Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • agyarka

    aktív tag

    válasz Geresics #7401 üzenetére

    A HMKE telepítés miatt szabványosítani kellett. Korábban 1F on volt az egész ház, a későbbi bővíthetőség miatt inkább 3F ú mérőhelyet csináltam. Mivel magasak voltak a feszültségek, rátettem egy lapáttal, hogy az inverter és a fogyasztók külön fázisra kötésével mert így kicsit könnyebb volt megreklamálni a feszültséget. ( Viszonylag gyorsan megoldották trafó cserével).
    A szabványos mérőhelyet és főelosztót saját kezűleg csináltam ( csak a felülvizsgálat volt külsős a szabályos papirozáshoz). A szintek között is cseréltem a gerincvezezetékeket. Ugyan minden szinten elérhető bármelyik fázis, de egyenlőre nincs a fogyasztás szétosztva. Azt majd a teljes csillagpontos tipográfia kialakítása után csinálom.
    A használt fázisok könnyen áttekinthetők ( a használataton kivüliek be sincsenek kapcsolva).

    OFF
    Korábban volt róla szó, elképesztő, hogy villamosmérnökként legálisan nem lehet villanyt szerelni. Nem kell hozzá többet tanulni, mintha más, kevésbé ismert szakmai részben merülne el az ember. A felülvizsgálat, plompa bontás más nyilván más téma. Ezen az alapon megtilthatnák a gépészmérnököknek az autószerelést, vagy az elektromérnököknek az elektronika javítást.
    ON

    Ezen a környéken olyan a mikroklíma, hogy jóval több a napsütés. Valószínűleg a domborzat miatt a környéken mindenhol esik, itt meg éppen csak kis gomolyfelhők.Max 1-2 km2 terület, ami HMKE nak ideális, de a vizháztartásnak nem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák