Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • VaZso

    senior tag

    válasz Boond #59414 üzenetére

    "Akkor miért küldött a szolgáltató leveleket? Hogy mégis marad a szaldó jó néhány ügyfélnek? voltak erről cikkek, kell lennie egy kiskapunak."

    Jelenleg nincs kiskapu.
    Az volt a kiskapu, hogy, ha bővítést végeztél a rendszeren a tízéves limit belengetésének környékén, akkor a szövegezés szerint újraindul a tíz év... és ezért kaptak "mégis marad a szaldó" levelet néhányan.
    Most hiába bővítesz, nem indul újra semmi, sőt, ha inverterteljesítményt növelsz, bukod a szaldót.

    Megtérülést, ismerős úgy számolja, hogy van egy havi villanyszámlája, azt megszorozza 12 vel azt még 2-vel (2 év) és máris majdnem kijön a beruházás ára. Nem hétköznapi a villanyszámlája. Ő még bőven szaldóban van.

    Ne gondold, hogy a többség is így van vele.
    Az, hogy pl. cégek (üzemek) telepítenek napelemeket akár visszwatt védelemmel, mert megéri nekik, az egy külön dolog - ők rögtön el tudják fogyasztani a termelést, persze, hogy megéri.
    Az átlagember nem akkor fogyaszt és nem annyit, hogy néhány év alatt megtermelje saját bekerülési költségét a rendszer, különösen, ha nem támogatásokkal lett telepítve... és sok helyen nem úgy lett.

    Az eu azt is mondta, hogy nem lesz óra állítás, azóta eltelt legalább 3 év, és még állítgatjuk. Pedig valami szavazgatást, vagy közvélemény kutatást is csinált. Meg mondtak már sok mindent mást is. :))

    Tettek egy állásfoglalást, de az országok közötti konszenzus nélkül ez nem sokat ér, azt meg nehéz összehozni, hogy mindenkinek jó legyen.
    Magyarországon belül sincs konszenzus, nemhogy más országokat is figyelembe véve.

    De utólag olvasgatva, hallgatva, pl azt a rádió beszélgetést is, az derült ki számomra, hogy egészen 2023 végéig nem volt tiszta, mi merre hány méter. Elém került egy 3 éves videó, már ott is beszéltek ezekről egyébként.,

    Nem volt tiszta, mert hivatalos szinten nem kommunikálták a megszűnést, csak különféle szakértők jelezték, hogy ezzel gond lesz, ill. külföldi példák voltak láthatók, ill. az EU irányelve a jövőre nézve (nem a jelenlegi napelemesekre) - ez az egyetlen fix információ volt ismert.
    Akkor is folyamatosan bizonytalanságban tartották a embereket, amikor belengették, hogy most aztán igazán megszűnik... vagy havi szaldó lesz... vagy talán éves... vagy bruttó... vagy...
    A bruttó szabályozást már évekkel ezelőtt meg kellett volna alkotniuk, de valahogy nem merték vagy nem látták értelmét, és úgy közeledett az ismert határidő az új szaldós szerződések tilalmáról, hogy az utolsó pillanatig nem lehetett tudni, egyáltalán mit értenek majd bruttó elszámoláson.
    Folyamatosan más információk keringtek, Tiktokon üzengettek "hivatlaos" információkat, teljesen hülyének néztek mindenkit.

Új hozzászólás Aktív témák