Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Orlin

    addikt

    Érdekesség :)

    Louis Wain-macskák-fractal-tudatalatti-skizofrén?

    Louis Wain festő volt, aki egész életében macskákat festett. Előbb naturalisztikusan, majd később antropomorfizáltan, emberszerűen. Aztán lesújtott rá a skizofrénia, és a képei megváltoztak. A képen látható, hogyan változott Louis Wain macska-ábrázolása, a betegsége előrehaladtával.
    Többen úgy gondolják, hogy Wain skizofréniáját a toxoplazmózis nevű betegség okozta, amit macskák terjesztenek. A Toxoplazmózist egy parazita egysejtű, a Toxoplasma gondii okozza, ami befészkeli magát az ember agyába, apró változásokat generálva. Nem csak emberek kaphatják el, a patkányokra például olyan tudatmódosító hatással bír, hogy többé ne féljenek a macskától. A kísérletekben bebizonyosodott, hogy az egészséges patkány messze kerüli az olyan helyet ahol macska vizelet szagát érzi, míg a fertőzött egyedekben nem keltett félelmet.
    Louis Wain késői képei egyben meglepő hasonlóságot mutatnak az LSD okozta víziókkal, amik szintén a valóság mélyebb rétegeit, a fraktál dimenziót tárják fel.
    Ebből viszont következik, hogy talán Wain mégsem volt annyira beteg, (vagy nem úgy volt beteg ahogy hiszik) csak a valóságot egy másik tudatállapotból szemlélte, egy olyan kitágult tudatállapotból, mint a meszkalin élvezők, az LSD és a varázsgomba fogyasztók, csak sajnos ő permanensen ebben élt, ezért a konszenzus-valóságokhoz szokott "normális" emberek betegnek bélyegezték.

    [ Szerkesztve ]

    LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

Új hozzászólás Aktív témák