Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AliceWhat

    csendes tag

    Sziasztok.
    Gigabyte alaplapos csopiban tettem fel az alábbi kérdést tegnap, de közben ratalaltam erre a topikra, talán ide jobban illik. Másolom az egész hsz-t, tegnap óta nem volt időm foglalkozni vele, így a helyzet valtozatlan:

    Problémám van egy újonnan vásárolt gigabyte alaplappal, a kereső szerint ez a típus még említve sem volt eddig itt, de hátha tudtok segíteni.
    Annyit érdemes tudni, hogy nem igazán vagyok szakértő, de teljesen hülye sem, nem ez az első gépem, amit magam építettem.

    A következő alkatrészeket vásároltam össze a napokban:
    Gigabyte B660M DS3H
    i3 12100F
    2x8 Kingston fury 3200/cl16
    Evga 600w w2
    Sapphire nitro 6600xt (ezt használtan, de boltból, a többit ujan)
    Plusz a régi Samsung 850 evo ssd-met megtartottam, ez előtte Ryzennel ment, nem telepítettem ujra, úgy tudom, hogy ennek nem kéne gondot okozni (javítsatok ki, ha de).
    Mindez a régi Zalman Z3 Plus házamba építve.

    Osszeszereltem ma a gépet, és dugtam az alaplapra hibakodjelzo kis speakert is (ez megmaradt a korábbi lapomból, ehhez a laphoz nem járt).

    Legelső bekapcsolaskor néhány másodperc után (meg nem mondom mennyi, 10-30mp között lehetett) 4 vagy 5 hosszu és 1 rövid beepet hallatott a gép, aztan az abbamaradt. Monitoron kép nincs, így kinyomtam a fokapcsoloval.
    Azóta ha próbálom indítani, 69-70 másodperc után kezd el hosszú beepeket nyomni, viszont ezt már végtelenül, amíg ki nem nyomom.
    Ventik pörögnek (egy felső házventi kivételével), ledek égnek, viszont a gép nem postol, az alaplapon sehol semmit nem látok felvillanni.

    Talán fontos adalék, hogy egy leharcolt Asus V229 monitorom van, aminek a hdmi bemenete már korábban haldoklott, kellett neki 5-10 perc is néha, mire képet adott, ezért az előző géppel dvi-vel használtam. Most ez nem opció, mert nincs a kártyán dvi. Ettől függetlenül az előző gépem postolt akkor is, ha épp a monitorra várni kellett perceket.

    A neten nem sok mindent találok a beepekrol. Néhány helyen szó van róla, hogy a bios alap verziója nem támogatja (??) az Intel procikat, Q-flashelni kell legalább az F2 verzióra. Ezt egyrészt nem is értem, hogy lehet, hogy az eredeti gyári biossal nem megy az a konkrét procicsalad, amihez a lap gyartodott.
    A másik dolog, hogy ezt viszont 5 beeppel jelezné, ha így van, nem végtelen sokkal. (Hogy ezen melyik bios verzió van, nem tudom, mivel ugye nem postol be a gép.)

    Bármi ötlet? Holnap próbálok szerezni egy dvi-hdmi átalakítót, esetleg egy cseremonitort, de valahogy az a megérzésem, hogy nem azzal lesz gond.
    Mar az is nagy segítség lenne, hogy milyen irányba induljak illetve ne induljak el. :R

    A kábeleket ellenőriztem, nincsenek kilazulva és igen, a kártyaba dugtam a kábelt, nem az alaplapi hdmibe. :D

Új hozzászólás Aktív témák