-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbo03
őstag
Hát ha csak a hjálózati 230V-ról való lehuzás után lehet ismét bekapcsolni akkor lehetséges h zárlat van a gépben. csinálj egy CMOS Cleart nézd meg a távtartókat az alaplapnál h nem-e ér oda az alaplap a ház oldalához. Mert ha igen akkor lehet belőlke zárlat is. Aztán nincs a konfigod az adatlapodnál de Abit alaplapoknáál szokott olyan lenni h ha az alaplap 1500RPM alatt érzi aproci ventit akkor inkább kikapcsol nehogy kár keletkezzen a gépbe. Aztéán kipróbálhatod egyúj táppal is. Vagy húzz le minden felesleges dolgot és nézd meg h úőgy indul-e.(ODD-ket, felesleges PCI-os karikat, esetkleg a slave vinyókat)
Mod: Mozgasd meg a Bios-t az alaplapodban ha kivehető.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
IIIstIII
senior tag
Emberek nekem pont egy témába vágó problémám van. Szal megnyomom a bekapcsoló gombot és elindul a gép de a képernyő sötét marad és nem tölti be a biost sem. ilyenkor ki kell kapcsolni várni egy pár másodpercet és mégegyszer elindítani. Ilyenkor általában elindul de volt hogy csak harmadjára indul el. Ezt csak a procicsere után csinálja (celeron-pentium) már alaplapi elemet is cseréltem de még mindig csinálja.
-
mcmike
őstag
válasz IIIstIII #1654 üzenetére
Ilyen ''jelenség''-em már nekem is volt. Feltéve ha ugyanarról beszélünk: próbáld ki hogy nem kikapcsolod, hanem csak reset-eled, és ha így mindíg elindul, akkor egyezik a jelenség az enyémmel. Pontosan máig nem tudom mitől van ez, de a gyanúm az alábbi: bizonyos alkatrészek (leginkább a VGA-ra gondolok), nem éled fel, mikorra a proci + alaplap mondjuk igen (ez indokolt is lehet a gyorsabb proci miatt ). Én így neveztem el a jelenséget magamban: ''nem kapja el az ívet''. Csak azért gondolom, mert a gépben ami nekem ezt csinálta, egyszer VGA-t cseréltem és azt követően elhagyta a dolgot. De ha nálad nem ez a jelenség, akkor bocs...
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
joey7
őstag
válasz Norbo03 #1656 üzenetére
lehet,h azt is megpróbálom,ha nem boldogulok. 3 éves lesz nemsokára a konfig,lehet,h az elem vacakol?
a reset-ről jut eszembe; nem reagál rá a gép.érdekes,h csak a piros led világít, semmi hangot nem ad ki.
Táphiba miben jelentkezhet?
Chiftec 360W tápom van,elvileg bírnia kéne a gyűrődést. -
mcmike
őstag
válasz IIIstIII #1661 üzenetére
Ha próbáltad és nem indul reset-tel sem, akkor nem egyről beszélünk. Egyébként amit írtam az nem feltétlenül utal hibára, inkább csak enyhe inkompatibilitási problémára. Emiatt senki ne cseréljen VGA-t, mert egy egyszerű reset megoldja a dolgot...
Esetleg próbáld meg másik táppal (kölcsönkéred csak egy próba erejéig vkitől), hogy azzal is produkálja-e a tünetet...LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
PePe G
tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem!!!!
Van egy ''új'' lapom - 8KNXP - a régi IC7-G helyett. Összeraktam a gépet és valamiért nem megy. A hiba a következő: bekapcsoláskor a ventik felpörögnek de a gép nem csippan be és se kép se hang! Na pont kapóra jött hogy van egy Atuci féle diagnosztikai(debug) kártyám, amit belehelyezve a lapba az FF hibakódot kapom, ami pedig azt jelenti, hogy a lap hibátlan és minden OK! Azért mindent kivettem és újra összeraktam a gépet hogy hátha...de nem! A régi IC7-G-be visszapakolva minden megy.Vajon mi lehet a baj a 8KNXP-vel, ha nincs semmi hibakód?! A BIOS-t már kisütöttem!
A konfig az alábbi:
3.0-ás telekondis Northwood
2*512 Geil Value
450W-os Cooler Master Real Power táp
6800GT
Előre is köszönöm a segítségeteket és a felötlő tippeket! -
PePe G
tag
Valaki segítsen please! #1666
-
rlazol
veterán
-nem ismerem a kérdéses lapot-
de pl.: jól vannak a jumperek?
Hűtés megfelelően rá van téve (van, hogy azért nem indul, mert nem érzékel hűtés)?
A diagnosztikai kütyü az IC7-G-nél mit mond?
mi van, ha csak az egyik RAMot teszed be?Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
alexnowan
aktív tag
Hi!
Please help!
[link]
Egy hajónak a kikötőben a legbiztonságosabb. De a hajókat nem ezért építik.
-
alexnowan
aktív tag
válasz Ultram3jor #1673 üzenetére
Mi a gond? Min spórolok? A zsír új Chieftec 420-as szívat, pedig a noname vitte.....
Egy hajónak a kikötőben a legbiztonságosabb. De a hajókat nem ezért építik.
-
PePe G
tag
Az IC7-G-ben is megy minden és a kártya ott is azt mutatja, hogy minden rendben, akárcsak a 8KNXP-ben! Minden Jumper a helyén van, és még csak kép sem jön be! Csak felpörögnek a ventik és kész! Be sem csippan a gép!
-
alexnowan
aktív tag
Úgy tűnik a táp....400W kodegány viszi.....
Mondjuk most integrált VGA megy de legalább megy!!!Egy hajónak a kikötőben a legbiztonságosabb. De a hajókat nem ezért építik.
-
LSL1337
őstag
cs
nem indul a gépem
a proci 25%al túl volt húzva 3500+(11x200 alapból és azt 11x250-re húztam), ram indexet 200-ról levettem 166-ra így 333-ról ha hozzájön a plus fsb úgy a ramom 393-n volt
proci plusz 9,9%os feszen volt, de van rajta vízhűtés sose ment 40 fölé
korábban is csak úgy újraindult nem megfagyott, gondoltam a táp kicsi azért levettem a cpu plusz feszt 6,6%ra
tomb raiderezek egyszercsak újraindul a gép, gyorsan leveszem az oldalát, megnézem nem a chipset melegedett túl mivel nem volt meleg a coolere, felnézek a monitorra a bios megfagy
jóvan bazze reset, indul 3mp és sípol, de nem végig 2mp-et sípol, és abbahagyja
kivettem elem tehát visszaáll minden alapra, így sem indul, lehúztam pár ventit és cd meghajtót úgy is ugyan ez tehát táp hiba kizárva, ramokat próbálgattam h csak egyik van bent úgy se indul...
vga a helyén van minden bedugva stb...
pls help me mert nem indul...
amd 3500+ vízhűtéssel
MSI k8n-neo4 alaplap nf4 chipset
MSI 6800GS
2x1GB kingston RAM 2,5-3-3-5
még van 2 12cm-es venti 2 8cm-es venti, 3 venti neonos, 3 cd dvd meghajtó egy sata maxtor vinyó és egy seagate 80-as p-ata vinyó, ennyi cucc van a tápegységen 430W-os a tápom amúgy
PLS help -
LSL1337
őstag
ui: a tápom nem márkás
lécci segítsetek
kössz -
LSL1337
őstag
válasz Ultram3jor #1684 üzenetére
ok pil llehúzok mindent, pci-e-es videókait pedig nem tudok szerezni mindenkinek agp-s van:S
-
LSL1337
őstag
ugyan az...
de a táp ennyi cuccal is elindította eddig a gpet a procituning óta kezdtek el jönni a resetek, de nem gyakran...
pl elindítok egy programot, vagy kilépek egy programból akkor újraindul és ha újraindul lassan akarja felismerni a ramokat az ide és sata eszközöket... mert ha túlmelegedik a cucc akkor programfüggetlenül megfagy... -
LSL1337
őstag
válasz Ultram3jor #1686 üzenetére
ilyet se tok szerezni:S
-
LSL1337
őstag
válasz LSL1337 #1688 üzenetére
én procira vagy chipsetre gondolok, végülis proci semmi jelét nem mutatta, ha soakt húzok rajta akkor superpi szokott hibaüzenetet dobni, de amikor új ramot vettem tovább engedte húzni ha új chipsethűtőt vetem akkor is még tovább engedte húzni, szóval ez gondolom a melegedés maitt van...
amúgy chipsethűtő vettem rá egy revoltechet, nem a modding volt a cél hanem hogy egyszerűen más nem fér el, mert a chipsetre rálóg a vga nyákja, szal zalman vagy vmi jobb nem jöhet szóba...
revoltech nem illet rá egyik pöcköt benyomtam másikat meg rögzítettem viszonylag stabil ha megnyomom kézzel kb 1-2 mm-t tudom lejebb nyomni mint ahogy áll...
ez volt akkor is amikor a fagyás után megnéztem meleg-e a chipset -
LSL1337
őstag
válasz Ultram3jor #1689 üzenetére
szerintem msot nincs húzva mert kivettem az elemet fullra 3x is, szal vissza kelett hogy álljon alapra...
ha elem nélkül indítottam ugyan az volt mint most
ha ramok nélkül akkor ugyan úgy csipog, de akkor a csipogás után újraindul és megint csippan ez ramokkal nincs csak egyszer csippan és a ventik járnak... vinyók is, de monitor be se kapcsol -
Dufresne
addikt
válasz LSL1337 #1690 üzenetére
Azért 1-2mm sokat számíhat sajna
De amúgy azért ha a húzás következtében fagyogatások voltak, én visszavettem volna a tuningból. Sohasem jó egy gépnek a gyakori resetelés...
Egyébként pedig érdemes lenne egy másik táppal próbálgatni a hibakeresést. Talán még ajánlatos a lépcsőzetesség miatt először csak a procit belevági a lapba és meghallgatni, milyen hibaüzenetet dob. Ha nem a procira utal a dolog, akkor mehetnek bele a ramok, aztán a vga és így tovább. Persze ha már az elején rosszalkodik, akkor valszeg lap, vagy proci -
LSL1337
őstag
pénteken tettem rá a chipsetre a hűtést semmi baja nem volt, amúgy amikor fagyások voltak vettem vissza, de mostanában újraindulás volt nem fagyás és az pedig a táp maitt lehetett, szóval tanácstalan vagyok:S mivel a cpun nem a gyári hanem egy vízhűtés van gondolom a proci gari elszállt és az alaplapi gari is elszállt, mert azon is kicseréltem a revoltech hűtőre...
-
LSL1337
őstag
ph-es haver rakta össze, nem full gyári az egész...
-
LSL1337
őstag
kivettem ram vga creative audigy2 zs-t is
máshogy sípolt
betettem ramot, ugyan úgy sípolt mint először
betettem vga-t ez ugyan úgy sípolt mint vga nélkül ez alapján vga hiba.... -
LSL1337
őstag
végülis ha bent van a vga akkor kcisit magsabb a hang, ha kiveszem mélyebb a sípolás de a végén egy pillanatra megszakad és folytatja, ez egyértelműen vga hiba lehet akkor?
amúgy a pci csatlakozó részén ugye vannak sárga párhuzamos ,,csíkok'' nos az egyik odlalon az utolsó elötti fele letörött a gyártó honlapján viszont midnenhol fullon megvan ez okozhatja a problémát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Netezős Pc! Eladó!
- Új Gamer PC Ryzen 7 5700X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4 3200Mhz/750W 2-3 Év Gar
- HP DL380 G9 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, P440 2GB RAID, ÁFÁs
- HP DL360 G9 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, P440 2GB RAID, ÁFÁs
- HP EliteDesk 800 G6 mini - Core i5 10500T - 16GB ram 256Gb NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest