-
PROHARDVER!
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmura
tag
Nem vagyok közgazdász de szerintem az is veszteségnek minősül, ha elöző évhez képest kevesebb a nyeresége.
Pssszzttt.... ilyeneket csak halkan írjál, mert ha ezt egy magyarul
tudó külföldi elolvassa, egy világ omlik benne össze a magyar
oktatás színvonalával kapcsolatban.....ettől még lehet veszteséges, számoljuk hozzá azt a tényt is, hogy a piaci részesedése is egyre csökken a Telenornak, ehhez hozzá számoljuk a különadót + a hálózat fejlesztési költségeket+egyéb kiadásokat.
A kínaiak gyakorlatilag INGYEN csinálták meg a hálózatot a Telenornak,
mint referencia hálózatot. A piaci részesedének meg kb. 15-20%-kal kellett
volna ahhoz csökkennie, hogy a 73 milliárdos nyereség elfogyjon.... -
Rick4
félisten
Hát, én se sok jót tudok mondani a főiskolát- egyetemet végzettekről akik elmennek a tescoba targoncázni, esetleg Londonba porszívózni, meg kocsit mosni... Amit én csinálok ahhoz ész kell meg tehetség, nem diploma..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Agro
senior tag
Mindentől függetlenül akkor is kidobnak az ablakon egy halom pénzt, ha veszteségesek ha nem, ha megcsorbítják a negyedéves jelentést ha nem. Összeesküvés elméletek mindenhól születnek, de a tény hogy több milliárd forintot kell fizetni az államnak az egyértelmű minusz a számlájukon amit valahonnan ki kell pótolni. Nem mondom, hogy ez így rendben van de attól ezek még tények.
Azt meg kötve hiszem, hogy szinte ingyen építették volna ki a hálózatot.
-
Rick4
félisten
Tudnod kellene, hány percet beszélnek az emberek egy évben. Mert ha 1Ft-tal emelik a percdíjakat, ez még jól ki is jöhet nekik. Lehet nem lépnek át egy bizonyos sávot, és pénzüknél lesznek, egy egy jó alkalom volt egyébként is a dolog meglépésére, most magyarázkodni se kell nagyon...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Agro
senior tag
Hasonló emeléseket akár minden évben megtehetnének a szolgáltatók, ugyanis az ÁSZF-ben benne van, hogy a szolgáltató élhet azon jogával, hogy ha a Forint fizető értéke romlik akkor ők emelhetnek, és hát szerintem a forint romlása az elmúlt években erősen érzékelhető.
Szerintem nem minden évben volt emelés. Vagy igen?
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Van piaci verseny is... Pár éve a voda robbantott árakkal, ehhez igazodott a másik kettő, én még emlészem, mikor 100Ft volt 1 perc a westelnél.... Aztán most a t emelt, ehhez igazított a másik kettő... Valós indok nélkül melyik tette volna meg úgy, hogy egyébként mindig ott volt a zsebben az extraprofit, és nem biztos abban, hogy a másik kettő jön utána? Áremeléssel nem akartak rossz fényben feltűnni, és ügyfeleket veszteni.. Most meg lehet a válságadó miatt leültek, és konszenzusra jutottak...
-
MODERÁTOR
Már végigjárt mindent, elvileg meg is rendelték, aztán ma hívták, hogy üfbizt kód nélkül nem megy, és nem is kapcsolták be. Sms-re meg azt a választ kapja, hogy telefonáljon..
Most hívta őket megint, Agro által javasolt dolog működni fog
(#14794) Agro:
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Agro
senior tag
Áremelés és árcsökkentés mindig lesz és mindig volt. Az elsőt azt mindig az állam vagy magyarország gazdasági helyzete generálja az árcsökkentést pedig mindig a verseny.
Teljesen felesleges ezen itt vitatkozni, hogy ki és miért emel ezt késöbb úgyis egy csökkentés vagy új ajánlat fog követni.
Az meg, hogy a szolgáltatók extra profitot szeretnének pedig elég egyértelmű. Majd ha lesz olyan szolgáltató, hogy XY Nonprofit Távközlési Szolgáltató akkor szóljatok, mert ott mindig a mi érdekünket fogják nézni... ezért cserébe meg majd nem lesz se hálózat, se support, se ügyfélszolgálat.
-
VINIKOR
senior tag
Miért ilyen magas a videótelefonálás percdíja? Csomó telefonon van másodlagos kamera, de szinte senki nem használja.
-
Hmura
tag
Számoljunk egy kicsit ismét.
http://infovilag.hu/hir-18844-telenor_megkezdte_magyarorszag.html
Idézem a lényeget:
A listaáron 200 millió euró értékű beruházás lebonyolításában mintegy 300 szakember vesz részt, aki két éven át dolgozik majd a 6000 bázisállomás (BTS) cseréjén. Ez lesz minden idők legnagyobbhálózatfejlesztése Magyarországon; az eredménye: minden eddiginél hatékonyabban üzemeltethető és gyakorlatilag kapacitási korlátok nélküli hálózat lesz.1.
a listaár azt jelentené, hogy ennyit kellene fizetnie annak, aki beesik
az utcáról mint vevő. Tendereknél 40-70%-os árengedmények vannak,
mint itt is.
2.
a 200 M euro az 54 milliárd Ft LENNE. De tudható, hogy közel nem
ennyi, mert a Voda komplett beruházása csak 100 millió euroAkkor osszunk szorozzunk. Ha TEGYÜK FEL valami csoda folytán
tényleg 54 milliárd lenne a beruházás értéke, és az adózás előtti
nyeresége 73.4 milliárd volt a Telenornak, akkor hány év alatt térül
meg a beruházás?
És ha kevesebbe került? Akkor fél év, vagy annyi se????? -
mrlujoak
veterán
válasz VINIKOR #14812 üzenetére
Vodafone (ÁSZF 3.6.) Videotelefonálás díjai
Havidíj 0 Ft
Belépési díj 0 Ft
Csúcsidıben 82 Ft/perc
Vodafone hálózaton belül
Csúcsidın kívül 82 Ft/perc
Csúcsidıben 82 Ft/perc
Vodafone hálózaton kívül
Csúcsidın kívül 82 Ft/perc
Vodafone kék szám hívása 44 Ft/perc
A számlázás 1 perces egységekben történik.Telenor:
6.11. Harmadik generációs mobilszolgáltatás
A videotelefon szolgáltatás és a videotelefon-hívásátirányítás díjai
Díj
Havidíj díjmentes
A Szolgáltató hálózatán belül minden idszakban 94,00 Ft/perc
A Szolgáltató hálózatán kívül minden idszakban 115,00 Ft/perc
Nemzetközi irányba
kezdeményezett hívások
minden idszakban 315,00 Ft/perc
Híváskezdeményezés roaming
során
minden idszakban 940,00 Ft/perc
Hívásfogadás roaming során minden idszakban 315,00 Ft/perc
a Szolgáltató hálózatán belül díjmentes
a Szolgáltató hálózatán kívül 105 Ft/perc
Hívásátirányítás nemzetközi hálózatba 315 Ft/perc
A forgalmi díjak mérése minden tarifacsomag esetén egyperces egységekben történik. Minden megkezdett
egység díjköteles.
.Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
Hmura
tag
hogy a szolgáltató élhet azon jogával, hogy ha a Forint fizető értéke romlik akkor ők emelhetnek, és hát szerintem a forint romlása az elmúlt években erősen érzékelhető.
Érdekes... mitől nő meg egy szolgáltató költségei között amiatt, ha romlik a forint?
- a hardver és az infrastruktúra költsége?
az nem, mert az az akkori forint árfolyammal lett elszámolva,
amikor megépítették vagy üzembe helyezték- a dolgozók bére?
azt forintban kapják, semmi köze az árfolyamhoz- a frekvencia dj?
azt is forintban kell fizetni- az áram?
azt is forintban fizetik, és nem ugrál az ár a forint kurzussal- a készülékek ára
azt mindig haszonnal adják, és simán emelik az árakat,
ha romlik a forintAkkor mégis mi a nátha köze van a forint árfolyamának a percdíjakhoz?
-
Rick4
félisten
A külföldi tulaj előír minden évben egy bizonyos mértékű haszon- emelkedést, amit ugye szeretne kivenni a cégből. Ha ez az árfolyam miatt romlik, az őt nem igazán érdekli...
-
Hmura
tag
A külföldi tulaj előír minden évben egy bizonyos mértékű haszon- emelkedést, amit ugye szeretne kivenni a cégből. Ha ez az árfolyam miatt romlik, az őt nem igazán érdekli...
Valahol itt kezdődik minden probléma. A tulajnak feltűnhetne pár apróság:
1. nemzetközi gazdasági válság van
2. a magyar piacon fokozottan érvényesül a válság hatása
3. a hazai lakosság fogyasztásra fordítható jövedelme évek óta csökken
4. a telefonálásra fordítható összeg is kevesebb per fő jelenlegHa lenne valós a piaci verseny és a keynesi szabályok működnének,
akkor most látványos árcsökkenésnek kellene bekövetkeznie a
mobilszolgáltatóknál.
De nem fog. Vajon miért...... -
mrlujoak
veterán
válasz dedike #14823 üzenetére
De ezt eleve nem értem.
Én megnéztem a játék feltételeit, és ott már benne volt, hogy ha regelek a játékra, fizetek, mint a katonatiszt...
Aztán vagy tudom a választ gyorsan, vagy nem...Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
MODERÁTOR
válasz Barthezz2 #14810 üzenetére
Na, tovább gyűrűzik a dolog..
Ma beballagot haver a vodához, hogy megváltoztassák/kiderítse az ügyfélbiztonsági kódját, de mint kiderült, nem az ő nevén van a kártya, így sehova nem jutott. Az egyetlen gond az, hogy mivel sem az ő, sem a barátnője nevén nincs, fogalma sincs már, kitől kapta a sim-et.Na most ilyenkor mi van? Nem tudnák megmondani legalább a nevet, aki vette a kártyát? A tudakozó nem játszik, mert titkosította szám, de bent sem látják, kié? Ha tudná haver, megoldódna a dolog, de így viszont gyakorlatilag semmit nem tud tenni, se szolgáltatásokat rendelni, se semmi.
Természetesen nem lopott kártya, csak nem tegnapi, így fogalma sincs, kitől van már..
Ha valaki tud valami megoldást, ez ne tartsa magába Illetve ha lenne itt egy vodás kolléga, aki tudna segíteni, kérem keressen meg! Köszönöm
Everybody lies.
-
Kobun1980
aktív tag
Kicsit előrébb léptem a Sensation mizériámmal, de újabb akadály gördült az útba.
Nem tudom kit érint még, de a mi flottás árunk, amit a céges kolléga mondott egy kalap sz@r.
Kiderült, hogy vehetnék telefont és a flotta Surf csomagom gyakorlatilag a net mennyiség függvényében a Kiemelt, vagy a VIP kategória.
A problémám egyedül az, hogy a vodafonnál június 4.-ei árlista van, amibe nincs árazva a Sensation.Van itt valaki aki esetleg tudja, hogy mikor jön ki a friss lista (abban ha jól sejtem benne lesz a HTC), ill. aki korábban írta, hogy náluk a céges flottában ennyi, vagy annyi összegért juthat hozzá, náluk, hogy szerepelhet????
Köszi
-
MODERÁTOR
válasz Kobun1980 #14831 üzenetére
legalább privátban elárulhatnád, hogy milyen flottában vagy, sokkal egyszerűbb lenne úgy a dolog a flotta surf árlista sem publikus, így sehol sem találod meg, max a kapcsolattartódnál, de az eddigiekből kiindulva ez is kétséges
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
Kobun1980
aktív tag
Ez érdekes....
Amit tegnap a kishölgy mutatott az teljesen más lista volt, sem fejléc, sem képek nem voltak, ill. az árak is teljesen mások voltak (na ezt az egyet talán értem).mukibuci: OTP Bank-os flottáról van szó.
Akkor most azt nem értem, hogy különböző flottákhoz nem csak az árak különbözők, hanem a készülék típusok frissítései is??
Elég logikátlannak tűnik, hogy cégenként kell változtatni...
(Csak abban bízom, hogy a hölgy tévedett, és ebben valaki meg tud erősíteni ) -
Agro
senior tag
válasz Kobun1980 #14834 üzenetére
Abból amiket eddig leírtál, nekem nagyon úgy tűnik, hogy akitől a flottával kapcsolatos infókat kapod nincs éppen a helyzet magaslatán Legalábbis a tájékoztatási módszere nem egyértelmű.
Ha tudsz ÜB kódot, akkor hívd fel az üf szolit. Ott meg tudják mondani, milyen kategóriába tartozol és milyen áron tudsz vásárolni. Egyébként simán elképzelhető, hogy egy-egy flottának egyedi készülék árszabása van. OTP nem kis ügyfél tehát náluk ez halmozottan érvényes
-
Agro
senior tag
válasz Kobun1980 #14838 üzenetére
Ha még flottás számod nincs csak céges akkor lehet a kapcsolattartó neked a céges árlistát adta.
Általában itt már lényeges az eltérés. Pl céges telefonra is tudsz hosszabbítani, ha a cég engedi. Ilyenkor egy úgynevezett kiemelet árlistából tudsz választani. De ilyenkor nem te veszed a telefont hanem a cég.
Ezek az árak általában alacsonyabbak a lakosságinál, tehát ha neked magasabb ár jött ki akkor félő, hogy nemhogy tovább számláznak még nyereséget is tesznek rá, ami viszont már necces, mert elvileg továbbértékesítés tiltott.
A flotta árak pedig a legtöbb flotta esetén a honlapon található készülék árak alap kategóriája. OTP-nél lehet mások a feltételek.
Az alapvető különbség flotta és céges közt, hogy a flottát saját névre veszed magán emberként csak egyedi kedvezmény igénybe vételével (ez a tarifára vonatkozik). A cégest pedig a cég rendeli/veszi (előfizetést és a telefont is). Flottáknál te vagy az előfizető és a számlafizető is, téged terhel minden felelősség.
Azt próbáld meg ki szedni a kapcsolattartódból, hogy a Flottába a keretszerződés nyújt e plusz kedvezményt az alap kategóriához képest és szerezz tőle valamilyen flotta igazolást.
-
Kobun1980
aktív tag
Szia.
Futottam újabb 2 kört, bárcsak ne tettem volna:
A kapcsolattartónkkal sikerült összevesznem, mikor szembesítettem a tegnapi hölgy által mondottakkal.
Ezután felhívtam a 1270-et...
Ott a telefonos telefonos kisasszony azt mondta, hogy a flottában az alap díjak vonatkoznak rám, ill. hiába nincs belefoglalva a flotta árlistába a készülék, el tudom hozni ha van.
Ez a konkrét esetemben a Sensationnél 127.000 Ft.
A tegnapi hölgy adott egy táblázatot, ami a Smart és Surf árlistát követte, ahogy a forgalmazott drágább készülékeket néztük, annyi volt a különbség, hogy Flotta Surf-ben nekünk olyan 8-15.000-rel drágább. Ez rendben is lenne, mivel kedvezményt kapok a flottában.
Számomra az lenne elfogadhatatlan, hogy céges flottában fizessek 127.000-et, míg magánszemélyként 80.000-ért el tudom hozni úgy, hogy a net opcióra igazából a két árhoz képest 800 Ft.-tal többet kellene csak havi szinten fizetnem.
Ki sem akarom számolni, hogy hány év amíg nullán vagyok.... -
Agro
senior tag
válasz Kobun1980 #14840 üzenetére
Na pontosan az ilyen mizériák miatt nem fogok semmit se szolgáltatótol vásárolni hűségre. Bemegyek bármelyik saturnba, mediamarktba vagy akár online kereskedésbe és függetlenül megveszem 10 hónapos kamatmentes részletre.
Amúgy szerintem az OTP-s surf csomagban a percdíjaid is alacsonyabbak nem csak a net olcsóbb
-
Agro
senior tag
most nézem. Ez a lista nem Flotta árlista. Ez céges csomagokhoz van nem flottához. Itt nincsenek kategóriák. Ja és ezek nettó árak
1. sor: ártámogatás nélküli lista ár, amikor SIM meg hűség nélkül veszed csak a telót
2. sor: ha új előfizetést veszel 2 éves hűséggel vagy meglévő előfizetésen teljesen lejárt a hűség és úgy hosszabítasz.
3. sor: ha még nem járt le a hűséged de abból már csak 6 hónap vagy annál kevesebb van hátra.És ez nem a legfrissebb árlista, szerintem kérj újat a kapcsolattartódtól. Junius 20. a legfrissebb
Valentino: Mind2 kifutó, az új árlistában már úgy szerepelnek, a sima desire is az
-
Kobun1980
aktív tag
A június 20.-ai dátum melyik árlistára vonatkozik?
Flottára is?Kezdem úgy érezni magam, mint Matt Damon a Sorsügynökségben, hogy tőlem kívülállók mindent megtesznek, hogy ne tudjam megvenni, amit szeretnék:
Kaptam egy mail címet a voda-hoz, hogy ő lehet a céges kapcsolattartónk a voda részéről.
A mail címe megszűnt, kiderült közben elment...
Az újabb névhez tartozó számon pedig nem veszi fel senki -
Agro
senior tag
válasz Kobun1980 #14844 üzenetére
a junius 20 az a céges (kiemeltes) árlista, ez vonatkozik a céges és a dolgozói előfizetésekre, amit a cég vásárol.
a flotta árlista az mindig a honlapon feltüntetett alap kategória, ez vonatkozik a flotta szerződésekre amit nem a cég (te esetedben OTP) köt, hanem te saját nevedre magán személyként a flotta csomagra feljogosító igazolással. Amit mellesleg az OTP állít ki.
Szerintem kérdezz meg még egy pár ismerőst az OTP-nél. A sok ezer alkalmazott közt csak akad valaki aki képbe van
-
LouCypher35
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget kérnék tőletek. Egy ismerősöm vett pár napja a Vodánál egy SE Xperia X10 mini pro-t Smart 200-as tarifával. Ma rácsörgött az ügyfélszolgálat, hogy 56000 ft-os számlát csinált. Mi lehet a gond? (a voda weblap szerint nincs túlforgalmazási díj).
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Z0C!
őstag
válasz LouCypher35 #14846 üzenetére
hogyan csatlakozott az internetre?
WAP vagy Internet? nem mind156.000meg úgysem lesz mert 12000ft felett jóváírják a netet
----- www.zoci.gumroad.com -----
-
mrlujoak
veterán
válasz LouCypher35 #14846 üzenetére
Ez elég "mókás".
Maximum az fordulhatott elő, hogy amíg nem aktiválták neki a csomagot addig valami standard netdíj került felszámolásra...
Mindenképp azonnal vegye fel a kapcsolatot a Vodával, mert ezekszerint nála valamit nagyon elszúrtak...
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
MODERÁTOR
válasz Kobun1980 #14844 üzenetére
a HTC sensation egyelőre nincs benne a flotta surf promócióban, tehát ára sincs.
A havi telefonszámlát te kapod a vodafonetól v az OTPben belül fizeted ki?
LouCypher35:
új előfizetéssel vette, hogy vagy a régi lett erre módosítva? 56000 biztos nem lesz, mint ahogy írták, (nettó) 12000 fölöttit jóváírják biztosan, ha pedig valamilyen hiba csúszott a rendszerbe, akkor a többit is[ Szerkesztve ]
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest