Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szaniszlokar

    aktív tag

    A segítségetek szeretném kérni két dologgal kapcsolatban.
    Iskolánkban korábban Win 2008 R2 és XP kombinációval volt a hálózat felépítve.
    A közelmúltban tönkrement a szerver és az új szerverre Win 2012 R2 kerül. Közben valami pályázatból kaptunk Lenovo gépeket Win 8.1 oprendszerrel.
    A tartományba beléptettem őket, működik is a rendszer csak néhány dologgal nem boldogulok.
    1, A csoportházirendben bekapcsoltam a hálózati felderítést és azt is, hogy látszódjon a számítógép a helyi hálózaton. Annak ellenére, hogy be van kapcsolva ez az opció nem látom a helyi hálózaton az új Lenovo gépeket, csak a régi XP-s gépeket.
    Mit kell még beállítanom, hogy látszódjanak a gépek a hálózaton?
    Csatolok egy képernyőképet, amit a csoportházirend szerkesztőről készítettem. Itt látszik, hogy engedélyeztem mindkét beállítást. A csoportházirend rendben letöltődik a gépekre, mert látom, hogy a többi beállítás rendben érvényre jut.

    2, A tartományban a beépített rendszergazda fiók a legnagyobb jogosultságokkal bír. Ezt nem szeretném használni a mindennapokban, ezért magamnak készítettem egy felhasználói fiókot. Amikor programokat indítok el, nem mindegyiknél azt az üzenetet kapom, hogy nem rendelkezek elég magas szintű jogosultsággal. Az AD-ban a felhasználói fiókoknál hozzá adtam a fiókomat a rendszergazdák és a vállalati rendszergazdák csoportjához, ezzel azt gondoltam, hogy elég magas jogosultságokat szereztem.
    Hogyan tudok a saját fiókomnak olyan jogosultságokat adni, mint a beépített rendszergazda fióknak? Nagyon zavaró, hogy minden alkalommal, amikor módosítani akarok valamit a gépen, akkor bekéri a rendszergazda felhasználónevet és az ahhoz tartozó jelszót. Az én fiókom jelszavát kevesli a rendszer. A két tanár kollégának is van fiókja, és szeretnék nekik is nagyobb jogokat adni, hogy ne kellejen mindig hozzám jönni, ha valamit módosítani akar magának a gépen a tartományi jelszóért. Nem szívesen adnám ki ezt a jelszót.
    Köszönöm!

    Minden ellenállás hasztalan.

Új hozzászólás Aktív témák