jobban hűtöm, 52 fokra (60% fixed fan), akkor 1062mV-al 1962MHz-n megy alapból. Itt +87MHz offsettel 2037-et megy. Feszültségből a +50% +25mV-ot jelent és 12MHz-t. Tehát így 2050 @ 1075mV.
100% fesszel: 2062 @ 1093mV
Curve az valahogy nem működik. Lehúzom az órajel pontot pl. 1V-on és Apply-olom, és nem változik semmi, a curvbe pedig egy felhúzot pontot mutat halványan 1V-nál... Órajel és feszültség nem változik.
TDP-ről nem nagyon tudok nyilatkozni. 150-225W között változik a Board Power, meg se közelíti a limitet FarCry 6 HD Texture 1080p alatt. Kicsit overkill ez a kártya Full HD-re. illetve lehet, hogy enyhén CPU limites... (4790K @ 4.5GHz).Bruhe
-
Baryka007
őstag
válasz Bile Demon #38918 üzenetére
Nekem 1,061v nál feljebb nem megy, blockolja a BIOS... tuninggal sem. De 1061mV nál tudja a 2050mhz -t gond nélkül.
Viszont be is zabálja a 320w ot... 4K felbontásról beszélünk.
FC6 ban szerintem simán CPU limites vagy, már csak a FHD miatt is... Esélyed nincs FHD- alatt kihajtani azt kártyát... Nekem a 10700k @ 5,1ghz ac + 4266 CL17 es memóriával is sok helyen CPU limites a kártya... pl WoWban ( jó nem túl jól optimalizált példa ... ) De 4K ban már kihajtja. -
bobalazs
nagyúr
Még egy kis undervolt téma:
[link]
3dmark firestrike benchmarkban 15-18% a mínusz, az 1633 vs 1911 Mhz órajel miatt. -
bobalazs
nagyúr
-
CJ4567
nagyúr
válasz bobalazs #38924 üzenetére
Nekem itt valami furcsa, azért egy 1070Ti papíron nem kicsit erősebb, mint egy 1070. Én lefuttattam egy Time Spy stress tesztet, majd simán játszottam, ha artifactol, azt úgyis látni fogod, ha instabil, akkor meg kidob, vagy lefagy.
Nekem Samsung VRAM-os a kártya, +500-at az előző Micronos 1070 nem is bírt, az +300-nál kifulladt, de lehet szerencsésebb leszel, mint én.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
Aprósólyom
addikt
Ha csak a VGA eredmény érdekel, akkor csak a graphics score-t vessétek össze.
A 3DMark pontot a teljes rendszerteljesítményből képzi és beleveszi a procit it.Jevons paradox
-
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #38927 üzenetére
Hát majdnem azonos értéken az ő 1070e meg a 1070Tim ugyanazt hozza graphicsban. Azért csak nézek most mi ez.
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #38926 üzenetére
Az első PCie x16 foglalatnak dedikált sávjai vannak a VGA-hoz.
z370_chipset.png (933×626) (anandtech.com)Korlátozás, legfeljebb az M.2 SSD és a SATA párhuzamos használata esetén van, mert osztoznak a PCIe sávokon.
https://www.msi.com/Motherboard/Z370-A-PRO/Specification#ref1Most az eredeti BIOS van a VGA-n? Alaplapi BIOS frissítés?
Jevons paradox
-
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #38929 üzenetére
Eredeti BIOS van vgan rajta és legfrissebb alaplapi BIOS van.
Öt különböző hdmi és dp kábel csere bere után x16 módban van.
Magyarázat továbbra sincs a firestrike gyenge graphics scorejára. -
CJ4567
nagyúr
válasz Aprósólyom #38927 üzenetére
Tudom, csak a graphics scoret néztem, egy 8600K-t nem lenne fair egy 3600-al összevetni.
Nekem a Strix OC BIOS-a van a Strix-en, de az jelen esetben nem sok vizet zavar, mert fixen 2GHz/1V-ra van állítva a kártyám.No Sana No Life
-
Aprósólyom
addikt
válasz CJ4567 #38931 üzenetére
Nem volt egyértelmű. Akkor nem szóltam.
#38930 bobalazs:
"Öt különböző hdmi és dp kábel csere bere után x16 módban van."
Ez számomra jelen pillanatba metafizikai jelenségre utal... Pillanatnyilag az azonos 3DMark graphics pontot sem tudom magyarázni.[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
Baryka007
őstag
-
Baryka007
őstag
válasz CJ4567 #38935 üzenetére
Valamikor régen a 1070 el futtattam FireStrikeot... De eladtam idén februárban, majd váltottam 1080ti ra... De sehol nem találom, pedig hasonló számokat produkáltam mint ti... Emlékszem is rá, most kíváncsi lennék hol helyezkedne el.
Mert 2150mhz ig nyúztam... De csak ez az egy bizonyítékom van róla, még Superposition benchmarkból
-
bobalazs
nagyúr
Gyári beállításokkal nem nagyon használtam eddig a kártyát, kipróbáltam. Ugye nem ideális ez? Zotac 1070ti mini
Illetve maximum ezt tudtam kihozni a ventik maxon járatásával
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz bobalazs #38938 üzenetére
Mi nem ideális?
-
bobalazs
nagyúr
válasz kispal87 #38940 üzenetére
Júliusba volt pasztázva, ennyi idő alatt beszáradt volna?
73c fok/61% venti volt akkor furmark alatt.
Persze hogy visszavettem most már a feszt 140 watt körüli fogyasztásra mert így hűsebb a kártya 15 fokkal. Csak na motoszkál bennem hogy gyárin biztos hogy ilyen magasra, 79 fokra kell hogy menjen? biztos nem. De mint látod 100 ventivel is csak 70 fokra tudtam hűteni, és még csak nyár sincs.[ Szerkesztve ]
-
kispal87
aktív tag
-
bobalazs
nagyúr
válasz kispal87 #38944 üzenetére
De érted, én ilyen kocka vagyok hogy foglalkozok ilyen dolgokkal, van aki meg csak megveszi a kártyát, bedugja a gépbe aztán az életbe nem monitorozza. Elmegy úgy is, ki tudja hány fokon, meg hány megahertzen, nincs piszkálva, mert megy. Ezzel a görbével, 140 wattos a max fogyasztás, 1885 Mhz.en, és 65 fok így max 54%fan.
[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #38943 üzenetére
MX-4 | High performance thermal paste | ARCTIC
Long last elméletben.
Esetleg a csavarokat ellenőrizném, hogy még mindig jól szorítanak-e. Thermal pad gyári? Mert ha nem és keményebb a gyárinál, akkor az befolyásolhatja a rés nagyságát a lapkák és a borda között.
Még egy ötlet, mennyire vastagon kened a pasztát? Én kis borsó méretet szoktam, hogy ne legyen túl sok. ARCTIC MX-4 - User Manual
Ha idővel jelentősen rosszabb lesz, szerintem az akkor fordulhat elő ha túl sok kerül a lapka és hűtő közé.
Kereszt irányba-sorrendbe szoktad csavarozni kis lépésekben a hűtő 4 csavarját? Az is fontos.
Bocs, ha mind egyértelmű De jobb ötleteim nem voltak hirtelen. Fél év nagyon kevés idő, hogy sokat változzon. A jobb minőségű paszták nagyon lassan öregednek elméletben.De ha más nem, korlátozd be a 725mV és 800mV közé valahova. Ott is van még teljesítménye bőven, viszont 800mV körül iszonyat beesik a teljesítmény igény. Fentebb amit betettem képet én tényleg úgy használom. Fele watt, 15% teljesítményvesztés.
Eszembe is jutott, hogy pl a 14 nm intel proci is 800-830mV körül fut idle állapotban. Nem is meglepő, hogy milyen hatékonyságot lehet elérni a GTX 10 sorozattal 800mV körül. Beteg. Nem is értem minek ezeknek 900-1000mV körül tartomány. Akinek 800mV körül nem elég a teljesítmény, annak egyszerűen erősebb kártya kell. Ez mondjuk természetesen szvsz De szerintem ahova 10-15% különbség kevés, ott a 20-25% se megváltás, úgyhogy új kártya mint inkább OC.[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
-
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #38947 üzenetére
Az se mindegy milyen játék terheli a gépet.
100% gpu kihasználtság ilyen pl FAllout 76 játékbanThe Division 2 ez a legkomolyabban megterhelő game
Mind a három azonos Afterburner görbés. Mindhárom közel max grafikán, fps szabadjára engedve 163 limittel.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #38946 üzenetére
-
Bjørgersson
félisten
válasz Aprósólyom #38946 üzenetére
Tehát szerinted ha valakinek nem elég egy visszafojtott 1070, az vegyen egy visszafojtott 1080-at, aminek a teljesítménye kb. megegyezik egy gyári 1070-nel? Logikus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest