Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD X2
senior tag
válasz Nwis86 #31499 üzenetére
Az új szabványú PCI-E 16× (2) cak abban tér el lényegében a régitől , hogy bizonyos mértékig tudja táplálni az új videó kártyákat.Tehát kissebb fogyasztású kátya nem igényel külön táplálást . Persze az átvitele is stabilabb.
Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"
-
tzsolesz
nagyúr
Hali, 8800GTS-el kapcsolatban, nekem csak PCI-E 1.0 (16X)-om van az alaplapon. Na most milyen teljesítménybeli eltérés lenne ha nem 2.0-ba, dugom, csak ebbe az 1.0-ba?
Ja, és erről mik a tapasztalatok, megéri ma már egy ilyet venni?
Vagy inkább az Nvidia vonalon a 9600GT?
ATI és Nvidia is szóbajöhet nálam, és Nvidiából max ilyenek vennék csak. Azért tettem föl itt ezt a kérdést, hogy az Nvidiával is tisztában legyek. ATI fronton tápot is cserélnem kell, de ahogy a fogyasztást itt elnézem szerintem itt is kelleni fog.[ Szerkesztve ]
-
-
Hawk1979
őstag
válasz AMD X2 #31501 üzenetére
Sg.hu pciexpress 2.0 cikk
Ph! bejelentés"Átvitele is stabilabb" ? Ez egy érdekes mondat.Talán a mostani nem stabil?
-
tzsolesz
nagyúr
Hú, értem. Nem semmi azért odaírhatnák, hogy pl ez régi chipel, ez új chippel stb.. De akkor mi ebben az üzlet.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz AMD X2 #31501 üzenetére
Nem csak több kraftot tud adni, a PCI-E 2.0 dupla sávszélességet biztosít mint a PCI-E 1.1.
"PCIe 2.0 doubles the bus standard's bandwidth from 0.25 Gbyte/s to 0.5 Gbyte/s"
A PCI-E 3.0 meg már 8 GT/s-re lesz képes de ez csak 2010-ben debütál. Ezek PCI-E 1.1-nél 2,5 GT/s, PCI-E 2.0-nál 5 GT/s.
#nincsbennetarcsi
-
tzsolesz
nagyúr
Köszönöm.
Na most én láma vagyok ilyen sávszélesség ügyben meg stb...
Most már csak annyit szeretnék kérdezni, hogy játék közben pélául miben nyílvánul meg a sávszélesség ilyen módú hiányossága.
Százalékos arányban mennyi lassulás észlelhető. Ja és ha az alap PCI-E slot nem ad neki elég kakaót, akkor hogy a fenébe képes mégis elindulni a VGA? Csökkent módban?
-
Macka
veterán
válasz tzsolesz #31521 üzenetére
A régebbi GPU-k (8600Gt) nem voltak éhesek, elé volt nekik az a fesz, amit a sínből felvettek. A komolyabb, új VGA-k nem érik be vele, vagy ha beérnék is, de a stabilabb ellátáshoz kell még az a kakaó, amit a 6 pines csatlakozón át, a tápból közvetlenül felvesz. Ha megnézed a kártyát, ez a csatlakozó a nyák végén van általában.
-
Ivanka
csendes tag
EZ egy agyrém. Nem tud valaki egy rendesen működő 8800GT drivert vista 32b alá???
Már vagy 4-et megpróbáltam, de folyamatosan black screent kapok az üdvözlő képernyő után. SP1 se segít a vistán..
-
fhgt
csendes tag
Mi a velemenyetek errol a vga kartyarol? Milyen ez a marka? Jo, megbizhato?
XFX GeForce 8800 GT 512MB DDR3 XXX
Honlap -
Macka
veterán
-
Ivanka
csendes tag
Nem, csak uninstall, meg manualisan törölt könyvtár ilyesmi.. szóval ha hazaérek a munkából majd megagyalom.. guru3d driver sweeper lesz
hasonló beszólások -
BloodyEddie
őstag
Sziasztok!
Sok 8800 GT verziót átnéztem, és két típusra szűkült le a kör, az MSI NX8800GT-T2D512E-OCre és a GigaByte GV-NX88T512HPra. Ez eddig szép és jó, de ezen belül a GB-nél van Type A és Type B, az MSInél pedig 5féle verzió van, amiből 4 V117-el van jelölve, 1 pedig V801-el. De ezeket én sem a típusjelzésbenn, sem a dobozokon nem látom, honnan kellene tudnom megkülönböztetni GB még hagyján, mert mindkét hűtés jónak tűnik, de MSI-nél 5 teljesen különböző megoldás van (ha jól láttam). Fel van tüntetve valahol ez a dobozon, vagy zsákbamacska vga[ Szerkesztve ]
-
nygma
addikt
válasz BloodyEddie #31536 üzenetére
Gainward 8800 GT 512 mb Golden Sample...
Ezt nézd meg...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz tzsolesz #31519 üzenetére
Ezeknek a vga-knak még elég a PCI-E 1.1 által biztosított sávszélesség, nem lesz érezhető lassulás. Én is PCI-E 1.1-es lapban hajtom a 8800GT (ami már PCI-E 2.0-ás de lapom csak PCI-E 1.1-es) de nincs észrevehető lassulás, mintha PCI-E 2.0-s lapban lenne a vga. A PCI-E 2.0 inkább a követjező szériáknál lesz hasznos.
(Az nV nem erőlteti a memsávszélesség növelést ami elég nagy hiányossága ezeknek a kariknak. De minek is erőltetné ha így is porig alázza az ATi-kat...)
#nincsbennetarcsi
-
tzsolesz
nagyúr
Értem, és mégegyszer köszi az info-t.
A 4000-es széria lesz arra hivatott, hogy porig alázza az nv-t sztem, ami már időszerű lesz, az ATI-tól.
De mondom én nem favorizálom egyiket sem, mondjuk eddig az ATI-t jobban kedveltem.
Ja, és ezt nem szántam vita tárgyának, ez csak az én személyes megjegyzésem volt.
[ Szerkesztve ]
-
pityeszka
őstag
válasz BloodyEddie #31543 üzenetére
Azért is jó,csapj le rá gyorsan
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
nygma
addikt
válasz BloodyEddie #31543 üzenetére
[Ezt] böngészd át...
-
BloodyEddie
őstag
válasz pityeszka #31544 üzenetére
Mivel a többiben nem igazodok ki, szerintem ez lesz Milyen hűtést pakoltak ebbe? A kilógó heatpipeok hasznosnak tűnnek, és a venti formája is hatékonyságról árulkodik, de a ramokra is tettek valamit?
De ha nem, valszeg akkor is ez a vga lesz, mivel nem közvetlen én szerzem be a gépet, és nemtudom h az illető eligazodik-e pl. a GigaByte Type A vagy Bén, főleg mivel én se találom hol kéne megkülönböztetninygma: ezt nem hiszem el!! Itt minden megvan, nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Hawk1979
őstag
Szerintem az Ati/Amd árképzésével van picike gond.
Azonos árban gyorsabb Nvidia karit kapni.
Egyszerűen nincsenek jól pozicionálva,és szerintem a jövőben is így lesz ahogy elnézem.
A régi szép időkben,azért okozott pár álmatlan éjszakát a Radeon9800,vagy az 1950pro kari az nvidiának...
Plusz az Ati/Amd mindig egy lépéssel előrébb járt a "fícsőrök" támogatásával,csak sajnos szoftver oldalon nvidia egyeduralom van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest