-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CounterBoci
senior tag
válasz Redneck #7389 üzenetére
Ha tudnám a választ, lottóznék. A lényegen nem változtat hogy kérte, hogy nem megy. Nem iponos egyébként. Egyből küldje vissza és várjon 2-3 hetet a javításra, meg se próbálja megcsinálni, vagy segítséget kérni. Olyan nagy fáradtság pár jedi trükköt meg ráolvasást kipróbálni mielőtt visszaküldi? Uram bocsá' tippet adni a usernek. Akkor felesleges ez a fórum is, mindenki mindennel menjen szervízbe.
-
Csupingo
veterán
válasz CounterBoci #7401 üzenetére
Nálatok egyszer se ment? Ugye a plusz tápcsatlakozót is bekötöttétek a kártyára? Talán egy alaplapi bios frissítés segítene.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Redneck
nagyúr
válasz CounterBoci #7401 üzenetére
Nem, csak nem értem hogy egy új, összerakott és tesztelt géppel mi lehet a gond. 2-3hét?
Az üzlet mit reagált a problémára? Gondolom nem azt hogy srácok, kezdjetek el bűvészkedni, ki-be pakolni VGA-t, ezt-azt, és ha nagyon nem megy akkor hozzátok vissza.Plusz egy új gép ami összerakva és tesztelve úgy indít hogy mindig az integráltat használja, és nem képes működtetni a dedikált VGA-t, nem tűnik nyerőnek. Akkor van kellemetlenség, ha webshopos, házhozszállított, és nincs a közelben...
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
SipiBcs
őstag
Üdv!
Bekerült az új MSI GTX 1060 OC 6GB a gépembe. Csak a drivert szedtem le DDU-val és került rá a legfrisebb a win8.1re. Egyelőre anomáliát nem tapasztaltam, majd a két ünnep között felhegesztek egy új win-t.
Szőrös fánkra 77 FPS-t dobott, +DMark11-ben 13500 pettyett dobott a gép az alapon kocogó 3770k mellett. Rendben vannak ezek az értékek?
BF1-ben csak beugrottam egy üres szerverre tesztelni. Az optimalizáló mindent ultrára rakott és olyan 80 FPS-t láttam az AB-vel az erdei pályán. Csorgott a nyálam a látványra, ezen az értékeken meglepődtem!
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
mclaren-d
aktív tag
Szevasztok Igy karácsonyra beneveztem egy inno3d 1060gtxre 6gb Kicsit féltem tőle, mert nagyon olcsó volt a többihez képest (87ezer) De nagyon meg vagyok vele elégedve, csendes és nagyon szép kis kártya Szóval csak bátran
★Corsair vengeance c70★MSI B450 Tomahawk ★AMD Ryzen 2600★Sapphire5700
-
Puma K
nagyúr
válasz ricsi8800gt #7399 üzenetére
MSI Gaming X 70°c-on és automatikusan 1974Mhz-re boost-olt.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
ledgeri
nagyúr
Üdv! Én is megvettem a klubbelépőt egy Giga Windforce OC személyében.
Ha Radeon HD 6850-ről váltottam, és a gépszerelés elhúzódás miatt csak driver install volt, mit ajánlotok ami felrobbant (demo, ingyen játék, valami?) Csak hogy érezzem, hogy jót vettem
Holnap ide nézek be majd elsőnek várom az ajánlatokat
Meg azt is kérdezném, hogy -gépem egyéb elemeit figyelembevéve-, hogy melyik tesztprogram az ami tényleg GPU-GPU ellen megmutatja, hogy a nagy youtube-os review-khoz képest hol is áll ez az egyed?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
válasz bobalazs #7409 üzenetére
Ja persze az lesz, egyik fő indok volt a generációváltásra, a reg meg már egy kölcsönkártya miatt meg is volt.
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
EVL2
aktív tag
válasz ledgeri #7408 üzenetére
Nem teljesen ingyen de most 1164Ft a Origin-en a Crysis 3 Digital Delux Edition. Látványba még mindig felveszi a versenyt az új címekkel. FHD környezetben is rendesen le tudja terhelni az 1060-t. Jól látható benne mire képes a kártya mert a cpu igénye nem túl hatalmas. Nekem ahoz hogy stabilan meg legyen a 60 fps és ne mozduljon ki lefelé vsync mellet. Le kellet egyet vennem az élsimiből.
Mindent maxra tolhatsz csak egyel alacsonyabb elsimít érdesem a 60 min fps-ért levenni. De ha azt is maxra tolod olyan 45-55 közötti fps-ed lesz. Csak egy kicsit értelmetlen mert látványilag szinte semmi a különbség. A stabil 60fps többet dob a játék élményen (számomra).SipiBcs : A BF1 nekem is nagyon tetszett amikor kipróbáltam először max. grafikán. Még a 3470-em is elég jól viselkedik alatta. Egy tipp hogy ha még nem próbáltad! D12-be érdemes futtatni. A kártyánk minimálisan rosszabbul szerepel alatta (nagyon minimálisan) de a prockót sokkal jobban kihasználja. Nekem hatalmasat dobott a D12. Csodásan fut alatta a gépem. Na már most egy 3770-el HT-val ez az előny még nagyobb lehet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Bjørgersson
félisten
válasz #41133696 #7413 üzenetére
A tavalyi év, s talán a PC-s játékipar eddigi legnagyobb botránya, az egyik legtöbb memóriát zabáló játék? Lehető legjobb érv...
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
EVL2
aktív tag
válasz #41133696 #7413 üzenetére
Nekem elég érv a TF2 is. Ahogy nézem a vram kihasználtságomat csak kerekedik a szemem. Biztos vagyok benne hogy feleslegesen is pakol ennyire, de rögtön ahogy elindítom a kampányt 4GB ról indul a játék. És nem 3 ról. Na jó van hogy 3.5-ről.
Amikor 5600 meg 5750 mb-t eszik, tuti hogy csak feleslegesen pakol fel ennyit de tény hogy a 4GB a kompromisszum mentességhez kell. Persze a TF2 remekül élvezhető a maximum nélkül is!
Olvasgattam itt olyat is hogy úgyis hamarabb fogy el a GPU mint ahogy a 3GB VRAM. Itt a példa rá hogy nem igaz. A GPU bőven bírja a TF2-t maxon, kompromisszum mentesen, vsync-el 60FPS-el.
De leszögezem hogy majdnem minden igényt ki tud elégíteni a 3GB-is! Fél év sem kelet hozzá hogy ki jöjjön két olyan cím amihez a maximális beállítások mellet már kevés, vagy nem engedi a maxot maga a játék.
2017-es év sok érdekes dolgot fog még hozni és ez csak a jéghegy csúcsa.De ezeket leszámítva főleg ha nem kell a max. remek az a 3GB!
Szerk: A második címnél a rise of the tomb raider-re gondoltam ami ha jól tudom már az 1060 előtt is kint volt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Bjørgersson #7414 üzenetére
Nem igazán a VRAM volt nála a necces hanem a rendszermemória, és kezdetekben. VRAM-ból BF1, GTA5, WD is megeszik akár 8-at is.
(#7415) EVL2: TF2 az mi? Mert nekem a Team Fortress 2 ugrik be, de az meg még a HD 4670-en is de talán a 3850-en is simán futott
[ Szerkesztve ]
-
dewil666
őstag
Minden kedves fórumtársnak Kellemes Karácsonyt Kívánok!
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Puma K
nagyúr
válasz Bjørgersson #7412 üzenetére
Úgy, hogy out of the box ennyi komának most 26-28°C-os lakásban, Corsair 300R házban amit 6db PWM-es Be!Quiet Silent Wings 2 120mm-es venti szellőztet alacsony fordulaton.
Ahány tesztoldal annyi mérés, de nem ritka az ehhez közeli hőfok ahol a környezeti hőmérséklet nincs megemlítve.
Pl: [link]Korábban emiatt a tapasztalatom miatt írtam, hogy baromi értelmetlennek tartom ezt a ventilátorleállítósdit... inkább forogjon a venti 10-20-30%-on alapból és innen kezdje el emelni a fordulatot ha az emelkedő hőmérséklet miatt szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
Meg is halnék 26 °C-os lakásban.
Na de miért pörögjenek üresben feleslegesen a ventik 10-20-30%-on, amikor 30% bőven elég még játék közben is, hogy 70 °C-nak még csak a közelébe se menjen?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
Puma K
nagyúr
válasz Bjørgersson #7421 üzenetére
Télen meghalsz a 26°C-tól. De nyáron azért jó lenne egy állandó 26˘C-os lakás nem?
Minimális légmozgás nem árt a kártyának, sőt semmilyen alkatrésznek nem tesz rosszat ha állandó hűtést kap.
Ezen a Gaming X-en jó ventilátorok vannak így nincs hangja. Szóval ha forognak folyamatosan az sem annyira baj mintha nem forognának.
Jól beállított egyedi ventilátorprofillal még 70°C-ra sem tudna szerintem melegedni a gyári beállítások helyett...
-
Bjørgersson
félisten
Üresben éppen elég az a légmozgás, amit a házban lévő ventilátorok adnak szerintem. Nekem gyári ventiprofillal se ment még 65 °C fölé, ezért nem értelek.
-
Puma K
nagyúr
válasz Bjørgersson #7423 üzenetére
Más a Define C és a 300R mérete így a légmozgás is.
A ventilátorok száma és fajtája sem lehet egyenlő.Azért lenne jó a folyamatosan forgó venti mert annyival lenne kitolva a kötelező fordulatszámnövelés. Ahogy melegszik a kártya úgy tudja átvenni a hőt a fém bordák egésze a kártyán. Aztán ha az már kellően meleg akkor jöhet a fordulatnövelés.
6GB vs 3GB: plusz VRAM modulok vannak a kártyán amik terhelés alatt plusz fogyasztók azaz hőtermelő részek a kártyán.
A szóban forgó konfig amiben produkálja a 70°C-os terhelés alatti hőmérsékletet abban van egy méretes CPU hűtő a VGA felett:
Lehet ez is rádob valamit, de terhelésnél ahogy emelkedik a CPU hőmérséklete úgy növeli az alaplap a házszellőztető ventilátorok fordulatszámát. A házszellőztető ventik görbéje meg úgy lett beállítva, hogy a VGA hőmérséklete is nagyjából bele lett kalkulálva. Lehet ez igényel még némi finomítást.
A te és a koma gépe méreteit és komponenseit figyelembe véve eltérőek. Ha azonos lenne legalább a ház.
De még a VGA sem azonos.[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
Na de miért pörögjenek üresben feleslegesen a ventik 10-20-30%-on, amikor 30% bőven elég még játék közben is, hogy 70 °C-nak még csak a közelébe se menjen?
Minimális légmozgás nem árt a kártyának, sőt semmilyen alkatrésznek nem tesz rosszat ha állandó hűtést kap.
Hogy lett az üresjáratból terhelés alatti hőmérséklet?
Ok, láttam én is a TechPowerUp teszteket, de mindegy, elengedem a dolgot.
Békés, boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz Bjørgersson #7425 üzenetére
Bocs csak nagyon karácsony van itt is... aztán képbe jött némi pillanatnyi képzavar hol és mire válaszolok
Korrigáltam.[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
No tesztelgettem. Új vagyok NV, Current Gen, és OC vonalon is.
Az szeretném megkérdezni, hogy ha Valley és Heaven alatt folyamatosan tud menni a kártya max terhelésen, Power limitekbe ütközve 1961MHz körül, akkor Furmark ala miért nem megy 1770 fölé már az indulástól számolva?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Bjørgersson
félisten
válasz ledgeri #7427 üzenetére
Mert a Furmark tok feleslegesen suti a kartyat, az pedig a magas homersekelet miatt szepen visszaveszi az orajeleket. El kellene mar felejteni a Furmarkot, semmire nem jo.
-
Redneck
nagyúr
válasz Bjørgersson #7429 üzenetére
Én sem értem mit akarnak vele sokan. Még csak nem is hasonlít a valós terheléshez.
EVL2: Így van, inkább Fire Strike, és egyéni mérések.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz Pubszon #7428 üzenetére
Hmm...
(#7429) svensson Nekem az pont arra van, hogy mennyire sütődik. Egyébként már a hőmérsékleti felszálló ágban is azok az értékek voltak amik...
(#7430) EVL2 az is meg volt, meg amik mellette vele jönnek, Valley, Heaven, Catzilla is szerepelt.
Csak megnéztem, hogy az előzőhöz képest ezen számok alapján mennyivel gyorsabb...
(#7431) Redneck Egyéni alapján saját kártyára gondolsz?
(#7432) mcs
-
Redneck
nagyúr
válasz ledgeri #7435 üzenetére
Arra gondoltam hogy mérhetsz saját magadnak ha nincs benchmark. Fraps, MSI AB és mérhetsz és logolhatsz.
Furmarkoztam kicsit, bár nem láttam értelmét. 101-102% TDP-t használta ki a kártya maximum, 66 fokos volt, és 67-69 fps-sel futott. Nem mintha számítana mert van egy csomó beállítás.
-
mcs
veterán
válasz Bjørgersson #7437 üzenetére
Azt jó tudni, hogy a VRM mosfetjei és tekercsei rendben vannak-e legalább. Ha azok gyárilag gyérek, később egy kisebb terhelés is taccsra küldheti váratlanul.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
Buta kérdés következik így szenteste
Adigg egy Armor OCV1 6gb-t. HOST-ot tolom mostanában talán a legtöbbet.
Vsync fullhd max beállítások...sokszor megröccen a játékmenet akár vsync-el akár ha elveszem előle a pipát.
Végig logolok+mobile appot is használok erre...sose megy az fps 50 alá van hogy 90is van.
De még ottis képes akadozó képet, játékmenetet produkálni, közben a vga kb 35-40%ig van kihasználva.
Tudok ennek javítására vmit tenni?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
Igazából a kis 5770el nem
És ami a legviccesebb kb 1napja még nemvolt ez a jelenség meg.
Gondolnám hogy megtépem a kis i7et, de úgytudom simán repülnie kellene ennek a karinak vele.
És az eddigi élete során nemvolt gond, 2hónapos a kártya.
Ami nagyon bosszant hogyha 40%-on ilyen röccenések tapasztalhatóak vele...laikus gondolatmenettel úgy vélem kapcsolnia kéne a gépnek h fu..gpu fronton toljuk fel a meghajtást, és dobja fel magát 60-70%os terheltségre és megszünteti ezáltal ezt a jelenséget, de ez nem... és nemértem miért.[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
Full rendszer telepítés volt, mert másik hűtést; illetve ssd-t is építettem a rendszerbe a gtx érkezésével egyidőben.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz Bjørgersson #7445 üzenetére
Még nem jött elő máshol a "gond".
(#7444) ovics
A memória mind gyorsaságát illetve méretét tekinve is csak egy "átmeneti" megoldás.
16ra váltok amint a pénztárcám engedi, illetve 2400as vagy gyorsabb modulokra.[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz Redneck #7436 üzenetére
Jaa...az már sok beállítási lehetőség...
(#7437) svensson Tudom, de hát erre való ez nem pontban maxol hanem hőtermelésben, ere is használom. A Benchmark része vagy a "hagyd amíg jól esik"-nél volt 66 fokos?
[ Szerkesztve ]
-
-
Apollo_21
addikt
Na ittis vagyok a tegnapi gonddal...938/3802 re állítja be magát a kari mert h szte annyi "elég"
így durva laggok és droppok vannak...fixálni vga-n az órajeleket lehet?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Asus Rogstrix RX570 8Gb BESZÁMÍTÁSSAL!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest