Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz spanyoll #48207 üzenetére

    @ spanyoll: :K :C

    @ Kleroo, D800 és méret: dehogynem mindegy.. ez lerakja lossless compressed-ben a 38-44 megát (részletektől függően ugye), átlagban 41-42 körül, be is teltem lassan a 2 terás lemezen.. de itt vannak a boltokban a 3 terás diszkek, jövőre 4-esek, 1-2 év múlva 6-8-asok.. :U A 42MB meg 42 marad. :K Nem kell itt ettől félni ;) de bevallom, a helyszűke most arra késztetett, hogy gyepálgassam a NEF-eket, de még a Canon CR2-im között is pfff mennyi hulladék van, uhh. Erre rá kell szánni pár órácskát, vagy naponta mondjuk fél-1 órát és akkor előbb utóbb megvan az extra hely ;)

    Utánaszámoltam:
    - össz fotó: 620 Giga
    - CR2: 250 G, 3 év alatt, átlag méret 13MB
    - NEF: 370 G, 3/4 év alatt, átlag méret 42MB
    -> ha így folytatom, ez durván szűk 500G / év most, de nem lövök már annyira észnélkül (csak feleannyira észnélkül) :DDD

    Úgyhogy most hogy így agyalok, valszeg inkább mást kéne törölni, nem is képet. :DDD

    @ Pite: kedves megboldogult Republic frontembert fotóztam még tavaly szeptember elején esti koncerten. A white balance totál gáz volt a napsütéses nappali képek után, estére koncertre a színes fényekre fogalmam sem volt, mit használjak, talán tungsten, de tudtam hogy RAW-t lövök, hagytam a fenébe nappalin. Ennek a korrekciója egy dolog. De az, hogy a képek durván felét +1,45 és +2,1 EV körülre felhúztam (úgy, hogy +3,5 EV körül kezd zajosodni tehát ezek még tök jók) azért magáért beszél, meg shadow le, highlight fel, máshol meg pont fordítva, szóval egyesével széthúzogattam (vagy éppen nem) ott ahol kell, a képeket. Aztán volt 1-2 kép, ahol a bőrszínt fontosabbnak tartottam a megvilágító hülye fények helyett, ergo még azokat is totál elhúztam WB-ben, tint-el játszottam stb. JPEG-el ez soha nem menne és ez semmi extra effekt, csak szimpla "helyrerántás" mert azért a színes villódzó reflektor nem egyszerű dolog. Újabban én már nem is lövök JPEG-et. Overflow a második kártya, amikor meg fontosat fotózok, mindkettőre NEF megy.

Aktív témák