Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FunPro

    senior tag

    válasz AliceWhat #47817 üzenetére

    Nekem legutóbb nem volt kedvem vesződni egy gép összeállításával és összeszerelésével, így összeszereléssel együtt vettem egy gépet.

    Lementem az üzletbe, végigmutogatta az emberünk a biost. Hazavittem, rádugtam a monitort, csipogott mint a hülye, képet viszont nem adott. Ugyanígy giga alaplap.

    Néztem a hibakódokat, nekem is olyan furán csipogott, de a végén abszolváltam, hogy ez csak 5 csipogás lesz, ami proci hibára utal a nagykönyv szerint. Gyanús volt a dolog, mert előtte láttam, hogy ment a gép, hát csak nem halhatott meg ilyen gyorsan a proci?!

    Majdnem betojtam, amikor rájöttem mi a hiba. A gépházon van egy kis lekerekített fém rész. A vidkarit az emberünk a lap "felső" pci slotjába rakta. Az üzletben dvi kábellel volt tesztelve, viszont a hdmi kábel magasabban csatlakozik.

    Amiatt a szemét kiálló fémcsík miatt a hdmi kábel nem ment bele teljesen a kártyába, csak látszólag. (Elsőre igazából nem is láttam mennyire dugom bele, csak érzésből bedugtam a gép hátuljába, látszólag tökéletesen). A hülye gigabyte meg ugyanazt a hibakódot használja a procihibára meg a "nem tudok képet adni hülyegyerek" hibára. Megigazítottam a vidkarit, belement teljesen a kábel, működött minden gond nélkül.

    Azt a gyakorlatban nem tudom, hogy a lap akkor is vinnyog, ha a monitor oldalon van valami gebasz a kábellel/csatlakozással (gondolom igen), vagy csak akkor vinnyog, ha a vidkarinál van gebasz, de nekem sanszos, hogy nálad is a hdmi kontakt lesz a ludas. :K

    [ Szerkesztve ]

    I'll try my best, and that's the best anyone can do.

Új hozzászólás Aktív témák