- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
djtoomi
addikt
válasz keIdor #14801 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek, ezt azért kéne beírni 1. hsz.-be mert sokan 256-ot akarnak venni, -5k miatt...
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
keIdor
titán
válasz shteer #14804 üzenetére
Szerintem meg hülyeség volt kiadni ezt a 256MB verziót... főleg, hogy alig olcsóbb, mint az 512-es. Nem csak a felbontás számít, vannak már olyan játékok, ahol alapból kevés a 256MB. Szerintem 2008-ban el lehet felejteni a Performance kategóriában a 256MB-ot...
Na meg ott az AA... ebben a kategóriában szerintem a legtöbb ember elvár egy 4×AA-t 1280×1024-ben... Dirt-nél meg is hal a 256MB...
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Malachi
addikt
válasz keIdor #14801 üzenetére
Nem azért, de komolyan, szeritned 100 emberből mennyi játszik 1680*1050-ben teljes AA és AF mellett? Nagy általánosságben még a monitorok is csak 1440*900-ig bírják, ott meg kb pont annyi a különbség, amennyivel olcsóbb a 256MB-os GT... Én meg ritkán teszem 1280*1024 fölé is akár, egyszerűen nem látok akkora különbséget játék közben. Persze ha tényleg CSAK 5k-val olcsóbb a 256-os akkor én is az 512-est venném.
[ Szerkesztve ]
-
djtoomi
addikt
Azért érdemes megnézni a nagy összehasonlító kék táblázat alján az 512mb vs 256mb résznél hogy 74% a különbség 512mb javára...
Nekem is pl. 22-es moncsim van, és előszerettel használok 1680x1050-ben aa-t és AF-et, amit jogosan el is várok egy "csúcskategóriás" kártyától.Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
Malachi
addikt
válasz keIdor #14811 üzenetére
Ez ok, de mi meg itthon vagyunk. Ne a ph!-s pcbuzi fórumozókból (mint én is, hehe) induljatok ki, akik 5fps-ért bármire hajlandóak, hanem a mai magyar átlag júzerből. Egyébként elhiszem, talán jobban megéri arányában a 512-es GT de semmiképp nem hülyeség a 256-os verzió.
Ez a kártya meg nem csúcskategória. Középnek lett beharangozva, csak túl jól sikerült, hehe. Helyére kerül majd ha itt lesz a 9800-as széria.[ Szerkesztve ]
-
djtoomi
addikt
válasz Malachi #14813 üzenetére
Nehogy azt mond hogy 5ezer forintot nem ér meg az 512-es, mikor átlagosan 74%-al gyorsabb?
[ Szerkesztve ]
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
Foglalt név
addikt
válasz Malachi #14808 üzenetére
Szerintem rossz a kérdés
Milyen játékkal játszanak az emberek 1680ban szűrőkkel? Inkább így. Crysis alatt AA nélkül is meghalnak a kártyák, még 1280ban is. NFS PS még 3850el is megy fullban, jericho már neccesebb téma szűrőkkel. Egyébként ha megnézed, laptopok is már wide-al jönnek és sok helyen ott van opcióként az 1920as felbontás. -
Sárpac
nagyúr
Hogyan kell használni a rivatunert úgy hogy az a game alatt is kiírja a gpu hőmérsékletet?
THX!Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
keIdor
titán
válasz Malachi #14813 üzenetére
Ez a 256MB-os 8800GT akkor érné meg, ha 30-35k lenne, de ha csak -5k, akkor átverés az egész! Én 55k-ért vettem annó November elején az Inno3D 8800GT 512MB-ot, most a 256MB-os annyi. Így mókusvakítás...
Az átlag magyar júzer meg nem 50k felett keres VGA-t hanem inkább 10 és 40k között, az meg (lassan) a 3850 és a 8600GTS területe. Ha 35k lenne a 256MB-os 8800GT egy szavam se lenne, de így nem éri meg...¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Csiborbogár
őstag
válasz keIdor #14817 üzenetére
Szerintem a 256 és az 512 között 7-9 k ár különbség a reális.
Javarészt akkoris a GPU-t kell megfizetned nem a memóriachipeket, aminek darabja 1-1,5 dollár.Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit
-
djtoomi
addikt
válasz Csiborbogár #14818 üzenetére
Hát olyan 10-15k lenne a reális ár, mert nézd meg, átlagosan, 1280x1024-1920x1080 felbontások között 74%-al lassab a 256-os, szóval ez itt a buktató...
-
törölt tag
válasz Sárpac #14816 üzenetére
Kiválasztod a hardware monitorig-ot, bejön a monitor ablak. Ott alul setup gomb. Bejön egy kis ablak, ott kiválasztod a core temperature sort. ha rákattintasz, lesz egy setup fül alatta, azt válaszd ki.
Ekkor bejön még egy ablak, ahol kiválaszthatod, hogy show temperature in tray ikon. ez kirakja a tálcára az óra mellé a hőfokot.
Lesz egy olyan, hogy show temperature in OSD. Ez dobja be játék alatt a hőfokot az egyik sarokba. Ha kiválasztottad, lesz egy olyan gomb, hogy run server. azt nyomd be, a tray zónában megjelenik egy újabb rivatuner ikon, ez a szerver ikon. Ezen jobb klikk, setup, és kiválasztod, hogy run at startup. ekkor mindig indulni fog. ha ez megvan, a hardware monitoring főablakban alul a piros ikont nyomd be, ekkor a háttérben tud futni a riva monitoring része.
Ennyi.
Ja és ne felejtsd el a rivatuner setting fülnél, a send tray to close-t is kiválasztani.[ Szerkesztve ]
-
ANW2
tag
válasz Sárpac #14816 üzenetére
Megnyitod a hardware monitoringot és a setup gomb-ra (jobb alsó sarokban) rákatt.
A data sources résznél a core temperature-t kijelölöd és itt is a setup gomra katt (bal oldalon alul).
És kipipálod a show core temperature in on-screen display-t. Aztán alatta h run server-re klikk és játék alatt írni fogja.Én megcsináltam ugyan ezt a ventivel is meg az fps-t is ki lehet vele íratni!
syn7h37ic gyorsabb volt
[ Szerkesztve ]
-
Malachi
addikt
válasz djtoomi #14814 üzenetére
Mondom, hogy nekem megér annyit. Aki meg alacsony felbontásban játszik (tuti olyan is van) annak meg jó az olcsóbb. Az 5 rugón meg vesz 1GB ramot. Viszont nem vagyok annyira biztos benne, hogy ez az 5 ezres különbség nem csak légből kapott. Mindjárt megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
djtoomi
addikt
válasz Csiborbogár #14822 üzenetére
#14800, illetve 1hsz.-ben is benne van, egy szép nagy táblázat, aminek a legalján ott van hogy tálag különbség.
-
ANW2
tag
válasz Csiborbogár #14822 üzenetére
#14800. hozzászólásnál van
-
djtoomi
addikt
válasz Malachi #14823 üzenetére
Aki alacsony felbontásabn játszik nem vesz 8800GT-t. De 1280x1024-ben is rendesen van előnye az 512-nek!
-
Csiborbogár
őstag
válasz djtoomi #14824 üzenetére
OK! megnéztem a linket. Én 1280-ban játszom, ahol átlag 5-10% a különbség, persze van ahol több, és van ahol szinte semmi. Persze látványjavítókkal lényegesen romlik a 256-os helyzete.
Én mégis azt mondom, hogy kb 45k a reális ára a 256-osnak.
Aki meg 1600 és afölött játszik vegyen GTX/Ultra-t.Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit
-
törölt tag
válasz Csiborbogár #14830 üzenetére
Az inkább vegyen G92 GX2-t
-
Urbi8
csendes tag
Szevasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy 8800GT-ből milyen márkát érdemes venni???
-
djtoomi
addikt
válasz Rover623 #14829 üzenetére
Okés, de összevetve mindent annyi a különbség, nem 1280x1024-ben hanem mindenben.Azért merem mondani.
-
Csiborbogár
őstag
Refnyákos mindegyik.
Ha teheted keress valamilyen Zalman, vagy más jobb hűtős verziót, ha nem akkor mindegy, bár az ASUS-ról elég sok rosszat hallani.Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit
-
Urbi8
csendes tag
válasz Csiborbogár #14836 üzenetére
Kösz a segítséget.
Az Asusról én sem hallottam jókat. Egy MSI-t néztem ki.
-
djtoomi
addikt
Gainward Golden Sample,XFX,eVGA,Inno3D,MSI meg nagyjából minden, csak ASUS-t érdemes lekerülni talán.
[ Szerkesztve ]
-
djtoomi
addikt
válasz alien_ #14837 üzenetére
De az már majdnem 20 centi amit beáldoz, mert ok, 20" és 19" megértem, de annál kisebb,nekem sokáig volt egy 17"-os Dell CRT flat, hát kivánom a hátam közepére 1024x768-ban is,1600x1200-ban használtam, de nem fértem el, 24" is kicsi talán...
-
törölt tag
válasz alien_ #14837 üzenetére
Ilyenkor a legjobb a CRT. Ott nincs kompromisszum a natív felbontásnál kisebb értékeknél. Sőt, még előny is származik a még magasabb frissítési képfrissítésből. Nekem ezért is van 21"-es CRT-m. a szinhűség pedig sokkal jobb, mint akármelyik TFT monitoron. Csak böszme nagy.
-
-
djtoomi
addikt
válasz Rover623 #14842 üzenetére
Megnéztem, de számomra az 1680x1050 és 1920x1080 0 mérvadó, ott meg mégnagyobbak a különbségek, mondjuk aki 1280x1024-ben játszik, annak talán elég a 256-os, de már annak sem, 1024x768-ban viszont 100% hogy elég.
-
ANW2
tag
Szerintetek egy g80-as gts gyári hűtését rá lehet fabrikálni valahogy a 88gt-re?
-
alien_
őstag
válasz #96302336 #14841 üzenetére
Kitartó CRT user vagyok.. Tavaly vettem 14 000 Ft -ért egy akkor 6 hónapos Dell m993s 19"-es samsung csöves flat monitort, gyönyörű, tűéles, színhű képe van, imádom ezt a monitort... Pl Photoshop-hoz (vagy bármilyen grafikus munkához) el nem tudnék képzelni tft-t.
Swarm is coming.
-
törölt tag
Jól mondod fabrikálni, mivel a felfogatási pontok a G80-nál kb. 2.5 mm-el távolabb vannak a G92-es rögzítési pontoknál, a ramok nem ott helyezkednek el, mint a G92-nél, tehát marógéppel gyalu azt is, illetve a kondiknál, és a tekercseknél kell kimarni a hűtőbordát, és új csavarhelyeket kell kialakítani. Mindössze ennyit kell csak fabrikálni rajta.
Magyarul, nem éri meg. Nagyobb esélye van a 7900GTX hűtő felrakásának, mivel majdnem pontosan ugyanott van minden, mint a G92-n. Ezért is jó rá a Zalman VF900. VF1000, és az NV silencer5 is. Csak a silencer már kevés rá. a VF900, VF1000 elég. De a legjobb ár/teljesítmény értéke az Accelero S1-nek van. Csak nagy a mérete. 3 Slotot foglal. A VF1000 kettőt, a DuOrb kettőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest