- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nyomtató topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
-
PROHARDVER!
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
endrúdí
csendes tag
válasz 4Grider #73250 üzenetére
Van olyan, hogy kliens oldali "tuning"? Ilyen, írdd át standardnetre az internetet, de NE kattints az ok-ra még, az apn típusához írdd be, hogy ,+dsup, mindenképpen pipáld ki, hogy ipv4/ipv6 az apn protokoll és társai? Attól még nem lesz ipv6-od, nem lesz extra funkció csak neked. Ezek már régóta szerveroldali paraméterek, hozzáírhatsz bármit, de kb semmi értelme az okoskodásnak, vagy tévednék? Nyilván nem összekeverendő mondjuk egy tcp optimizerrel aminek mérhető hatása van a windowson, de létezik apn tuning? Apn visszaállítása a menüben és leszedi az aktuális konfigot a sim kártyáról ami tutira működik és ennyi...
[ Szerkesztve ]
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz anglergab #73249 üzenetére
Én régóta használtam standardnet apn-el telón, és egyáltalán nem merült jobban. De már át írtam az internetesre csakis biztonsági okokból.
Ellenben egy yetteles adatkartya szívja az akkut, ami szintén publikus Ip címes. Fene se érti.Ahogy 4grider is írja internetes apnel is folyamatosan aktív marad, szép lenne ha nem.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz 4Grider #73250 üzenetére
Pontosítok: a standardnet-tel átlagosan több lesz az "ébresztés". Amúgy vannak technikák, amivel elalszik a modem, de mégis felébred ha kell. Szóval a kecske és a káposzta is megmarad. Tehát a publikus címmel nem feltétlenül az ébren töltött idő lesz több, hanem az IDLE -> CONNECTED váltások száma (ébresztés).
Mint a villanynál a mindig/sokat világít vs. folyamatosan kapcsolgatod gyorsan. Utóbbinál több lesz a fogyasztás. -
anglergab
addikt
válasz endrúdí #73251 üzenetére
internet.vodafone.net APN esetén lehetséges videó optimalizálás opció, standardnet.vodafone.net esetén nem. internet.vodafone.net esetén NAT-olt azaz privát IPv4 címet kapsz, standardnet.vodafone.net esetén publikus IPv4 címet kapsz.
Más kliens oldali APN beállításnak nincs hatása. Persze az IPv6 only nem fog működni.
Az APN típus paraméterek (pl. default,supl,xcap) a kliensnek szólnak.[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Nektek nem szarakodik a hálózat? Itt Kaposváron össze-vissza dobálja a térerőt 4G helyett meg néha-néha van 2G. Kolléganőmnek szintén.... WTF???
MacBook Pro 16 & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz Lazika #73257 üzenetére
Ott van még 3G? Nálam régi probléma hogy sokszor 3G megy itt amikor full 4G is lehetne, de itt van még 3G. Nem tudom van e Kaposváron még 3G, ha nincs akkor lehet az van ott is mint nálam régóta csak ez esetben 2G-re tud menni.
De még mindig nem vagyok benne biztos hogy hálózati probléma vagy a telefonom szórakozik. Lehet nálad csak helyi átmeneti a probléma.[ Szerkesztve ]
-
kisputyin
tag
válasz anglergab #73244 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Felhívtam az ügyfélszolgálatot és kikapcsoltattam a videó optimalizálás. Amúgy a hölgy azt mondta,hogy csak Red csomagoknál lehetséges. Mert alapértelmezettként van beállítva mindenkinek.Tehát nekem is működik. És a hozzáférési pontban írjam át standardnet.vodafone.net-re, és indítsam újra a telót. Mostantól már nem akadoznak a Tiktok videók,sokkal gyorsabb.
-
Startech
csendes tag
Sziasztok voda függő iphone 7 t vadás üzletben pénzért kifüggetlenítenek, ha nem én vagyok a tulajdonos?
-
törölt tag
válasz gabor9991 #73270 üzenetére
Én úgy tudom, hogy akkor kapja meg az előfizető a +1GB-ot (ha a csomagjában van social pass) és a +2GB-ot (ha a csomagjában van social pass és connect pass), ha vállal egy év hűséget és ezzel márciusnál hamarabb elveszíti/lemond a passokról (új szerződéskötés esetén ugye nincsenek már passok). Szóval ez az appban csak egy technikai hiba, hogy úgy jelenik meg, mintha külön ezt "meg lehetne rendelni"...LEgalábbis így gondolom.
-
Diák66
őstag
Aztamindenit, a Vodafone óriásit fejlesztett Zircen. Be(vissza) kapcsolták a 3G-t 2100 Mhz-en. Hiányolták a lakosok, vagy mifene?
-
titán
válasz simpley #73219 üzenetére
2018-ban életbe lépett az egységes EU-s hírközlési kódex irányelve, amely teljesen átírta a korábbi szabályokat, és megteremtette annak lehetőségét is, hogy a távközlési szolgáltató egyoldalúan, de indoklással módosíthassa az ÁSZF-ét, azzal, hogy a határozott idejű szerződéseknél is biztosítja a felmondás lehetőséget az ügyfeleknek. Egyoldalú módosításra korábban nemigen volt a szektornak lehetősége. [link]
Szóval ez már 4 éves történet. Eddig nem éltek a lehetőséggel, a kormány extraprofitadójának köszönhetően azonban elindult a lavina.
[ Szerkesztve ]
-
Adams84
tag
válasz AMD Power #73265 üzenetére
Nekem Go Super csomagom van (még aktív pass-okkal). Az appban megjelent "Díjmentes 4 GB megújuló plusz adat" aktiválási lehetőség. Bekapcsoltam és működik.
Minden bizonnyal a passok kivezetése miatti kompenzációról van szó ...[Díjmentes adattal kompenzálja a nullás tarifák kivezetését a Vodafone]
-
asdf_
veterán
Készülékcsere esetén az RCS is pár nap késéssel esik rá az előfizura, mint új sim esetén a 4G? Vagy a régi készüléken ki kell jelentkezni belőle, vagy hogy van ez?
-
MadMancs
veterán
-
-
Landsmann
addikt
Nekem a Vodafone-os kártyáról/kártyára nem megy az RCS. Korábban ment Telekom és Yettel irányba is, illetve azokról Vodafone-ra. Már jó ideje kiesik ebből a szerepből a Vodafone. Pedig a Telekomos SIM ugyanabban a telefonban van mint a Vodafone-os. Egyszer csak megszűnt működni. Most kipróbáltam, ugyanúgy nem megy, a másik kettő egymás között igen.
Na, utána néztem egy korábbi írásomnak. Eszerint:
Fontos dolog a két kártyás készülékeknél. Amennyiben két SIM kártya van a telefonban, akkor az elsődleges, vagy alapértelmezettnek beállított SIM kártyához tartozó telefonszám lesz az aktív. A másik kártyát nem tudjuk használni ilyen üzenet küldéshez. Ígéret van, hogy a későbbi szoftverfrissítésekbe bekerül, hogy mindkét SIM használható legyen a szolgáltatásra. A szolgáltatás hátterét kiszolgáló szervert a Google üzemelteti.[ Szerkesztve ]
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
Landsmann
addikt
Na, hát azért valami van még a háttérben. Telekom kártyát letiltottam. Így csak a Vodafone-os él a telefonban. A Csevegési beállításoknál azt írja, Nem található kompatibilis SIM kártya. A kártya kb 2 éves.
-
MadMancs
veterán
válasz Landsmann #73284 üzenetére
S21 Ultra.
Jelen pillanatban Netfone és Voda sim. Mindkettővel aktív RCS. Értelem szerűen azzal küldi el üzenetet amit kiválasztok.
De ugyanez a helyzet Voda - digi párossal.
Netfone + digit még nem próbáltam.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Landsmann
addikt
válasz MadMancs #73286 üzenetére
Mindjárt kiveszem a Telekom SIM-et és úgy nézem meg mit csinál.
No, helyzet a következő. Amikor csak a Vodafone-os kártya volt bent, mindegy melyik foglalatban, akkor működött az RCS. Amint visszakerült a Telekom kártya, egyből arra állt át, a Vodafone-ossal nem működött. A kártya letiltása nem volt elég. Redmi 9-es készülék.
[ Szerkesztve ]
-
Landsmann
addikt
Érdekesség. Az elküldött kép RCS-ben megérkezett egy yetteles számra. Utána a másik telefonon visszaállítottam az alaphelyzetet, tehát Telekom+Vodafone páros. Vodafone RCS ezzel egyből megszűnt. Viszont a yetteles telefonról a kapott képre válaszolva csevegő üzenetben el tudtam küldeni egy képet. Természetesen nem érkezett meg a Vodafone-os számra. Kíváncsi vagyok mi lesz a kép sorsa. Mert ugye elvileg akkor kínál fel csevegési funkciót, mikor a címzett is képes fogadni. Namármost, ez itt nem áll. A teszt előtt nem volt csevegési küldési lehetőség a yetteles kártyáról a vodafoneosra. Gondolom, itt a rendszer apró hiányossága áll a gháttérben. Feltételezi, ha RCS-el érkezett egy üzenet, akkor arra ugyanúgy válaszolni is lehet. Azt már nem ellenőrzi, hogy a másik fél nem képes fogadni.
-
simpley
őstag
Újra szerepel a számla kisbetűs részében:
Az érintett Elofizetoket a módosítással összefüggésben megilleto jogok:
Az Eht. 132. §-ában foglalt rendelkezésekkel összhangban, amennyiben a módosítás az Elofizető számára bármilyen hátrányos rendelkezést tartalmaz, az Elofizeto az értesítéstol számított 45 (negyvenöt)napon belül, azonnali hatállyal, további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani a határozott ideju Elofizetoi Szerzodést (Kiemelt Üzleti ÁSZF 7.2.3.).
(ja, amúgy annyira jó ez a számlázási rendszer, hogy ékezet nélkül vannak bizonyos dolgok )signed by simpley.
-
zzola
titán
válasz 4Grider #73292 üzenetére
Így teljes:
"Értesítjük továbbá, hogy az Európai Parlament és a Tanács nyílt internet-hozzáféréssel és az EU-n belüli szabályozott hírközlési szolgáltatásokra vonatkozó kiskereskedelmi díjakkal
kapcsolatos intézkedések meghozataláról, továbbá a 2002/22/EK irányelv és az 531/2012/EU rendelet módosításáról szóló 2015/2120. számú rendelete (a továbbiakban: TSM rendelet) 3.
cikk (3) bekezdésében foglalt rendelkezések és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság OH/19906-1/2022 számú határozatában foglalt hatósági elvárások értelmében a Vodafone Pass
szolgáltatás igénybevételének lehetőségét a Szolgáltatónak legfeljebb 2023. március 30-ig áll módjában biztosítani. Erre tekintettel a Szolgáltató 2023. március 31-től az elektronikus
hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (Eht.) 132. § (2) bekezdése és a Szolgáltató Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban: ÁSZF) 7.2.3. pontja alapján az ÁSZF-et és az Előfizetői
Szerződéseket az alábbiak szerint módosítja:
1. Az ÁSZF, 2. sz. Díjszabás melléklet A./3.1., A./3.2., C./3.2., a 6. sz. Minőségi célértékek melléklet 1.1. és a 7. sz. Akciók melléklet A./2.6. pontjaiból kivezetésre kerülnek a Vodafone Pass
csomagokra vonatkozó információk.
Felhívjuk a figyelmét, hogy a Vodafone Pass szolgáltatás kivezetésére 2023. március 1. és 30. napja között fokozatosan kerül sor akként, hogy az Előfizetői Szerződés szerinti díjcsomag részét
képező Vodafone Pass szolgáltatás igénybevételi lehetősége 2023. március 30. napján (a technikai megvalósíthatóság függvényében 0.00-24.00 óra közötti időpontban) szűnik meg, a külön
opcióként igénybe vett Vodafone Pass szolgáltatás kivezetésére pedig az érintett Előfizetői Szerződés - 2023. március 30. napját megelőző utolsó - számlázárásával kerül sor. Az Előfizetői
Szerződés szerinti díjcsomag részét képező Vodafone Pass szolgáltatás tekintetében a Szolgáltató plusz adatkeretet fog biztosítani az érintett Előfizetőknek, melyek igénybevételének módjáról
és a kapcsolódó részletekről a Szolgáltató külön értesítésben fogja tájékoztatni az Előfizetőket, illetve az ezzel kapcsolatos információkat a Szolgáltató a honlapján is elérhetővé fogja tenni
(www.vodafone.hu).
Az érintett Előfizetőket a módosítással összefüggésben megillető jogok:
Az Eht. 132. §-ában foglalt rendelkezésekkel összhangban, amennyiben a módosítás az Előfizető számára bármilyen hátrányos rendelkezést tartalmaz, az Előfizető az értesítéstől számított 45 (negyvenöt) napon belül, azonnali hatállyal, további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani a határozott idejű Előfizetői Szerződést (Kiemelt Üzleti ÁSZF 7.2.3.)."Emiatt a pass szolgáltatásra hivatkozva kötbérmentesen fel lehet mondani az előfizetést. Most van lehetőség ingyen távozni!
Nekem sikerült is...[ Szerkesztve ]
-
simpley
őstag
https://www.portfolio.hu/uzlet/20230115/kiderult-mi-lehet-a-vodafone-uj-neve-590564
ezt itt hagyom, én megmondtam anno is
[ Szerkesztve ]
signed by simpley.
-
Gordiann
őstag
Sziasztok!
2 mobil + 2 otthoni szolgáltatás van a csomagunkban.
2 mobil készüléket vásároltunk a mobilszámainkhoz kötve.
Az lenne a kérdésem, hogy van lehetőségem egy további (laptop) vásárlására? Esetleg olyan módon, hogy plusz további éveket írok alá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lexus, Toyota topik
- Nyomtató topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- SK Hynix 8 gb(2x4gb kit) 1600Mhz Ddr3 ram
- Több féle Funko Pop figura eladó!
- Eladó DELL Latitude 5410 (i5-10210U, 16GB RAM, 256GB SSD) számlával és 1 év garival
- iPhone 15 Hibátlan 2027.03.05-ig Garanciális 99%-os Akku
- Új, bontatlan Samsung Galaxy S24 valamint S24+ 128GB// 256GB// 512GB Samsung garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest