Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bandit21

    addikt

    Érintőlegesen jöhet szóba a téma de szeretnék utána kérdezni azért itt is.
    A napelem miatt át kell álljunk 3 fázisra, eddig 1*32 volt. A ház ahol lakunk 15 éve felújított, szigetelt Kádár kocka.
    A napelem -3 fázis miatt be kell húzni a lakás elosztóig az 5 eru kábelt ami elvileg bazi drága. Hogy minél kevesebb (inkább semmi) rombolás legyen a szigetelés dísz vakolatan az egyébként be épített tetőtérben megy majd körbe jó hosszan a kábel.
    Kell földeles is és a régi villany doboz bár maradhat de erősen rendet kell tenni benne mire jön a DÉMÁSZ szerelő.
    A lényeg hogy kell új kapcsoló tábla is bentre meg rengeteg kis megszakító plusz a föld 2x körbe a 3 fázis kábellel (40 métert számoltak talán)..
    Nekem úgy a reményem az volt hogy ez kijön valahol 2-300 ezer Ft körül. Tegnap éjjel valamiért nem aludtam és akkor már arra jutottam hogy lehet az 500 ezer is meglesz alulról.
    Ma este megjött az ajánlat, munkadíj 150 anyag 420 (ez csak kb mert az árak miatt bármi lehet). Meg a végére egy 30 ezres kötelező felülvizsgálat.
    Mire meglesz a DÉMÁSZ oldaláról is a 100 ezer körüli 3 fázis móka, nagyon úgy tűnik hogy összesen mindennel együtt majd 700 ezer Ft lesz hogy alkalmas leszek a napelem fogadására a friss 3 fazissal.
    Normális ez? Utoljara 5 éve volt hogy vettünk egy lakást és úgy rémlik ott se volt olcsó a villanyszerelő de ez a 700 ezres tétel elintézte hogy ma is nehezen alszom el.

    regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!

Új hozzászólás Aktív témák