- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Párban járnak az Intel Arc B580 VGA-k az ONIX háza táján
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Dell asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beantech
aktív tag
Jó cikk, a nagy részével egyetértek saját tapasztalatból.
kcsa: Ha ezt kikapcsolom akkor ha kiveszem a fülhallgatót akkor nem áll le nekem a zene.
Sajnos nekem olyan fülem van hogy az "agybadugós" fülhallgatók nem maradnak meg a fülemben. (Próbáltam már rengeteget mindenféle tipusú, anyagú haranggal esélytelenül.) Cserébe én ahhoz az 10%-hoz tartozom akinek ezek a sima earbuds tipusú fülesek maradnak meg a fülemben még futás közben is stabilan.
Pont ezért örültem a megjelenésnek hogy a buds live után ismét van ilyesmi füles a Samsungnál de nem vagyok maradéktalanul elégedett igy kb. 2 hónap használat után sajnos.
Soundpeats Air3 HS deluxe, Edifier W320TN, Huawei Freebuds 5-hez tudok hasonlítani ennél a kialakításnál.
Ami nekem fontos a hangzás legyen viszonylag jó, mikrofon vonaton, rollerezés közben, irodában használható legyen, kényelmes legyen. Ezekben egyébként számomra megfelelő de pont a megkötések miatt mégsem annyira szerettem meg mint amennyire akartam.
Samsung telefonnal (Fold 5) használom szóval a kompatibilitás megvan.Mikrofon:
Nálam jól szerepel meetingen, vonaton senki nem panaszkodott még, (de a több éve kint levő huawei freebuds 5-re sem hozzáteszem. (Soundpeats, Edifier-nél mindig szidtak hogy nem jól hallanak, ezért is kellett menniük részben) Sokszor a meetingekre a Sony xm3 helyett ezzel hivok be mert már simán vállalható irodában is.Kényelem:
Egyetértek a cikkben levő problémával hogy miért nem adnak hozzá szilikon covert?!
A freebuds 5-hez adnak és azzal fantasztikusan stabil, itt is érzem hogy egy vékony szilikon cover sokat segitene meg, de nem adnak hozzá és akárhogy keresek még nem gyártanak megfelelőt airpods3-at alakitottam át de nem az igazi, mert nem olyan stabil.
Egyébként a gyártókat is agyonverném mert ez a fényes felület jobban csúszik a soundpeats air3 még matt anyagból volt és a mai napig az a legstabilabb minden plusz dolog nélkül. A tokban hogy logikailag forditva van azzal is egyetértek ráadásul kivenni is nehezen lehet ha nem akarod összefogdosni a füles részét. A freebuds 5 tok sokkal jobb megoldás szerintem.Connection:
Sajnos ez is felemás nincs valós multipoint egy HP elitebookkal használom sokat plusz a telefonnal és pl. ha hívás jön akkor nem ugrik át azonnal már a csörgés pillanatában a telefonra hanem csak ha felveszem és késéssel ezért kb. 1-2 másodpercig még nem ugrott át a telefonra a hang a vonal másik végén meg keresnek hogy hallo,hallo.
Néha jó hogy nem ugrik át minden értesitésre mint pl. a huawei de ilyenkor meg bosszantó. A multipoint is problémás annyiból hogy nem csatlakozik automatikusan át a laptopra ami igazából nem nagy probléma mert nem is kell vissza tenni a tokba elég csak rányomni bluetoothnál a gépen hogy buds 3 és rögtön átugrik szóval nem vészes.
Ezzel kapcsolatban egy nagy előny hogy 3 készülékkel is tud menni ez a játék pl. fold 5 és a laptop de a gépemen is ha hazaérek és ott akarnék hallgatni valamit akkor ott is csak rányomok és csatlakozik plusz magic nélkül ami végülis nem rossz ha valaki 3 készülék között akarna ugrálni.Hangzás:
A hangzás nyitott fülesek között szerintem jó, de ez a kategória nem is feltétlen erről szól számomra ha kell a jó ANC vagy minőségibb zenét hallgatnék akkor arra ott a Sony XM3.
Ami még plusz számomra és régebben meglepődtem rajta hogy az LDAC/aptX és a multipoint nem tud müködni egyidőben és mivel nekem a multipoint fontos gyakorlatilag bukom is a jobb minőséget, így legalább a telefonon megmarad a samsung féle codec miatt a jobb minőség és a half-multipoint. Ahogy olvastam windows 11-re is lesz driver ami támogatni fogja az ssc codec-et ami jó lenne.Véleményem szerint összehasonlítva pl. a freebuds 5-el vagy az Edifier-hez képest nem ér meg 70 ezret, viszont mivel a Samsungnál millió kupon és partner cucc van ezért 41 ezerért tudtam elhozni megjelenésnél ami viszont már olcsóbb volt a freebuds 5-nél ennyiért pedig már ajánlott. Most látom hogy a Xiaomi is elhozza a buds 5-t végre, kiváncsi leszek az mit tud.
[ Szerkesztve ]
-
olcsoleves
csendes tag
Persze, nem is az volt a célom, hogy az almát hasonlítsam a körtéhez, csupán próbálom megérteni az ilyen fülesek mögötti igényeket, mivel nekem teljesen mást jelent egy alap szolgáltatáscsomag. De így, hogy láttam tőletek pár példát egy ilyen fajta füles előnyeire is, megértettem.
Míg egy Jabránál könnyebben és olcsóbban megtalálom, amit keresek (véletlenül sem a flagship Jabrákra gondolok), itt úgy látszik, ugyanazt a pro verzió tudná csak felárért, amit pedig szimplán lehúzásnak tartok. Úgy lenne korrekt, hogy egy árban van két kiadás a kétfajta kialakítással, aztán aki jobb minőségre vágyik, vagy kevesli a csilli-villi okosszolgáltatásokat, mehet egy szinttel feljebb.
Ezért tartom egyébként nagyon toxikusnak az Apple-t, nagyon ügyesen elmennek a falig a huszadik bőr lehúzása terén, egyes gyártók meg fejetlen csirkeként rohannak utánuk.[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
Szerintem a hangminöség kifejezetten jó.
Otthonra hogyha kell hogy halljad a gyermekeket optimális, ülös munkahelyen szintén jó tudni lenni. Bevásárlás közben is elönyös hogy hallod picit mi van körülötted.
Mozgás közben viszont teljesen alkalmatlan. 150-170€ nem ér! Nekem sikerült még elörendelöi akcióban kuponokkal, pontokkal 100€ körül megrendelni az még oké.
Anyagminöségre szokásosan jó.[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
suszi13
csendes tag
válasz viragdani01 #2 üzenetére
-
Elég sok olyan munkahely van, ahol szükséges a környezet hallása.
Üzemekben vagy egyáltalán nem lehet használni fülest vagy hang áteresztőnek kell lennie.
Az Apple új trendet nyit meg. Akár hallókészülékként is lehet majd használni a füleseit. A beszédhangokra képes a füles ráerősíteni.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Usgyi
aktív tag
válasz olcsoleves #3 üzenetére
A jabra amit írtál in-ear kialakítású füles, más kategória, más közönségnek szánják, felesleges a kettőt egymáshoz hasonlítani...
Én munka közben csak ezt a kialakítást szeretem, a hangminőség mindenképpen rossz, de azért elfogadható és az ilyen fülesekkel hallom ami körülöttem történik.Samsung Galaxy Z Fold 5 & Samsung Galaxy Watch 5 pro
-
válasz olcsoleves #3 üzenetére
Nincs ezzel baj.
Rétegigény, van rá némi kereslet. Az értékelések is digitálisak. Jó vagy nem jó. Nincs közepes minősítés ott ahol néztem.Azért az összehasonlítás nem korrekt. A Jabra csúcs terméke is a Buds 3 pro kategóriájába esik.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
olcsoleves
csendes tag
Őszintén nem értem az ilyen füleseket. 2 éve használok egy Jabra Elite 4 Active-t, 40 volt az emagnál. ANC, HearThrough, voice assistant, nem csúszkál, normálisan lehet vele telefonálni, bírja a verejtéket, sporthoz, közlekedés közben és munkában is folyamatosan használom.
Erre itt van ez a csoda 70-ért, telepakolva mindenféle plusz szolgáltatással, de amilyen alapelvárásokat támaszthat az ember egy füles felé, már nehezen hozza le.
Igyekszem félretenni, hogy alapvetően a fülbe cuppanó gumis füleseket preferálom, de azt továbbra sem értem, miért jó, ha ennyi pénzt kiadok egy eszközért, amit utána folyamatosan igazgatnom kell a fülemben és azt sem tudom megválasztani, hogy szeretném-e hallani a mellettem üvöltve meetingelő kollégát. -
viragdani01
HÁZIGAZDA
-
kcsa
veterán
Az automatikus viselésérzékelés itt sem kikapcsolható? Feleslegesnek tűnhet a kérdésem, de a Buds2-t néha használom ágyban fetrengve, és még bőven helyén van amikor már azt hiszi hogy nincs, ezért állandóan le-leállítja amit hallgatok.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gitáros topic
- iPhone topik
- Megjöttek a Redmi Note 14-es telefonok Magyarországra, ennyibe kerülnek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest