Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kukipapa_rr

    tag

    válasz GSzORO #22620 üzenetére

    honnan kéne tudnom, hogy mi a t*k*m az a potenciális kockázat???

    A tanúsítvány (certificate) biztosítja, hogy valóban oda csatlakozol, ahová szeretnél. Amennyiben gond van a tanúsítvánnyal, az potenciálisan azt jelentheti, hogy hamis helyhez csatlakozol vagy valaki közbeékelődik a csatlakozás során és lehallgatja/hozzáfér a kommunikációdhoz/bejelentkezési adataidhoz/bármihez.

    Ha valami kritikus szolgáltatás elérésekor jelenik meg ilyen figyelmeztetés (pl. web bank, Google/Facebook bejelentkezés stb.), akkor semmiképpen ne lépj tovább. Működni fog, de nagy veszélyt jelent.

    Esetünkben nyilván ezt konfigurációs probléma okozza, azonban adott esetben mostanra valaki ellophatta a FusionSolar felhasználóneved/jelszavad, és ha ugyanezeket használod máshol is, akkor már hozzá is férhettek más account-jaidhoz is. Nekem ugyan egyedi jelszavam van, de inkább megvárom amíg javítják.

    Az iOs 15-nél vettem észre, hogy a WPA/WPA2 (TKIP)-t már gyenge biztonságúnak írja. (...) Android nem fáraszt ilyen hülyeségekkel.

    Látnod kéne, hogy mennyi idő alatt lehet törni egy gyenge titkosítást, aztán megérted, hogy miért fárasztanak ilyen hülyeségekkel. Ne gondold, hogy nem lehetsz célpont: amikor az átjáróház hálózatodról rámolnak ki mondjuk egy Bitcoin tőzsdét, és nálad kopogtat az FBI, akkor már késő lesz.

Új hozzászólás Aktív témák