Hirdetés

Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz Kleroo #48205 üzenetére

    De ez egy hengerlekapcsolós V6os, amikor részterhelésen csak a szélső hengerek mennek és a közvetlen befecskendezés helyett a szívó ági befecskendezés működik, hidegen nem megy az elektromos vízpumpa és az alacsonyabbik fokozaton megy az olajpumpa is. Nem csak a szelepek időzítése, hanem a kiemelése is változik, hogy részterhelésen gurgulázva optimálisabb legyen a fogyasztás - meg padlózva is haraphasson a moci. Meg a szokásos, pici turbó is van, fogyasztásra optimalizált vezérléssel persze, de itt már a leömlőbe rakva az élénkebb gázreakció végett.
    Szóval érintőgázon ez már feleannyit eszik mint a normál, így már jobb hasonlat. ;]
    (Nem tizedannyit, de olyan nincs is autóban. Esetleg egy sűrített levegős hibriddel még lehetne javítani a hasonlaton, de az csak jövőre lesz szériában, az akkus cuccokban meg nem hiszek így nem is példálózok vele - marketingshit a kisebb környezeti terhelés, max kisebb helyi terhelés.)

    Tiszteletben tartom hogy mások az igényeitek,nem fogok 1-3 mega helyett 20-25öt tárolni, ugyanazt látom.
    Látja az ember amikor akkora dinamika különbség van hogy kell a raw/hdr, bekapcsolja. Aki akar 5 helyett 50 giga képet tárolni per év, tegye. Becs konvertálásnak továbbra sem látom értelmét, és én szeretem ha minden még annál is gyorsabban történik (jó, ssdről nem lassúak a képek, bár gyorsnak se mondanám 4 mag ide vagy oda) - a szubnotimat használva azért erősen szenvedés (brazos 1 mag) ekkora rawokkal dolgozni - még nézni is.

    Az esetek 98%ban amikor kell a raw, be is kapcsolom, nagyon ritka amikor jó lett volna, de nem tettem.
    Ha jól értem ti is kibasszátok a rosszul sikerült képeket, és szinte sose használjátok ki a pluszt a nyers fájlban, csak ha már ott a q..a nagy vinyó meg kártya, ebben lőttök és kész. (unblock, nem a hivatásosokra gondoltam).

    m3ss: Nagy dinamikaátfogás esetén átkapcsolom ofkorsz.
    Túrán most a 3 óra alatt készült... 65öt hagytam meg, akkor kb 80-90. 2-300hoz kell egy AMTS vagy amerikai autók vagy valami sok látvánnyal kecsegtető :D

    [ Szerkesztve ]

    Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725

Aktív témák