Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szaniszlokar

    aktív tag

    Sziasztok!
    Egy iskolai hálózatot kell üzemeltetnem. Windows 2012 R2 fut a szerveren és természetesen tartomány is van. A vezetéknélküli hálózatom úgy néz ki, hogy van 3 db Linksys WRT54GL routerem Tomato firmwarrel. Ezeket a routereket vezetéknélküli switchként használom, az ethernet csatlakozó a router 1-es portjában van. Csak a jelszó ellenőrzést végzi a Linksys.
    A problémám a következő, amiben kérném a segítségeteket, ötleteket.
    Eddig csak jelszó volt a wlanon, de az mindig kiszivárgott valahogyan és a tanulók is az amúgy is lassú sulinetes hálózaton neteztek ezzel még tovább lassítva azt.
    A tomato firmwareben is van lehetőség wireless filterre. Elkezdtem a tanári vezetéknélküli eszközöket kézzel felvenni a routerekbe. Most kb 30 eszköz van felvéve. A routerek adminisztrálása nehézkes, mert ha gépet kell engedélyezni, akkor mindhárom eszközön kell adminisztrálni. Ez a kisebbik bajom.
    Észrevettem, hogy időnként ha veszek fel új gépet és elmentem az adatait, akkor a router webes felülete nem érhető el a mentés után. Ha elmegyek ilyenkor a routerhez és megnézem mi baja, akkor látom, hogy villog a power led. Bootoláskor szokott villogni. Vártam, hátha csak a konfigurálás miatt indult újra, de nem indult el az eszköz csak villogott. Ha áramtalanítom akkor elindul és megy minden a maga útján.
    Arra gondoltam, hogy a routereket kihagynám a MAC ellenőrzésből és a szerverrel csináltatnám meg. Egy helyen kellene csak adminisztrálni és nem kellene attól tartom a router újraindulási problémáitól.
    (Ezeket az újraindulásokat csak azóta tapasztalom, mióta elkezdtem felvenni a MAC címeket routerba. Addig megbízhatóan tették a dolgukat).
    Szóval a kérdésem az, hogy hogyan tudnám megoldani a szerver segítségével a wifis kliens gépek ellenőrzését? A wifis gépek nincsennek a tartományban, ott csak a géptermi gépek vannak.

    Egy kicsit hosszú lett, de csak így sikerült remélem érthetően leírni a problémát.

    Előre is köszi bármilyen segítségeteket!

    Minden ellenállás hasztalan.

Új hozzászólás Aktív témák