Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AthlonXP

    őstag

    válasz rob210 #78708 üzenetére

    1.4 16v 95LE. Csak benzin, nincs gáz üzem.
    Akkor még egy újabb termosztát csere ezek szerint... :(

    Lenne egy másik kérdésem is viszont....
    Nem rég írtam, vagy 2-3 hete, hogy valami el kezdett kissé zúgó, morgó hangot adni, mikor jár a motor. Akkor írtam, hogy tavasszal cserélve lett a vezérlés, szíj, csapágy, vízpumpa, külső hosszbordás szíj, feszítő görgők... ( Gates cuccok )
    Elvileg azok nem lehetnek a zaj forrásai ( elvileg ), amire gyanakszunk, az a generátor lehet talán ami még gyárinak néz ki ( a hátulján levő fesz. szabályzó rész Bosch-Renault közös cucc ), töltése egyébként rendben van, 14-14.2V .
    De akár szervó, vagy esetleg klíma kompresszor is okozhatja, sajnos nehéz megállapítani a hang forrását járó motornál..
    Szeretnénk próbaképp levenni a hosszbordás szíjat, viszont a feszítő görgőhöz nem férünk hozzá, nem tudjuk megmozdítani. Azért szeretnénk levenni, hogy akkor kézzel megforgatva/mozgatva a fent említett alkatrészeket, próbálnánk kiszűrni a zaj forrását, hátha akkor kiderül a hiba oka.



    A képen jelölt feszítő görgő csavarjához szeretnénk hozzá férni, de semmi hely nincs, hogy lehet legegyszerűbben azt megtenni?
    Mert így sajnos azt sem látni, hogy milyen kulcs kellene hozzá, Imbusz, vagy Torx, de nem látszik, melyik...
    Ez Gates cucc egyébként, az előző, amit levettünk, az más fajta volt és annál a görgőt, hagyományos hat lap fejű csavar fogta, amihez egy sima 13-as kulccsal hozzá lehetett férni, de ennél ez az opció nem játszik sajnos. :(

Új hozzászólás Aktív témák