- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
A telekomnál bohócnak nézik az embert. Mobilcsere program téma, jogosult IMEI nincs az NFFKÜ adatbázisban ugye, Először mikor hívtam őket, akkor ugye 22-ét mondtak, hogy addigra meglesz. Hívtam őket 22-én, akkor a ma pénteket mondták, hogy meglesz. Ma hívom őket, most meg azt mondta a papagáj, hogy ezt személyesen kell intézni telekom üzletben ééés még onnan kb 5 nap mire bekerül az IMEI az adatbázisba. Hát elmennek ezek a jó édes.... oda. Balfax banda.
The Truth is out there...
-
Landsmann
addikt
válasz Lackooo84 #129951 üzenetére
Ha eddig nincs az adatbázisban, akkor már nem is lesz. 2021 július 1 és 2022 április 30 között aktívnak kellett lennie a telefonnak. Ha ezen időszakban nem lett róla indítva díjköteles szolgáltatás, nem kerül az adatbázisba az IMEI. Ha volt, de mégsem került be, arra talán van valami jogorvoslat, talán a netrefel.hu oldalon van róla szó.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
törölt tag
Munkahely....igen az a hely...ahol lehet ph!-ot olvasni, szükséglet közben.
3G lekapcsolása óta ez van: [kép] Bp. 15. Ker. Eddig működött...és nem HD poreszt akatok, csak egy nyamvadt 1Mbps-et B20-on...A második slot voda...az működik.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz Landsmann #129952 üzenetére
A készülék mindenben megfelel a feltételeknek, és volt használva a megadott időszakban. Más is járt így nem egy emberről tudok. A telekom rendszerhibára hivatkozva nem frissítette az adatbázist, ők maguk vallották be, náluk csak azok az IMEI-k jók most, amik az előző turnusban (júli 17-ig) megfeleltek a kritériumnak. Mert ugye azokra is lehet továbbra is igényelni, annyi, hogy most hozzácsapták a 2G telókat is. Na ezek nem kerültek még be.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
martonl
senior tag
válasz #76055552 #129953 üzenetére
A 3G feltehetően kisebb sávszélességű csatornáját jobban fogta a telefon, mint a 4G-ét, látszik, hogy nincs térerő. Biztos sok ilyen hely lett most, sajnos a buditok is.
A telefon meg mindenen túl ragaszkodik a 4G-hez, 2G-re csak végszükség esetén vált le, legalábbis több készülékkel ez a tapasztalatom.[ Szerkesztve ]
-
Gabor343
tag
Üdv!
Marathon (egyszeri) 5GB mobilnet csomagot szeretnék aktiválni a dominos kártyámra.
Feltöltöttem az egyenleget hogy legyen elég pénz rá, de egyszerűen sehogy sem tudom beaktiválni. Egy napja próbálkozok már vele mobil appban és a weblapon is belépve, de mindig azt írja hogy hiba történt és próbáljam később újra.
A listában volt egy ingyenes 50MB-os csomag amit kíváncsiságból megpróbáltam és azt egyből beaktiválta, de minden más csomag aktiválására hibát dob azóta is.
Az a kérdésem hogy itt én csinálok valamit rosszul vagy a rendszerben van a hiba?
Ezen a kártyán eddig még nem volt mobilnet, lehet e-miatt kellene még valamit csinálnom vele hogy működjön a net? (pedig az 50MB-os csomaggal teszteltem és úgy ment a net) -
kovacsmi_74
senior tag
válasz Gabor343 #129957 üzenetére
Újraindítás, vagy app újratelepítése sem segít?
De ha ősrégi kártya, akkor lehet a "technikai net" bekapcsolását kell kérni az ügyfélszolgálaton. Maratonhoz ez szükséges, nagyon régi kártyákon ez még nem volt aktiválva.
Ha viszont tényleg egy régi kártya, akkor célszerű cseréltetni, akkor a technikai net probléma is megoldódik, de más szempontból is jobb lehet az új kártya. -
törölt tag
én is tapasztalom, hogy ahhoz képest hogy míg évekig a Telekom hálózat volt a legjobb az utóbbi időben, főleg a 3G lekapcsolás óta erős visszafejlődés van, de legalábbis úgy tűnik, hogy nem fejlesztenek, sok helyen lassú és instabil lett, a modernizált bázisoknál a Yettel hálózat sokkal stabilabb és gyorsabb mint a Telekomé
-
Gabor343
tag
válasz kovacsmi_74 #129958 üzenetére
Köszi a választ! Újraindítást is próbáltam többször a telón, de nem segített.
A Domino szolgáltatás rajta nagyon régi, de maga a sim kártya cserélve lett újabbra pár éve és nem tudom hogy akkor milyen dolgokat állítottak rajta.
De akkor lehet ez a "technikai net" dolog hiányzik róla, megpróbálom ezt az ügyfélszolgálaton kérni. -
Szép napot. eSim technikai kérdés. Watch 4 Classic LTE-s okosórára egy fizikai sim-es főtelefonszám átvihető esim formájában az okosórára, vagy csak multisimként?
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
4Grider
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #129962 üzenetére
A multisim is lehet eSIM...
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Több előfizetésem közül az egyiket tartozó 4GB adatot sose tudjuk felhasználni, mert nem okostelefonban van a kártya.
Próbáltam MultiSIMet kérni rá, de azt mondták, hogy azt már nem tudom úgy felhasználni, mint azelőtt, hogy beleteszed egy másik telóba, s abban fogyasztom le, csak okosórába tehetem. Azt meg nem használunk.Van ötletetek, hogyan tudnám felhasználni?
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
AnonymusX
senior tag
válasz HoTaZo #129964 üzenetére
Okosóra Multisim 990 Ft/hó cserébe 1 Mb/s-re van korlátozva.
Laptop/tablet szóval rendes multisim 2990 Ft/hó. Nincs a sebesség korlátozva. Szerintem ez utóbbi ennyit nem ér, hogy leforgalmazzátok azt a 4 GB-ot.Lehetséges megoldás, hogy kérsz egy okosóra multismet és azt rakod a buta telefonba, az eredeti simet meg az okostelefonba. Hátránya, hogy az sms csak az eredeti számra érkezik meg, a multisimre az úgynevezett technikai számát (azaz másik telefonszámok) használva lehet SMS-t küldeni. A hívás működését pedig előttem leírták.
[ Szerkesztve ]
-
AnonymusX
senior tag
válasz AnonymusX #129966 üzenetére
Illetve még annyi jutott eszembe, hogy a multisimről indított hívás esetén a fő sim kártya száma jelenik meg a hívó félnél. Viszont ez nagyban függ a hívott fél szolgáltatójától. Vodafone irányába voltak ilyen problémák, mert a voda másképp gondolta, mit kell leküldeni a készülék felé, mint hívószám. Így a multisim száma jelent meg. Nem tudom, hogy ezt javították-e már.
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Dominós vagyok én is Domino Fixre téve már jó ideje. Jó ideje aktiváltam rá maraton csomagot, azt hiszem akkor 4GB volt, de most azt írja csak 3,5 volt, de ez a lényegen nem számít. na most a 3,5 GB-ból még 880 MB-om van. Ha most ráaktiválok egy maraton 5 GB-ot akkor bukom a még meglévő 880MB-ot?
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
nagyúr
válasz Marci112233 #129970 üzenetére
Dehogy bukod, a Maraton az halmozható!
(#129968) Gabor343
Igazán nincs mit! Örülök, hogy így megoldódott a gondod!
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
törölt tag
válasz Marci112233 #129970 üzenetére
Dehogy
Éppen ezért anno áremelés előtt volt is, aki felrakott több db maratont is -
HoTaZo
addikt
válasz 4Grider #129965 üzenetére
& AnonymusX
Köszönöm a felvilágosítást!
Akkor így elúszik továbbra is az a 4GB.
990Ft-t még adnék érte, de többet nem.
A javasolt megoldások nem játszanak.
Nem tartom fair dolognak, hogy csak olyan előfizetéses csomag van amiben van mobilnet. Vannak még, akik nem akarnak vagy tudnak okostelefont használni, de a számuk előfizetéses 20 éve.
Visszaváltani Dominóra nem is tudom, hogy lehet e, főleg úgy, hogy ne legyen hátrányom belőle.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Marci112233
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Már aktiváltam is egy 5GB-os maratont.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
HoTaZo
addikt
válasz 4Grider #129975 üzenetére
Mivel Magenta1, családi hívás opciós csomagban vagyunk, így mi ingyen beszélünk, a 3563Ft-os havidíjból most mutat 728Ft-os egyenleget, még egy hét van a forduló napig, gondolom, ezzel alatta van a havidíj/25 Ft-nál (igaz, ezt nem értem, hogy mi akar lenni).
2024 márciusban jár le a hűségidő. Ez év márciusában volt egy készülék vásárlás, ahhoz kellett újítani a hűségidőt.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
kovacsmi_74
senior tag
válasz HoTaZo #129976 üzenetére
Domino számot is be lehet vonni a Családi mobil opcióba. link
Mennyi percet beszélsz havonta, ami fizetős, azt szorozva 25 Ft-tal (Domino Fix perc/sms díja) kevesebb-e az így kapott összeg, mint a jelenlegi havidíjad?
A számot megtartva vissza lehet váltani Dominora (persze neked még hűséged van), ami rugalmasan alakítható az opciókkal igény szerint. link
-
tibor23
senior tag
válasz martonl #129956 üzenetére
Az a helyzet, hogy a 3G lekapcsolása miatt most keletkezett lefedettségi lyukakat a T csak újabb tornyokkal tudja lefedni, ez pedig elég nagy kiadás. Nagyvárosokban valószínűleg meg fogják oldani ha nagyon akarják, de vidéken szinte kizárt, hogy sok milliókért tornyokat emeljenek a senki földjére. Ráadásul a Dunántúlon így is nagyon sok hely van, ahol lefedettséget csak a Telenor megosztott B20 frekvenciája biztosít, ha ezt nem tudja fogni a telefon, akkor a beszédnek is lőttek. A környéken több Telenoros tornyot tudok, ahol a Telenornak minden van (2G-3G-4G 800-900-1800-2100MHz, 4G+), és van ahol ezekre a tornyokra a Voda is felment szintén sok frekivel, de Tkom csak B20.
A Vodának és a Yetinek meg egyelőre esze ágában sincs lelőni a 3G-t, ezért van lefedettségük ott, ahol Telekom nuku. Ha ők is leállítják a 3G-t, akkor viszont még nagyobb bajban lesznek, mint a T. -
HoTaZo
addikt
válasz kovacsmi_74 #129977 üzenetére
Már van egy Dominós szám a családi opcióban.
Nagy valószínűséggel kevesebbre fog kijönni mert a 100 percet se éri el, az előfizetés pedig 3563Ft.
Köszönöm, így már értem.Amint lehet, akkor visszaváltom.
-
martonl
senior tag
válasz tibor23 #129978 üzenetére
Lehet, hogy meg tudják oldani B8 és/vagy B28 bekapcsolásával is. Nem értek hozzá, csak így sejtem. A B28 jobban behatol az épületek belsejébe, talán kiváltja a kieső 3G-t, gondolom hasonló sebességen. Bár ez is költséges, ha torony nem is kell hozzá, de gondolom új cuccok, antennák igen, egy távoli konfigurálással ezt nem lehet elintézni.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
-
MadMancs
veterán
válasz tibor23 #129978 üzenetére
A Vodának .... meg egyelőre esze ágában sincs lelőni a 3G-t,
Dehogynem. MindegIk kapcsolatja lefelé.
Felénk például már nincs Voda 3G egy jó 40km sugarú körben.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
-
4Grider
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #129984 üzenetére
Ha nem akar telefont használni, akkor a fő sim-et használja eSIM formában az okosórában. Már ha elég neki az okosóra által nyújtott funkcionalitás és képméret.
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Arra tudtok magyarázatot adni, hogy miért szaggat, döcög, lefagy a mobilnet roamingban (Olaszországban - I TIM), 5 pálcikás 4G mellett (amúgy Yettel dettó), míg a 2 pálcikás 4G Vodafonról hotspoton átlökött nettel hasít?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
törölt tag
válasz 4Grider #129989 üzenetére
Ez tévedés. A Vodafone nem korlátozza a sebességet a saját hálózatain. Lehet kevés hálózat erőforrás van a Telekom szerződésében a TIM-nel pl. Amúgy a kolléga valószínűleg erősen terhelt helyen lehet, mert nekem a Telecom Italia Mobile 5G alapon vitte kint a 400-700 megabitet és a Vodafone is. A magyar Telekom SIM és a helyi SIM közötti sebesség között adott helyen nem volt különbség. A Yettel konkrétan roamingban mindenhol szar, az így nem meglepetés.
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz #08176384 #129990 üzenetére
Egy parkoló, benzinkúton vagyok az A10-en. Van vendégforgalom és itt hétvégező kamionos kolléga is rendesen. Savona és Ventimigla között elég gyenge szokott lenni a hálózat, de eddig mindig menet közben voltam, most hétvégézek itt először. Eddig az alagutakra gondoltam, de ezek szerint parkolókban is terhelt, gyenge a jel.
Viszont, amit írtál (... kevés hálózat erőforrás van a Telekom szerződésében a TIM-nel) az érdekelne, hogy mit is jelent.
Érdeklődtem már a Telekomnál, hogy van-e listájuk országok régióira lebontva, hogy melyik szolgáltatóval tudok a legjobb kapcsolatot létrehozni. Nem igazán értették a kérdésemet... " "
Általában a Yetteles kártyát használom, mert azon 50GB van és elég jól működik a legtöbb helyen (folyamatosan megy az internet rádió).4Grider : ... Nem tudhatom.
Oliverda : Végig próbáltam mind, nem tudott csatlakozni a Windtre-re se. Van amelyiket (Iliad) tiltottnak jelezte. Szombat reggel 8-tól vagyok itt, volt időm tesztelni.
-
-
4Grider
nagyúr
válasz HoTaZo #129994 üzenetére
Amire automatikusan rááll a telefonod, jellemzően a helyi Telekomos hálózatok. Amúgy az EU-ban szinte lényegtelen, hogy preferált hálózaton vagy vagy nem, az elérhető sávszélességet nem befolyásolja, max. az extra szolgáltatások jelennek meg rajtuk hamarabb (5G, VoLTE, stb.).
-
-
4Grider
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #129996 üzenetére
Meddig bírja egy ilyen okosóra telefonként? Bírja az egy napot? Mert akkor estefelé esetleg fizetni is tud majd vele...
-
glacious
addikt
válasz st3v3np3t3r #129996 üzenetére
Azért azzal tisztában van, hogy androidos telefon nélkül be se lehet állítani az órát első használatkor? (GW4)
Bankkártya hozzáadása a wallethez a telefonos appon keresztül megy, esim hozzáadása is telefonról megy.[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz 4Grider #129995 üzenetére
Van amikor nem a legerősebb jelre áll rá.
A tegnapiból kiindulva, akkor tök mindegy, hogy erős e a jel, ha le van terhelve.
Mondjuk én eddig úgy gondoltam, hogy ha megvan a 4-5 pálcika, akkor jó lesz a kapcsolat is.
A másik fura dolog számomra, hogy I TIM 4G küszködés után átváltottam I TIM 3G-re és ő magától 4G-t jelzett utána.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
4Grider
nagyúr
válasz HoTaZo #129999 üzenetére
Logikus, mert a legerősebb jel ugyanazon a tornyon is lehet, mint a leggyengébb. Minél nagyobb a frekvencia, annál rosszabbul terjed, viszont annál nagyobb sávszélesség érhető el rajta. A térerő és az elérhető sávszélesség tehát lehet fordított aránypárban is.
A cellák és a telefonok folyamatosan kommunikálnak, ha a 4G/5G priorizált, akkor hiába a 2G/3G hálózatra állsz rá, akkor is át fog tenni nagyobbra, mert a 2G/3G/4G/5G hálózatok csak a telefonodon tűnnek látszólag különbözőnek, gyakorlatilag egy szolgáltatón belül szabad az átjárás. Egy csomó telefonon nem is lehet a kézi hálózatválasztás során mást, csak szolgáltatót kiválasztani (tehát generációt/technológiát nem). És nem azért, mert ezek a telefonok butábbak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest