Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • viktorhu

    veterán

    válasz darvinya #53360 üzenetére

    "Tehát beköltözhetek hozzád, s szavad sem lehet hozzá. Értelmezésedből.kiindulva."

    Erős megfogalmazás, de tulajdonképpen helyes, igen, ilyen pl. az EU többi részében kötelező belföldi roaming is - hogy a konkurens szolgáltató "beköltözhet" a jelentős piaci erővel rendelkező hálózatodra, és "szavad sem lehet hozzá".

    A netsebesség egyszerűen arról szól, hogy a korlátos sávszélességben nem szabad bizonyos szolgáltatásokat előnyben részesíteni, mert azok is más szolgáltatástól veszik el a sávszélességet, ill. a kapcsolt szolgáltatásokra különösen is szoktak vadászni a hatóságok - hogy tőlem veszed a netet, attól még ne tőlem kelljen venned a streaming szolgáltatást is - mert milyen az, hogy ha az én mytv-met veszed meg, akkor ingyen adok hozzá adatkapacitást, de ha mondjuk youtube-ozni akarnál, akkor fizess a sávszélességért.

    Most kár azon vitazkoznunk, hogy egyetértünk-e ezekkel a szabályokkal, mert nem olyan egyszerű a kérdés, mint amit itt meg tudnánk vitatni erősen offtopic nélkül. Szerintem kellenek ilyen szabályok, a hatóságok meg - nemcsak nálunk - néha erősen vitatható határozatokat hoznak a szabályok alkalmazásáról, néha pl. kifejezetten áremelésre vagy sebességcsökkentésre köteleztek szolgáltatókat, amivel nyilván a felhasználók jártak rosszul, ellentétben a szabályozások szellemével.

Új hozzászólás Aktív témák