- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen házat vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oly
őstag
válasz dedike #14852 üzenetére
Eccerűen nem publikus, mint a flottás percdíjak pölö...
És ha már itt vagyok, akkor tisztázzunk 1-2 fogalamt, mert egyre gyakoribb (ha nem állandó) téma a flotta és ezt nagyon keverik...
Szóval alapvetően 3 csoportot nevez a "nép" flottának:
1. FLOTTA (ez az igazi Flotta) az a csoport, amikor egy cég (beszéljünk itt most az előbb említett OTP-ről) köt egy keretszerződést a szolgáltatóval, hogy hoz x ezer előfizetőt, cserébe kapnak ócsó tarifát.
Itt az OTP kiállít egy igazolást a jogosultnak, amivel Ő személyesen bármely üzletben köthet a saját nevére ilyen FLOTTÁS előfizetést.
Ekkor ad meg az előfizető magánszemély egy Ügyfélbiztonsági kódot, ami 4-5-6 jegyű csak számokból álló kód.
Ezeknek a flottáknak van egy (promo)kódjuk, ami 5 karakter betű-szám vegyesen.
Ezzel tudnak a web-shopban is rendelni, ami alapján beazonosítja a rendszer a megfelelő (általában alap) kategóriát.
Itt valóban a legdrágább készülékárak érvényesek rájuk, de cserébe olcsó havi- és percdíj van.2. a CÉGES előfizetés. Amikor az OTP, mint a szolgáltató kiemelt ügyfele szerződét kötnek és az OTP fizeti a telefont. Csak a cég jogosult eljárni az előfizetéssel kapcsolatban. Tehát a cégen keresztül megy a készülékvásárlás és egyéb módosítás is.
3. a DOLGOZÓI csoport, amikor az OTP még mindig az előfizető, tehát rajta keresztül történik a készülék megrendelés, szerződésbontás, stb... De itt már a dolgozó van megadva, mint számlafizető! A saját címére érkezik a számla, kapott egy saját ügyfélbiztonsági kódot, amivel a telefonos ügyfélszolgálaton akár internet opciót is tud rendelni.
Az utobbi kettőhöz tartozik egy olyan NEM publikus árlista, amiről futárcégen keresztül a CÉG tud rendelni készüléket. Ez az ár általában magasabb szokott lenni, mint a publikus csomagoknál, mert itt már igazán kedvező csomagok vannak kialakítva a cégnek...
Remélem érthető volt
SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Kobun1980
aktív tag
Szia.
Köszönet a tisztázásért.
A problémám sajnos továbbra is fennáll, mivel az általad leírt Flottában vásárolnék készüléket
valamint előfizetést is. Saját névre, mint OTP-s dolgozó, és szerződnék, fizetném stb..
Valóban elképzelhető, hogy az alap vonatkozik rám, az árlistában a készülék árak között a kategóriák (alap, klasszik, kiemelt, vip) igazából nagyon nagy különbség nincsen (ahogy láttam max. 20.000 Ft.). Kivéve a Sensation esetében, mivel itt az alap kategóriában 127.000 míg a vip kategóriában 60.000 a készülék.
Ez az oka, ill. a különböző (és ha csak a vodafone-ra hagyatkozom) információk, kezdve azzal, hogy állítólag a flottában ha jól emlékszem nem a fenti kategóriák vannak, hanem böngésző, tudatos, ill. maximalista elnevezéssel futnak.
Erre azt az információt kaptam, hogy gyakorlatilag az internet opció nagysága (100 Mb, 500 Mb, 2 Gb) határozza meg melyik kategóriába tartozom.
Ha ez igaz, akkor logikusan gondolkodva a max. net opcióval gyakorlatilag a legkedvezőbb áron vásárolhatnék készüléket.
A dilemmám itt kerekedik ki egésszé, mivel az alap díjat is elfogadnám, valamint ez alapján a legkedvezőbb variáció is logikus. A kettő között azonban kb. 60.000 Ft. különbség van.... -
MODERÁTOR
válasz Kobun1980 #14856 üzenetére
Legalább már azt tudjuk, hogy mit akarsz / mire vagy jogosult Azonban a flotta surf promócióban, mint említettem nincs benne a HTC sensation, szóval vagy ALAP áron tudod megvenni, vagy pedig más készüléket kell választanod. Alternatív megoldásként várhatsz is
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Olvastam, hogy a Vodafone tömöríti az adatokat mobilneten. Többi szolgáltató nem tömörít?
-
Hmura
tag
válasz Laybee #14859 üzenetére
Sziasztok! Olvastam, hogy a Vodafone tömöríti az adatokat mobilneten. Többi szolgáltató nem tömörít?
A hír igaz. Emiatt a tömörítés miatt pl. a Google cache-ből
visszahívott tárolt oldalak "tartalomkódolási hiba" üzentettel
jönnek be, pontosabban nem jönnek be.További gondot okoz a távoli elérésnél, hogy egy csomó
program nem fut rajta emiatt rendesen.A többi szolgáltató azért nem tömörít, mert az ő rendszerük
normálisan van megtervezve, nem egy alulméretezett gagyi
hálózatot próbálnak meg mint a leggyorsabb hálózatot eladni. -
Agro
senior tag
a leggyorsabb hálózat megjelölést azért használja a voda, mert egy független cég mérte a hálózatokat. És ott Pinget meg le/fel töltési sebességet mérnek nem pedig azt, hogy mennyi idő alatt töltődik be egy weblap ugyan is az nem csak a hálózat tömörítésétől függ. Az hogy 2 apnt használ az pl csak 2G-vel lefedett területen hasznos lehet.
Attól nem lesz gyorsabb a neted, hogy a tömörített APNT használod csak a gyorsaság érzetét kelti. Mobilon én pl mindig a tömörítettet használom, mert ekkora kijelzőn tök mind1 hogy pixeles e egy kép vagy sem, de pc-re csatlakoztatva már a tömörítetlent.
Egyébként most gőz erővel folyik ez ügyben a harc és folyamatosan csináltat mind3 szolgáltató független szervezetek által hiteles méréseket, hogy eldőljön kié a leggyorsabb. Ha jól tudom az utolsó kört a T nyerte sebesség területén de a Ping a V-nél volt a legmeggyőzőbb
[ Szerkesztve ]
-
Hmura
tag
a leggyorsabb hálózat megjelölést azért használja a voda, mert egy független cég mérte a hálózatokat.
....és pontosan ugyanaz a cég hozta ki a Tímobájl-t is a leggyorsabbnak....
vagy tévedek?Attól nem lesz gyorsabb a neted, hogy a tömörített APNT használod csak a gyorsaság érzetét kelti.
Ezt a mondatod szerintem gondold át újra, és revideáld az álláspontodat.
Pontosan az egységnyi idő alatt letöltött adatok mennyisége nő meg, ami
az átvitt adatmennyiséget növeli azonos idő alatt. Ezért találták ki anno
PC-re azt a rengeteg letöltő és tömörítő progit (pl. GetRight), amivel azonos
letöltési sebesség mellett nagyobb adatamennyiséget tudtál mozgatni ill.
gyorsabban jöttek be az oldalak.
Ha egy oldal betöltéséhez 10 MB adat kell, , és
a hálózat sebesség 512 kB. akkor marhára nem mindegy, hogy 10 vagy
2.5 MB (tömörített) adatot kell átvinned. első esetben 20 mp a betöltés ideje,
a másik esetben 4 mp+rekompresszió.
És emiatt gyorsabb a GYAKORLATBAN a komprimált adatávitellel dolgozó
megoldás.Egyébként most gőz erővel folyik ez ügyben a harc és folyamatosan csináltat mind3 szolgáltató független szervezetek által hiteles méréseket, hogy eldőljön kié a leggyorsabb. Ha jól tudom az utolsó kört a T nyerte sebesség területén de a Ping a V-nél volt a legmeggyőzőbb
AZONOS FELTÉTELEK MELETT (kikapcsolt tömörítés) a Voda hálózata messze
a leggyengébb a három szolgáltató közül. Ezt a független minőségbiztosító intézetek
nélkül a saját tapasztalataim alapján mondom.
Ha gondolja a Voda szívesen csinálhatnak velem egy reklámot, hogy Hmura
felhasználónk tépi a haját, mert kikapcsolt a tömörítést a Voda hálón, majd
jön Balázs, bekapcsolja neki azt, és Hmura felszabadultan mondja:
ez igen, így már alig lassabb a net a másik két szolgáltatóénál....[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
a leggyorsabb hálózat megjelölést azért használja a voda, mert egy független cég mérte a hálózatokat.
....és pontosan ugyanaz a cég hozta ki a Tímobájl-t is a leggyorsabbnak....
vagy tévedek?És nem erre a cégre mondta a tmobile, hogy szarfos és nem érvényes a vodafonenál végzett mérés? Most meg hirtelen mégsem szarfos cég?
nálam általában ilyesmi szokott lenni (tömörítés nélkül):
[ Szerkesztve ]
-
Agro
senior tag
te nagyon félre értettél. Én nem azt mondtam, hogy nem töltődik be gyorsabban egy-egy weblap. Pont hogy igen. Én azt mondtam, hogy nem lesz tőle gyorsabb a neted. Ha van egy tömörítetlen weblap ami alap esetben 10Mega és tömörítve 2,5 Mega akkor egyértelmű, hogy azonos sávszélesség melett gyorsabban betöltődik a 2,5 megás. De a neted NEM LESZ GYORSABB. Ugyan azon a sávszélességen töltöd. Vagy te a netet csak böngészésre használod?
Csak hogy szemléltessem speedtest eredményeim:
standardnetes apn: ping: 56 ms le: 6631 kbps fel: 299 kbps
internetes apn: ping: 78 ms le: 5463 kbps fel: 224 kbpsa két mérés közt maximum 2 perc telt el
ha akarod méregethetem egész nap. Nem lesz gyorsabb az internetes APN a standardnetesnél. A ping is ritkán megy 200 felé. Csak böngészés közben gyorsabban töltődik be a kevesebb adatmennyiség miatt.
Ezért mérésnél teljesen mind1, hogy egy adott vizsgálatot végző cég melyik apnt használja és feltételezem mind2-t sőt mind a 4-et (vitamax) tesztelték. És mint említettem valóban jelenleg a T-mobile-nak a legnagyobb az átlagos le és feltöltési sebessége az utolsó mérésekből kiindúlva, de a ping az még mindig magasabb a Vodáénál. Ezt meg én tudom tapasztalatból, havernak a T-mobileos netjével esélytelen Lineage 2-t nyomni neten a hatalmas ping miatt laggolok mint a szar hiába nagyobb a le/fel töltése, míg a Voda netemmel szinte akadás mentes a játék.
[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
A netbeállítások megváltoztathatók, anno 2 és fél évvel ezelőtt meggyűlt a bajom a "tömörített" eljárással.
Például a PH fóruma sem jött be jól.Ekkor derült ki számomra is, hogy több profilbeállítás is alkalmazható.
Az alap, az: internet.vodafone.net
Aki pedig nem tömörített, hanem hagyományos módon szeretné elérni a netet, annak új profilt kell létrehozni a Kapcsolatkezelőben (Voda Mobil Connect) ahol a: standadnet.vodafone.net beállítással kell a későbbiekben kapcsolódnia...A net sebessége pedig akkor is "állandó" marad, ha egy weboldalt tömörített, vagy tömörítetlen formában tölt be. Mindössze azt veheted észre, hogy kisebb lesz az adatforgalmad, és gyorsabban látod a megjeleníteni kívánt oldalt.
De ettől teszem azt az 1 megabit-es neted akkor is egy másodperc alatt 0,8 megabájtot enged át, attól tök függetlenül, hogy az a weboldal 100 megabájt, vagy tömörítetten 10...[ Szerkesztve ]
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
Hmura
tag
válasz mrlujoak #14867 üzenetére
Az alap, az: internet.vodafone.net
Aki pedig nem tömörített, hanem hagyományos módon szeretné elérni a netet, annak új profilt kell létrehozni a Kapcsolatkezelőben (Voda Mobil Connect) ahol a: standadnet.vodafone.net beállítással kell a későbbiekben kapcsolódnia...Való igaz, és a standadnet.vodafone.net beállításokkal sokkal
hamarabb el is fogy a havi gigbyte porció....
Sőt, nekem van/volt egy olyan sanda érzésem, hogy ugyanannak az
oldalnak a betöltéséhez a Voda és a Tímobájl netet nem ugyanakkora
adatforgalom tartozik, a Vodánál kb. 5%-kal több. Mind a két helyen
van netem (céges ill. privát), és rendszeresen több a Voda felhasznált
adatmennyisége. Ugyanaz a gép, ugyanaz a böngésző, ugyanaz a
mérőprogram, ugyanaz az oldal. -
Hmura
tag
De a neted NEM LESZ GYORSABB. Ugyan azon a sávszélességen töltöd. Vagy te a netet csak böngészésre használod?
...mivel a letöltögetés keményen szankcionált... ezért fő terület
a böngészés.
FTP szerverről letöltéshez meg a mobilnet eléggé nehézkes,
mert vagy iszonyú gyorsan elfogy a havi kereted, vagy engeded
a tömörítést, akkor meg rendszeresen CRC Error-os a letöltött
ZIP file....Ezt meg én tudom tapasztalatból, havernak a T-mobileos netjével esélytelen Lineage 2-t nyomni neten a hatalmas ping miatt laggolok mint a szar hiába nagyobb a le/fel töltése, míg a Voda netemmel szinte akadás mentes a játék.
Azért az ne felejtsük el, hogy a mobilnet nem igazán a játkosokra
lett kifejlesztve, mert ott, ahol nem mindegy, hogy 21 vagy 33 ms
a válaszidő, ott talán nem kellene a mobilnetettel küzdeni.[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
Ha betöltesz a netről egy weboldalt, annak a mérete állandó. (standard beállítás)
Sebességtől függően látod az oldalt betöltődni, de az bizony mindig állandó méretű.
Ha vezetékes, ha vodás, ha Tmob-os nettel nézed.Ha a gyanúd szerint a T-mob kevesebb adattal tölti be, akkor az tömörít...
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
manchester85
veterán
A vodánál tényleg lehet hűségidő alatt is függetleníttetni?
i6 Silver
-
Agro
senior tag
Egyszerü a megoldás. Ha böngészni szeretnél tömörítettet használsz, ha egyéb tevékenységet folytatsz akkor a másikat.
Ráadásul, létezik még millió meg 1 terület ahol sokat számít a ping és másodlagos a sávszélesség.
Pl.: MSN/Skype videóhívás közben 1 megabit felett releváns a sebesség sokkal többet számít a ping. Netrádió, Online játékok (akár poker, akár honfoglaló, akár komolyabb grafikával megáldott teljes értékü játék sofverek). YouTube szintén ha tekergetni akarsz a videóban (mondjuk itt már a 720,1080p-s videóknál rengeteget számít a sebesség is).
És ha már így felhoztad, hogy a mobil netet nem ezekre találták ki, de mondjuk én mégis sokkal élvezhetőbb minőségben tudom ezeket a funkciókat igénybe venni egy Vodás nettel mint egy T-sel akkor a Vodanet nagyobb felhasználói élményt biztosít alacsonyabb sebesség ellenére. És még arra is lehetőséget biztosít a 2 apn miatt (van választási lehetőség), hogy a sima böngészést is azonos szintre hozza mint a T brutál gyors nete. Mind2 szolgáltatónak megvan a maga előnye, de egyiket se lehet jobbnak nevezni a másiknál, max lefedettség terén.
Nekem az elmúlt 2 hónapban semmi panaszom nem volt a Vodanetre amióta ez a hatalmas fejlesztési láz ég, sőt sokkal de sokkal jobb lett. T-s ismerőseim viszont rendre ugyan azokkal a problémákkal küzdenek, és ők is leszarják h 6-7 megabites átlagsebességet tundak elérni letöltéskor, ha a válaszidejük miatt kevesebb online szolgáltatást tudnak igénybe venni.
-
Laybee
őstag
válasz mukibuci #14861 üzenetére
Igaz nem sokszor használtam, de amit általában látogatok weblapokat, azokat megjelenítette, érzésre nem sok a különbség a Telenor hálózata és eközöt (ahol próbáltam). Csak annyi a különbség, hogy vannak színhelytelen megjelenések, de meg lehet szokni.
Ezt a beállítást a connect programba kell állítani, igaz? (Nem néztem át tüzetesebben.) -
mrlujoak
veterán
válasz Laybee #14873 üzenetére
standardnet.vodafone.net
DNS: (első sor elsődleges, második, másodlagos)
080.244.097.030
080.244.096.001Az átjáró beírásakor a kezdő 0-át sehova ne írd be!!!! azaz:
80.244.97.30
80.244.96.1Lépésről lépésre:
1. ne csatlakozzon a stick, úgy indítod el a Voda connect-et
2. Kapcsolatkezelés fül
3. a megjelenő ablakban a Nézet gombra katt
4. Aztán Új gomb
5. A megjelenő ablak első füle a név fül. Ide bármit megadhatsz, mondjuk helyes beállítások stb... (OK-t még ne nyomj!)
6. APN fülre katt, majd a bennlévő internet.vodafone.net-et átírod standardnet.vodafone.netre (még mindig nem katt az OK-ra!!)
7. IP/DNS fülre katt, majd a legelső kis négyzetbe pipa, ezután be tudod írni a DNS kódot!
mindkettőt, a kezdő 0-ák elhagyásával!!
Amikor ez megvan, akkor OK, és kész is vagy!
Amikor beállítod a Kapcsolatkezelésben az általad létrehozott profilt, az mindig azzal foga a későbbiekben csatlakozni!Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
Geri8
tag
bocsánat, ha rossz helyre megy, de végtelenül türelmetlen vagyok
vitamaxos voltam, vettem egy új telót előfizuval, beraktam az új kártyát, aszonták nemsokára aktviálódik, 3-4 órája nem történt semmi...
A régi simkártya működik, ha hívok mondja is, h nincs pénz a kártyámon, az újal viszont csak segélyhívást kezdeményezhetek.Ilyen lassú az átállás? :/
-
Geri8
tag
48óra, megnyugtató
köszi a gyors válaszokat -
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy Samsung S5230-am Vodafone 200 Plus Surf-fel. Kerdesem:
Hogy tudom en ezt beállítani a telefonon hogy menjen a net?
Neztem a Voda oldalat, be is allitottam a DNS cimeket, megsem megy(A telo topikjaba nem valami nagy az elet)
Udv. core2
-
MODERÁTOR
válasz Neil Watts #14884 üzenetére
csak az APNt kell beirnod: internet.vodafone.net, a többit üresen hagyhatod, de amúgy 8 hozzászólással feljebb van leírva az egész
-
veterán
-
MODERÁTOR
válasz Neil Watts #14886 üzenetére
ha most váltottál a surf csomagra, akkor 48 óra a csomagváltás határideje, valamint kelleni fog egy ki-be kapcsolás is
-
veterán
-
veterán
válasz Neil Watts #14888 üzenetére
na, megvan, de ez igy kinszenvedes Jo telo ez az S5230
Kerdes: Erre iranyulo valaszt nem talaltam sehol: Egy elofizetesre tobb telefont ki lehet hozni? Megegy kene. -
MODERÁTOR
válasz Neil Watts #14889 üzenetére
1 telefonszámhoz 1 telefon jár 2 év hűséggel, azonban lehet mellette másik számod is másik telefonnal
-
veterán
-
MODERÁTOR
válasz Neil Watts #14891 üzenetére
Igen, csak a csekkből lesz 1
-
Geri8
tag
Már a telóról netezek, de még mindig nincs hálózatom :/ az uj elöfizu aktiváláshoz nekem ügye semmit nem kell tennem? (Max néha kikapcsolni)
-
enginev3.0
félisten
Helló
Vodafone-nál vagyunk előfizetők, ilyen postás csomagban, és kaptunk sms-t hogy új előfizetés (flotta) esetén választhatunk új telefont stb... De sehol nem találom hogy mennyibe kerül az előfizetés díja.
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
MODERÁTOR
válasz enginev3.0 #14895 üzenetére
és amit hónapról hónapra befizetsz, az mi?
-
enginev3.0
félisten
válasz mukibuci #14896 üzenetére
most 2500FT-t fizetünk.
Viszont most láttuk neten hogy van több postás tarifa is, de sehol nem írják az előfizetés díjat
Magyar Posta 2 Tarif Felfedező
Magyar Posta 2 Tarif Maximalista
Magyar Posta 2 Tarif Tudatos
Magyar Posta 2-es tarifa flottatarifa[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Most tervezek venni kártyafüggetlen telefont. Vodanak van olyan szolgáltatlása ,hogy elküldik a beállításokat vagy nekem kell beállítani mindent? Ezeket hol találom ? Egy androidos telefonról van szó.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- TCL LCD és LED TV-k
- Elektromos cigaretta 🔞
- AliExpress tapasztalatok
- Hardcore café
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Óra topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest