- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
Új hozzászólás Aktív témák
-
kricsi81
senior tag
20 fok? Akkor inkább menjünk a strandra
(mondjuk a mai 5-6 fokban is úgy éreztem, nyár van... az itteni -17 után...kovacsrichard.hu
-
Speedlight
csendes tag
Sziasztok!
Lesz ma nálam egy szilveszteri topiktali! Aki még nem tudja, hova menjen ma bulizni, az jöhet akár ide is: Bp. Szentendrei út 20.
Tel.: 30 / 370 77 46
Üdv,
Speedlight -
biggamer
veterán
válasz Speedlight #7506 üzenetére
Hali.
Szerintem ez felelőtlen kijelentés volt.
Amúgy B.U.É.K.
[ Szerkesztve ]
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Speedlight #7508 üzenetére
ÁÁÁ, Biggamer mostanában hanyagolja a PH-sokat
Jó szórakozást mindenkinek, és BUÉK!
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
*Ropi*
félisten
válasz Speedlight #7508 üzenetére
A másik topicban kitárgyaltuk: már nem sok vér van az alkoholjukban, így nem ülhetnek kocsiba...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
Boldog újévet kívánok minden kedves fórumtársnak!
-
tailor
őstag
Bújjéket minden kedves kattintgatós és nem kattintgatós kollegának!
-
-
Hydra SR
addikt
Örülök, hogy te is így látod, hogy haladtunk megint
Vágásokkal én sem vagyok kibékülve, viszont a lábfejes részt nem értem. Nagyon sajnálom, hogy a páros képeknél rossz lett a vágás mert azokon a fényeket szerintem kurvára eltaláltuk és a beállítás is korrekt, a ruhák is jók, a háttér színe is ideális, minden nagyon fasza de hát iszonyat béna a képkivágás, nem volt időm korrigálni mert nem fértem oda amíg ott voltak.
Ráncok: rendes retus után elmúlnak
Természetesség: nem szívesen kritizálom a modelleket akik önként végigdolgozták velünk a napot ingyen és senki sem állította, hogy profi modellek, de ha nem tudnak természetes arckifejezést vágni a kamerák előtt, azzal nem tudunk mi, fotósok sem mit kezdeni. Mi is láttuk, hogy nem jó. Ők is. De nem futotta többre. Ez is egy szakma, de nem az övék. Azért néha mégis sikerült, de hogy ez pont akkor jöjjön össze, amikor a fények meg egyebek is rendben vannak és oda is férek, az nagyon ritka volt. Legközelebb viszont profi modellünk lesz, ott már nem foghatunk rá semmit, ha ilyen hiba lesz a képenA privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
tbs
addikt
válasz Hydra SR #7519 üzenetére
Modellkérdés: ha nem profi, akkor némi mókázás után képhez neked kell mozgatnod. Mindenkinek jobb. Szemfehérje (kedvencem ), orr által félbevágott írisz és tsai. Egyszerű pici fejforgatás és jobb...
Érdemes megfigyelni mókázás (beszélgetés, mások általi képkészítés stb.) alatt a majdan fotózandó alanyt, hogy hogyan gyűrődik rajta a bőre. Fejkörnyék, váll-nyak, derék (ha pucér) szokott kritikus lenni. Ufó huplik keletkeznek egy-egy 7köznapi mozdulattól is. Szóval érdemes megfigyelni a leendő modellt, akkor is, ha nem modell a szakmája. Ha modell, akkor ő tudjá hogy nem szabad mutatnia.
-
Latitude
aktív tag
válasz Hydra SR #7523 üzenetére
Szia Hydra!
Úgy látom már megint te vagy a leggyorsabb és a legaktívabb a ws után . A fehér hátteres fotók a szőke lánnyal nekem nagyon nagyon bejönnek. A fényeket iszonyatosan eltaláltátok ott. Hatalmas gratula nektek.
Hányan voltatok? Hány helyen dolgoztatok egyszerre?Üdv.
OnePlus 6, Raspberry Pi3 OSMC; Raspberry Pi4
-
Hydra SR
addikt
válasz Latitude #7524 üzenetére
Köszönjük Csak a nagyteremben voltunk, 4 fotós volt, meg Kata is beszállt néha amúgy j.bravo, Fisi, Ropi meg én, Fisi még modellkedett is, meg Detti is szóval legközelebb én foglak téged kisminkelni és téged fotóz Detti
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
Retusáltam kicsit, zajszűrés, minimális élességkorrekció lokálisan, arcokon árnyékok, szemkarikák, hörcsögpofi redukálása, háttér gyűrődéseinek enyhe simítása:
Vélemény a retusról? (nem csak tbs-től kérdezem)
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
válasz Ghost_Rider #7528 üzenetére
Hát, letettem az Ikarust, most retusálgatok
Mi van bal oldalt lent? Nincs kedvem a raktárból felhozni egy monitort, laptop kijelzőn nézemA privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
tbs
addikt
válasz Hydra SR #7527 üzenetére
Ööööö... Nem vagyok ILYEN szinten retuspárti: jobb szeretem a valódi emberarcokat, így a véleményem nem mérvadó e tekintetben. Szerintem a hölgy a retusálatlan képen sokkal csinosabb arcú.
Ha nem láttam volna az "eredeti" képet, akkor talán elmenne. Amivel az eredetit fel lehetne dobni, az a talpak "tisztogatása" lenne. Szvsz. A fejek + pocak annyira jó már ott is, nem kell "babásítani".
-
Hydra SR
addikt
Hát, lehet, hogy Katán túlgumíroztam az arcot, Fisinek viszont olyan karikásak voltak a szemei, mint ha már megszületett volna a gyerek Kata külön kérte, hogy a mosolygós hörcsögpofit szedjük majd lejjebb, ennyire jutottam de amúgy szerintem sem kéne, vagy nem így, de most így sikerült, majd nekimegyek még otthon.
Talpak tisztogatásán mit értesz?Más: én indokolatlanul eltolódottnak érzem a kompozíciót annak ellenére, hogy a fejek középen vannak, és szerintem ez az egyenetlen háttérvilágítás miatt van, a jobb oldala sötét. Szerintetek ahhoz hozzányúljak, vagy csak én látom így?
Ropi: amit te mondasz, azt bekarikáznád? Nem látom, mire gondolsz.
Szerk: amúgy ha egymás után nézem a képeket, tényleg durván simítva van, de ha csak a retusáltat nézem, akkor Fisin szinte észre se veszem, hogy bele van nyúlva. Katán azért kicsit látszik.
[ Szerkesztve ]
-
-
j.bravo
addikt
válasz Hydra SR #7532 üzenetére
Nekem speciel tetszik hogy nem tökhomogén a háttér. Oké, a gyűrődést kiszedném, de hogy a jobb oldal sötétebb, az direkt bejön.
Katára egy kis hajfény nem ártott volna (ez a mániám ), de amúgy, ha a Ropi által mutatott retust megcsinálod, ez egy nagyon zsír kép, szerintem.Én még csak nyerseket tudok mutatni, de ha van igény rá, válogatok majd párat.
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
tbs
addikt
válasz Hydra SR #7532 üzenetére
Csatlakozom j.b. kollégához: csini a háttérátmenet így. "Átlós fényegyesúly": sötét ruhás pacák - sötét szembesarokkal, világos talpacskák - világos szembesarokkal.
Egyetlen változtatnivalót érzek csak a modellek beállásában: azonos lábfejtartást kívánnék, de szerintem tök jó most is.
Retus ügyben halgass a nagyokra; én inkább a valóságot szeretem megörökíteni. Amolyan riportos módon. Még műteremben is.
-
biggamer
veterán
Sziasztok Csajok.
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek milyen néven tehetem fel a honlapomra a Dunaújvárosban készült képeimet ???
Mert modelleket fotóztunk de mégsem azok.Portré nem lehet, modellt sem írhatok mert nem azok.
*Ropi*
Naggyon jók a képeid, még a j.bravo-é is.j.bravo
Üdv a másik oldalon / is /.Persze a csajok nem / csak / rátok vonatkoznak.
üdv.: mindenkinek
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
-
Hydra SR
addikt
4. és 5. szerintem nagyon jó lett. Egy picit talán a csúcsfényekből vissza lehetne venni mindkettőn mert túl nagy foltokban vannak kiégések. A high key-en természetesen a hátteret nem sorolom ide
-
*Ropi*
félisten
válasz Hydra SR #7545 üzenetére
Köszönöm!
Nálam sem szemre, sem a hisztogram szerint nincsen beégve. Milyen monitoron nézted?Lehet, hogy kicsi a dinamikája. Majd újrakalibráljuk a notidat is, ha meglesz az Eye One eszköz. Az Eizo-ból 1:750 kontrasztot hozott ki 120 cd/m2-re.
-
Hydra SR
addikt
Nem a notimat kalibráltuk, hanem a rácsatlakoztatott Dell 1907 FP-t
egyébként sem hiszek abban, hogy technikailag jó az a kép, amihez speciális monitor kell, hogy jónak is lásdA privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Speedlight
csendes tag
Sziasztok!
Sajtófotó pályázat zsűrizése folyik a fotoklikken, lehet nézni az élő webkamerás közvetítést, és csetszobában lehet rajtam keresztül tartani a kapcsolatot a helyszínnel.
Illetve ide is lehet jönni kíbicelni személyesen, a Mai Manó Ház Napfény műtermében vagyunk. Van még hely sok.
Ma is és holnap is itt leszünk, reggel kb. 9-től kifulladásig.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAM topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Robotporszívók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest