- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsy888
senior tag
válasz BemAnyó #36850 üzenetére
Kicsit utánaolvastam és mondhatni nagy átlagba kihajtaná.
Most már csak azt remélem, hogy megérte cserélni egy HD3850-ről.
Igaz, hogy azért cseréltem Nvidiára, mert azok a játékok amikkel én játszok általában jobban szeretik ezt a felépítést. (Team Fortress 2, COD4, Crysis, Crysis Warhead) Utóbbi pl. elég rosszul futott és nem azért mert kevés volt az átlag fps hanem mert nagyon ingadozott, szóval a minimum fps valahol 5 alatt volt. Bár lehet, hogy ebbe a rendszermemória mérete is közrejátszott.
Remélem itt azért nem lesznek ilyen gondok, legalább is nem ilyen mértékű.[ Szerkesztve ]
-
BemAnyó
senior tag
-
raus
aktív tag
Kedves PH userek!
ASUS 8800GTS-em van G92 512MB.
Az nV driverben az asztal színbeállításánál ott ahol a Digital Vibrance-ot is állítani lehet nekem szürke a képélesítés csúszka, azaz nem használható.
Az a kérdésem hogy nálatok is ugyanez van, ezt a funkciót a 8-as sorozat nem támogatja? Vagy driver illetve gyártó specifikus ez a probléma?
Mert a havernál a Galaxy 8600GT esetében sem müxik a képélesítés.
Sajnálom ezt a funkciót mert a 22"es CRT-m képét szépet ki tudtam tupírozni vele. Elötte 7900S-em volt és ott működött ez a funkció.
Várom a segítséget?
-
raus
aktív tag
válasz shteer #36858 üzenetére
Helló! Akkor megnyugodtam ill. sajnálom ezt a funkciót. Igen az image sharpening.
A Digital Vibrance emeli a színek erősségét de valahogy finoman kezeli, nem szimpla szaturáció az egész. A régebbi GeForce-ok nagyon összemosták a képet ha tettél neki D.V.-ot, de a mostani szériák már szép, erőteljes színeket produkálnak látványos tompulás nélkül. Teljesítménybeli vonzata nincs. A 3D-s játékoknak is jót tesz egy kis színteltség. De mint mindenből, ebből is megárt a sok. Nálam CRT-n a legjobb képet ~25% Digital Vibrance és ~25% képélesítés mellett kaptam. TFT-nél szerintem próbálkozni kell. az egész eleve kijelző függő!
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
Segítsetek nekem légyszi:
Ha vennék egy Gainward 8800GTS 512mb videókarit, akkor érdemes lecserélnem a hűtését Zalmann Vf1000 + ZM-RHS88-re, vagy elég a gyári hűtése?
Köszönöm a segítséget előre is!
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
littlelion21
addikt
válasz Sziszifeca #36863 üzenetére
Nem nagyon hallottam még, hogy bárki lecserélte volna a gyárit...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz littlelion21 #36864 üzenetére
Nem véletlen, a gyári is elég jó. Vmodos GTS-emre is elég volt anno.
#nincsbennetarcsi
-
BemAnyó
senior tag
válasz Sziszifeca #36863 üzenetére
az rsh 88 nem is fog rámenni, az a 320 as meg 640 es gts re volt jó meg talán a gtx 768 ra, és eléggé jó a gts ek hűtése, én békénhagynám,
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz TazLeacher #36866 üzenetére
Nem, hw-es beavatkozáson esett át a kicsike (Overlocker kezemunkáját dícséri a dolog).
Mod-ok amik rajta vannak/voltak:
- GPU voltmod (ki/be kapcsolással jumper segítségével)
- RAM voltmod (ki/be kapcsolható jumper segítségével)
- RAM kondimod.
- Feszültség mérőpont kivezetések a gpu-nak és a ramnak.3DMák06 eredmény
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz TazLeacher #36869 üzenetére
Igen, elég szép eredmény de ez csak Mark stabil órajel. Crysis alatt 760/2000 volt a full stabil beállításom (felette fagyogatott ha sokat nyúztam) és így is 100% venti mellett 83 fokos volt a gpu.
#nincsbennetarcsi
-
pokol ura
senior tag
nem csalódtam a Leadtekben sem
Leadtek WinFast PX8800 GT GTB loadban GRID alatt nem ment 65 fok fölé
idle meg 49 fokpokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok!
Nem lehetne lehetséges valahogy, vagy valamilyen programmal * originalt verzióra át állítani a nvidia vga driver kezelő menüt?
Vista x64 bitet használok és az új * nagy ablakos helyett a régi jobb lenne... Tanácsot vagy segítséget kérnék:
ilyenre szeretném újból beállítani:
[link] -
TazLeacher
nagyúr
Valaki átálította már NiBitrom-al az NV kari ventivezérlését? Olvastam sy7e7yc írását a Logout-on, de 1-2 dolog nem világos. A BIOS flash az megy, azt már csináltam, a ventibeállítással kapcsolatban lennének kérdéseim.
-
Dr. Romano
veterán
Sziasztok!
Na minden igaz hétfőn én is belépek a klubba
Lenne azonban pár kérdésem. Szerintetek megéri e ha a Radeon X1950Pro (256/256)-mra még ráfizetek 11k-t és így szerzek egy BFG GF 8800GTS-t (512/256)?
Mielőtt sokan szörnyűlködve az adatlapomra pillantanátok ( a procim már a Pro-mat sem tudja 100%-ig kihajtani, nem hogy a leendő karit)... A mostani konfigomban nem sok időt fog tölteni, mert már tervben van a csere.
Melyik a legolcsóbb CPU ami már ki tudja ezt a vasat kihajtani? Tehát milyen cpu+alaplap páros lenne alá a nyerő szerintetek?[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Dr. Romano #36875 üzenetére
Mennyi rá a keret? Mert egy jobb lap + egy 3,2 körüli C2D simán kihajtja. Ez akár lehet egy P35DS3+E5200 is, de akár lehet X48 + E8600 is.
-
Dr. Romano
veterán
válasz TazLeacher #36876 üzenetére
Igazából a lehető legkevesebb pénzt szánnám rá (tehát a minimum kéne, ami már azért jól ki tudná hajtani /az ésszerű tuningtól sem riadok vissza, tehát lehet olcsóbb is ha van benne kihasználható tartalék).
A kari áráról mit gondolsz, megéri ennyiért?[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Qru
MODERÁTOR
válasz TazLeacher #36872 üzenetére
De itt pont az volt a cél, hogy mennyit megy maxra. A végén már kb MHz-enként sakkoztam mit hogy lehet stabilan feljebb tolni. Stabil: lefusson a bench. Aztán levettem alapra az egészet, mert úgy is elég, csak kíváncsi voltam. Szeretem tudni mit mennek a cuccaim. Persze nem mindig van időm kitesztelni mindent rendesen...
Crysis 760 is úgy jött, hogy 780-on kifagyott, na mondom kakor kap 760-at a gpu és kész. Lehet 775-ön is stabil lett volna, csak akkor már végre gamelni akartam nem idióta csúszkákat húzogatni továbbra is.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
BemAnyó
senior tag
Van valakinek Galaxy g92 HDMi -je, amit kikötött HDMI vel LCD tv re ?
-
TazLeacher
nagyúr
Az a helyzet, hogy a mostani gép július közepe óta van meg. Azóta 1 percet sem játszottam, mert nem tudtam stabilan belőni. (Jó 15 napig nyaraltam...) Már kezdenek előjönni az elvonási tünetek. Mióta gépem van, nem volt ilyen. Viszont a Memtest-et meg a Prime-ot már kivülről tudom. És olyan gyönyörű a memtest az új moncsin.
Kicsit új volt ez nekem. nForce-os lap, Quad, DDR3...nem akarom elkiabálni, de ha minden jól megy szombat este rakom fel a végső rendszert.
Ezek után nem lenne energiám ilyenekre...meg ha za utolsó pontot is ki akarod csikarni, akkor XP kell.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Dr. Romano #36877 üzenetére
Szerintem egy 3-3,2 Ghz-re húzott E5200-as már megfelelő lehet, esetleg egy E7200-as, nem tudom azok hogy mennek. Alá pedig valami olcsóbb jó lap, ami akár a egy P35DS3 is lehet. 2GB ram. 'Oszt' kész.
-
juliabrilke
veterán
Szép napot mindenkinek!
8800GT referencia kártya esetében miylen alkatrészeket és FET-eket kell hűteni, ha a coolert átcserélem rajta?
Valakinek valami tapasztalat vagy kép?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz TazLeacher #36880 üzenetére
Jaja, XP rulz! Vistával nem szívok, bár sokat javult mostanság. Majd inkább az új Win. A Vista elég nagy bukta lett a MS-nak.
Elég pöpec bringád lett...juliabrilke: Az én GT-men AC S1 volt, ramra kell süni, meg a VRM-re is tehetsz süniket. Kép
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz juliabrilke #36884 üzenetére
Kétoldalas hővezető ragasztót csíkot használok (olyan mint a gyári párna, csak vékonyabb, kb köröm vastagságú ezért jobb a hőátadása). Vagy ha veszel ilyet ezen alapból van ragacs. Most vettem a kártyám VRM-jére és elég sokat segített.
Ezt a kétkomponensű cuccot nem ismerem, lényeg, hogy ne oldja a műanyagot / fémet / szilíciumot.
Jer1cho: Mert megérdemled. Q6600-omat nem cserélem le, mert többe lenne a váltás, mint amennyivel gyorsabb lenne a rendszer. Meg ez is bőven elég még. Majd az új socket ha jól teljesít...
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
-
shteer
titán
-
shteer
titán
-
.:Kristian:.
addikt
Sziasztok!
Pár napja én is beléptem a 8800GT-sek körébe.
A kérdésem a következő lenne: egy AMD Phenom 9500 kihajtaná a 8800GT-met? A mostani 4800+-om kevésnek bizonyul és most viszonylag egész jó áron tudnék hozzá jutni a Phenomhoz. +-5-6K-t kéne ráfizetni az enyémre.
Érdemes cserélni? -
shteer
titán
válasz .:Kristian:. #36893 üzenetére
3GHz-et szoktak ajánlani hozzá, tudsz rajta húzni vmit?
sztem nem lesz lényeges teljesítmény-visszahúzószerintem jónak tűnik..
-
TazLeacher
nagyúr
válasz .:Kristian:. #36895 üzenetére
Az lesz a baj, hogy a 9500-asnak alacsonyabb az órajele, mint a 4800-asodnak. Mivel a játékok jelenleg maximum plusszként használják a 3. és 4. magokat, ezért valószínűleg még lassabb lenne, mint eddig.
8800GT kihajtásához általában kell egy 3Ghz-es C2D vagy 3,2-3,4-es X2. Ha megvan ez az órajel, utána már hálás lehet a +2 magért a gép, de ez alatt jobban számít az órajel, mint a magok száma.
-
addikt
válasz TazLeacher #36897 üzenetére
Rendben, köszi a gyors választ és hogy kifejtetted. Akkor nézek egy erősebb X2-t, 6000+ vagy 6400+
-
addikt
Még egy láma kérdés, a karimon 2db pci-e csati van, de csak az egyiket dugtam rá.. az a másik minek van?
-
pityeszka
őstag
válasz .:Kristian:. #36899 üzenetére
Hogy rádugj még egyet. Tuningnál biztos jól jöhet.
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest