Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    veterán

    válasz Geresics #4919 üzenetére

    Reszemrol a valaszok:
    az igény felmerülésétől hogy jutottál el a kivitelezésig?
    Elsosorban tavaly Construman erdeklodes, aztan koppanas a nagy rendszer vs. 1x32A miatt, majd online keresgetve (ezen topik sajnos nem jott idoben szembe) a kivitelezot azaltal talaltuk meg, hogy egy masik ceg ket ajanlott ara kozti kulonbseget nem tunt a benne levo inverter elterese magyarazni, igy annak az arat keresve kotottunk ki a kesobbi kivitelezo honlapjan.
    Termeszetesen ezek utan ugy kezdodott, hogy elobb merohelyalakitas (2005-s dobozt is cserelni kellett), fizetnivalok (3x25A lett), minden kialakitva, es utana jott igazabol a kereses, egyeztetes. Majd szerzodes, eloleg, idobeli igeretek/csuszasok...

    Hol kértél ajánlatokat? Mi alapján szelektáltál? Hol informálódtál? Mik voltak a fő szempontok?
    Elso koros ajanlatok mind Construma, valamint egy helyi vallalkozo reklamtabla alapjan (o nem vallal SE-t). Megjegyzem akkor me'g 10-12kWp meretu rendszerrol volt szo (foleg mert az egyik auto me'g tavasszal nem latszott a fogyasztasban es mfb-snek indult volna), a vegere (miutan mi is megtanultuk a muszaki felteteleket mint string min/max), a 17-nel kotottunk ki.
    MFB-t kerdeztuk bankban, nem volt meggyozo. Aztan jott a fules hogy aki augusztusban nem adja be (Pest megye), az mar lehet meg se kapja, plusz akkor a kivitelezok is vastagabban fogo ceruzat fogtak mert utofinanszirozas. Ugyhogy kivettuk a kepletbol.
    Elmu ket dolgon bukott el nalunk: 1. amig nem irtam le muszakilag hogy pont mit szeretnenk (dupla optimizerek), addig egy rosszabb konfigot eroltetett 2. Elsore 1M plusz, a vegen mar csak 700e [ott is lehet am ezek szerint alkudni... kulon engedelyt kert h meddig mehet], es a reszletfizetes erteke a mai banki kamatok mellett nem ert annyit.

    Miért azt a műszaki tartalmat választottad, amit? Miért azt a kivitelezőt választottad, amit?
    Elso korben - mivel ugye sokat kerdezoskodtunk a kiallitason, plusz tobben kint is voltak ajanlatot adni oket kifaggattuk - az volt a lenyeg, hogy ki mennyire ert hozza. Azert tobbnyire nem a marketinges jott ki szerencsere, de aki marketingdumaval ervelt, az bukta [kulon fekete pont ha valaki annyit tud hogy a masik megoldas rossz, es valami kamuervet mond]. Valamint a gyengebb (tavaly nyaron 300 alatti) elemekbol epitkezoket eleve kizartuk, bar akkor me'g nem tunt ugye a kisebb rendszerhez kritikusnak, de a muszaki szinvonalbol akartunk jot, foleg a csak azonossal bovitos rendszernel tunt ez kritikusnak. Aztan az SE nalunk az arnyekolasok miatt kerult eloterbe, es a duplazassal mar jo tartomanyban volt az ara is. Azoktol (pl. wagnersolar) akik a 10-es rendszerre adtak 4.7M-s ajanlatot vagy nem is volt SE rendszeruk, azokra nem tertunk vissza, SE duplas ajanlat csak az elmu meg a nyertes volt (akiket azota nem ajanlok, mind1).

    Mit csinálnál másképp? Mi volt, ami bosszantott? Mit tapasztaltált az ügyintézés során?
    Elmu kocsog, mar bocs. Nem lehet naluk levelezes utjan elkuldheto dokumentumot bedobni es menni tovabb. Par perc setara a melohelyemtol van az ugyfelszolgalat, es vegul azzal oldottak meg a gordiuszi csomot, hogy bekuldhetem emailben... de atvenni akkor se veszik at, ha nem huzok sorszamot es varok egy orat. De amikor mar bekerultem ugyintezohoz, akkor az profin ment (ha betanulos volt vagy nem ismerte, pillanatok alatt jott neki segitseg).
    A ket oracsere (egyiknel legkabel csere is) szereloje viszont elegge kulturalatlan modon dolgozott (szetbarmoltak valami belso lapot, szertehagyta a levagott vezetekeket stb.)
    Ketszer fizettunk az ora melletti kiegeszito dobozert (nagyobbra csereltek), hiaba mondtuk hogy mire kell (autotoltoknek lekapcsolhato kulon ag ES a napelem bekoteseknek kellett volna helyet adjon, szerinte 6 hely eleg), mivel az orahelyet me'g nem a kivitelezo csinalta, nincs hova reklamalni, de vegul a napos dolgokkal mar nem fertek bele.
    Legkozelebb nem kezdenem el vegyesben, mert a mai napig nincs a kezemben szerzodes szovege (tobbszor megigertek), ami most kene is (mas a kereskedonk mint a teruletileg illetekes). Ha valoban nem rakjak at a fordulonapunkat, akkor osszel nem is kiviteleztetnek.
    A kivitelezo ilyen rendszert nem rakott me'g fel es nem tudtak az emberei az invertert rutinbol felkonfiguralni mert nem a megszokott kijelzos, mi is szivtunk veluk egyutt ketszer 3 orat (mar a mi mobilunkrol a jelen nem levo fonok azonositojaval belepett appig is eljutottunk).
    Maskepp: novemberben me'g azt hittem jobb lett volna a tavaszi Construmara varni es joval tobb infoval felszerelkezve uj kort csinalni, ma mar tudjuk hogy el lett halasztva ugye. Mondjuk az 50e-es aramszamla is motivacio volt (meg ha a hitelt ugy is vettuk fel hogy az most tobbszorose, de mar nem a rezsire megy es iden kifut).

    Mennyi idő volt mindez? Mi volt, amit szerettél volna, de nem valósult meg? Mi volt, amit nem terveztél, de végül mégis meglett? Mik az elvárásaid? Stb-stb...
    Aprilis eleje - november kozepe. Ket napelemet mashova rakatnek, amugy a rendszer az amit kitalaltunk. A varhato tultermeles miatt lesznek plusz fogyasztok (pl hmv tartalyba elektromos futopatron) amit eleinte nem gondoltunk, alulrol kozelitettuk volna a fogyasztast.
    Elvaras: nulla szamla, 10+ ev problemamentes uzemeles. Ha nagyon valtozik a rendszerhasznalat szabalya, remelnem hogy lehet akkusitani a rendszert ugy hogy keves elemhez kell nyulni.
    Es egyszer szeretnek latni a nevleges koruli pillanatnyi termelest legalabb, bar egy logolt negyedorasnak ebben a tartomanyban jobban orulnek :)

Új hozzászólás Aktív témák