Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz kiir #41147 üzenetére

    Nálunk csupa új hűtő (2020, nagyobb ill. 2021, kisebb, ezen a mikró van amit már nagyobb gyerek elér) ill. fagyasztó (2021, közepes direkt a hidegebb szintre téve) van ennek ellenére esélytelen a havi 210kWh.
    Talán nyáron néztem a két hűtő + fagyasztó valami 3kWh/nap volt. Mosogatógép kb. 2kWh/alkalom (hétvégen/szünnapon minden nap megy). Főzőlap simán 1.5kWh. Sütő több is bőven 2kWh.
    A konyha messze a legnagyobb fogyasztó az indukciós főzőlap ellenére is. Ha a konyha használatban van (sütő+1-2 főzőlap, mosogató + kisebb gépek) azonnal borítja a napi 7kWh fogyasztást önmagában.
    TV, szgépek, router, világítás (szinte full LED) is képesek napi 1kWh-t összehozni, de alapvetően minden aminek a hőtermeléshez/kivonáshoz van köze a tényleges nagy fogyasztó.
    Hétvégén amikor a mosó (kb. 1kWh/alkalom 8kg-os 40-50 fokon)/esetlenként szárítógép is megy még a 7kWh közele is esélytelen.
    Azaz akinek ebbe még klíma (akár 1kWh óránként) meg HMV is belefér az nagyon becsülje meg azt az órát (vagy a bekötését)...

Új hozzászólás Aktív témák